Skip to the main content

Na imposante carrière als international valt het doek voor Kunst

Internationaal TeamNL Korfbal

Afgelopen woensdag is bekend geworden dat bondscoach Jan Niebeek heeft besloten dat Richard Kunst niet langer deel uitmaakt van TeamNL Korfbal. Daarmee komt na bijna tien jaar een einde aan de imposante internationale carrière van Kunst.

In 2012 werd Richard Kunst als 17-jarige toegevoegd aan het Nederlands team, dat toen onder leiding stond van Jan Sjouke van den Bos. Zijn eerste grote eindtoernooi was The World Games van 2013 in Cali, Colombia, waar hij met Oranje het goud won. Er volgden gouden medailles op het WK in België (2015) en het EK in Portugal (2014) en Nederland (2016). In januari 2018 nam Richard Kunst afscheid als international om zich meer te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière.

In 2019 stelde de speler van PKC zich opnieuw beschikbaar voor de nationale selectie, waarin hij door toenmalig bondscoach Wim Scholtmeijer in september van datzelfde jaar werd opgenomen. In totaal speelde Kunst 31 interlands in het shirt van Oranje. Zijn palmares is indrukwekkend te noemen; hij won twee keer The World Games, één keer het wereldkampioenschap en hij werd drie keer Europees kampioen. De laatste editie van The World Games, in juli van dit jaar, ging om een prachtige reden aan Kunst voorbij: hij werd vader van een dochter.

Over de beslissing van Niebeek om verder te gaan zonder hem, zegt Kunst: “Dit komt voor mij als een verrassing en ik vind het een zeer opmerkelijke keuze. Na jarenlang te hebben meegedraaid in het topkorfbal had ik meer respect verwacht. Door deze beslissing komt er wel meer tijd vrij voor mijn gezin en maatschappelijke carrière.”

Jan Niebeek, bondscoach van TeamNL Korfbal: “Op dit moment denken wij dat de plek van Richard beter ingevuld kan worden door een andere topspeler. We zijn dankbaar voor de prestaties die Richard met TeamNL Korfbal heeft geleverd. We wensen hem veel succes verder bij PKC/Vertom en bij zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast wensen wij hem ook veel geluk en gezondheid met zijn jonge gezin.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

WK Beachkorfbal, dag 2
Beachkorfbal
WK Beachkorfbal, dag 2
Het Nederlands Beachkorfbalteam heeft de finale van het WK Beachkorfbal in Thailand bereikt. Na de zeperd van gisteren tegen Taiwan (5-6 verlies) herpakte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans zich vandaag goed. Oranje eindigde tweede in de poule en versloeg daarna in de kwartfinale België en in de halve finale Tsjechië. Morgen wacht in de […]
Lees meer
WK Beachkorfbal, dag 1
Beachkorfbal
WK Beachkorfbal, dag 1
Het Nederlands Beachkorfbalteam heeft de eerste WK-dag in het Thaise Pattaya achter de rug. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans won de eerste twee wedstrijden, maar ging in de laatste wedstrijd  van de dag onderuit tegen Taiwan. Daarmee staat Oranje gedeeld tweede in de poule. In de eerste wedstrijd van de dag mochten de Nederlandse […]
Lees meer
Volg het WK Beachkorfbal
Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
Van 26 tot en met 28 april vindt in Pattaya, Thailand het WK Beachkorfbal plaats. Het Nederlands Beachkorfbalteam is al sinds begin deze week daar om zich voor te bereiden op het toernooi. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans hoopt zich via dit toernooi te plaatsen voor de World Games, die in 2025 worden gehouden […]
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal