Skip to the main content

A-jeugd Hoofdklasse Round-Up

A-jeugd Hoofdklasse Topkorfbal

Slechts een week na de finale in Rotterdam Ahoy werd ook door de ploegen in de A-jeugd Hoofdklasse het veldseizoen weer hervat. Zo stond kersvers landskampioen PKC A1 tegenover Albatros A1 en runner-up DVO A1 nam het op tegen LDODK A1.

AHKA
KZ/Thermo4U A1 miste in de zaal op een haar na de finale om het landskampioenschap, DOS’46 A1 eindigde als vierde in de zaal AHKA. In de heenwedstrijd, afgelopen september, kregen de Nijeveners nog flink klop van KZ; toen werd het 17-7. Nu lag het dichter bij elkaar, maar ook nu was KZ A1 de sterkste en daarmee blijven de Koogers gedeeld koploper in de AHKA.

Voor medekoploper DVO/Transus A1 kon het contrast bijna niet groter zijn. Een week eerder stond de ploeg van Lars Pieper en Manon Maasland nog in Rotterdam Ahoy, nu kwam op het veld LDODK/Rinsma Modeplein op bezoek. De Friezen konden niet profiteren van het feit dat zij zich langer hadden kunnen voorbereiden op de eerste veldwedstrijd, DVO hield de punten in eigen huis en blijft daarmee op gelijke hoogte met KZ A1.

In Driebergen kwamen Dalto/Klaverblad A1 en DSC A1 niet verder dan een gelijkspel. Verrassend, als je bedenkt dat DSC A1 in de heenwedstrijd nog veel sterker was, toen werd het 21-9. De Eindhovense ploeg staat met dit puntje nog altijd op de derde plaats, slechts twee punten achter op KZ A1 en DVO A1, en twee punten voor op de brede middenmoot waar ook Dalto zich toe mag rekenen.

Rode lantaarndrager Wageningen A1 had een zware dobber aan het duel met AW.DTV A1. Beide ploegen eindigden in de zaalcompetitie als laatste, AW.DTV in de Hoofdklasse A, Wageningen in de Overgangsklasse B. Op het veld bleken de Amsterdammers ook een maatje te groot voor Wageningen, dat na negen duels nog altijd zonder punten is. AW.DTV kan nog omhoog kijken, het gat met de naaste concurrentie bedraagt slechts één punt.

Uitslagen: DOS’46 A1 – KZ A1: 12-14, DVO A1 – LDODK A1: 18-13, Dalto A1 – DSC A1: 11-11, AW.DTV A1 – Wageningen A1: 26-7.

Stand:

W P
1. KZ A1 9 13
2. DVO A1 9 13
3. DSC A1 9 11
4. DOS’46 A1 9 9
5. Dalto A1 9 9
6. LDODK A1 9 9
7. AW.DTV A1* 9 8
8. Wageningen A1 9 0

* AW.DTV A1 heeft twee punten in mindering

AHKB
Promovendus Die Haghe A1 blijft het uitermate goed doen. In de zaal werd de ploeg kampioen in de Overgangsklasse C en dus komt Die Haghe volgend seizoen ook in de zaal uit op het hoogste niveau. Op het veld werd de eerste wedstrijd gewonnen van ONDO A1, en omdat concurrent Fortuna A1 punten verspeelde, staat de Haagse formatie ‘gewoon’ tweede achter PKC, met twee punten voorsprong op de buren uit Delft.

TOP/IAA fresh A1 kreeg KCC/CK Kozijnen A1 op bezoek. De ploegen zaten ook in de zaal Hoofdklasse bij elkaar in de poule: TOP A1 greep uiteindelijk net naast de play-offs, terwijl KCC A1 als vijfde eindigde. Van de laatste drie ontmoetingen (heenwedstrijd veld en twee keer zaal) werden er twee gewonnen door TOP, één keer werd er gelijk gespeeld. Ook het vierde duel werd een prooi voor de ploeg uit Sassenheim. KCC A1 zakte naar de laatste plaats op de ranglijst, één punt achter Albatros A1.

Want, die andere promovendus trof zaterdag de zaal landskampioen. Een week na het behalen van de landstitel kon PKC/Vertom A1 – dat tevens koploper is in de veld AHKB – niet voorkomen dat er verloren werd van Albatros. Geen schande, met de prestatie van een week eerder in het achterhoofd en bovendien is het gat met de runner-up nog altijd drie punten, dus heeft deze nederlaag geen direct consequenties.

Tenslotte Fortuna/Delta Logistiek A1. De ploeg van Laurens Verbaan en Luca Dekker moest in de play-offs om de zaalfinale zijn meerdere erkennen in DVO A1 en afgelopen weekend was bij de hervatting van de veldcompetitie Nieuwerkerk A1 te sterk. Daardoor ziet Fortuna buurman Die Haghe uitlopen, terwijl Nieuwerkerk – dat zich in de zaal handhaafde in de Hoofdklasse – en gaatje slaat met de onderste drie ploegen.

Uitslagen: ONDO A1 – Die Haghe A1: 13-19, TOP A1 – KCC A1: 19-16, Albatros A1 – PKC A1: 17-16, Fortuna A1 – Nieuwerkerk A1: 16-21.

Stand:

W P
1. PKC A1 9 16
2. Die Haghe A1 9 13
3. Fortuna A1 9 11
4. TOP A1 9 10
5. Nieuwerkerk A1 9 9
6. ONDO A1 9 6
7. Albatros A1 9 4
8. KCC A1 9 3

 

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

WK Beachkorfbal, dag 1
Beachkorfbal
WK Beachkorfbal, dag 1
Het Nederlands Beachkorfbalteam heeft de eerste WK-dag in het Thaise Pattaya achter de rug. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans won de eerste twee wedstrijden, maar ging in de laatste wedstrijd  van de dag onderuit tegen Taiwan. Daarmee staat Oranje gedeeld tweede in de poule. In de eerste wedstrijd van de dag mochten de Nederlandse […]
Lees meer
Volg het WK Beachkorfbal
Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
Van 26 tot en met 28 april vindt in Pattaya, Thailand het WK Beachkorfbal plaats. Het Nederlands Beachkorfbalteam is al sinds begin deze week daar om zich voor te bereiden op het toernooi. De ploeg van bondscoach Roelof Koopmans hoopt zich via dit toernooi te plaatsen voor de World Games, die in 2025 worden gehouden […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 6
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 6
Ook korfbalsters uit de Dameskorfbal Topklasse zijn weer gestart op het veld. De eerste kaarten zijn in het najaar al geschud, maar de ervaring leert dat er nog van alles kan gebeuren in het voorjaar. De eerste ronde leverde weer de nodige spannende wedstrijden op, met overwinningen voor onder andere koplopers Rosolo en Spes/VIOS, al […]
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal