Skip to the main content

Play of the Week #6

Korfbal League Topkorfbal

Tijd om te stemmen in de nieuwe ronde van de ‘Play of the Week’. Waarom de Play of the Week dit seizoen? Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.

Eerst de winnaar van ronde vijf: Bo Oppe (KCC/CK Kozijnen) maakte zijn tiende en de winnende voor KCC tegen Blauw-Wit en zijn goal is verkozen tot Play of the Week van vorige week.

De laatste speelronde voor de korte winterstop leverde veel mooie momenten op, wat het nomineren van de drie fragmenten voor deze ronde van de Play of the Week niet gemakkelijk maakte. De nominaties zijn:

Mike van Boven (Unitas/Perspectief), die na een heerlijke beweging Chris van Haren (DVO/Transus) het nakijken geeft en vervolgens na de perfecte pass van maatje Noah Bijsterbosch de doorloopbal knap afrondt.

Nik van der Steen (Fortuna/Delta Logistiek) was weer ouderwets op dreef en schoot de ene na de ander bal van de zijlijn binnen tegen Blauw-Wit (A). Onder druk van de schotklok maakte hij op aangeven van all-time topscorer Mick Snel deze buzzerbeater.

PKC/Vertom had het zaterdag moeilijk in Friesland. Sanne van der Werff was, net als de week ervoor, bijzonder trefzeker en hield eigenhandig haar ploeg in de wedstrijd. Bovendien speelde ze een duel in een duel tegen Femke Faber die op haar beurt belangrijk was voor LDODK/Rinsma Modeplein. Hier was Van der Werff Faber de baas met haar knappe actie en dito afronding.

Let op. Stemmen voor deze ronde is niet meer mogelijk.

Foto homepage: Ilse Schaffers, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

WK Beachkorfbal, dag 2
Beachkorfbal
WK Beachkorfbal, dag 2
Het Nederlands Beachkorfbalteam heeft de finale van het WK Beachkorfbal in Thailand bereikt. Na de zeperd van gisteren tegen Taiwan (5-6 verlies) herpakte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans zich vandaag goed. Oranje eindigde tweede in de poule en versloeg daarna in de kwartfinale België en in de halve finale Tsjechië. Morgen wacht in de […]
Lees meer
WK Beachkorfbal, dag 1
Beachkorfbal
WK Beachkorfbal, dag 1
Het Nederlands Beachkorfbalteam heeft de eerste WK-dag in het Thaise Pattaya achter de rug. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans won de eerste twee wedstrijden, maar ging in de laatste wedstrijd  van de dag onderuit tegen Taiwan. Daarmee staat Oranje gedeeld tweede in de poule. In de eerste wedstrijd van de dag mochten de Nederlandse […]
Lees meer
Volg het WK Beachkorfbal
Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
Van 26 tot en met 28 april vindt in Pattaya, Thailand het WK Beachkorfbal plaats. Het Nederlands Beachkorfbalteam is al sinds begin deze week daar om zich voor te bereiden op het toernooi. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans hoopt zich via dit toernooi te plaatsen voor de World Games, die in 2025 worden gehouden […]
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal