Skip to the main content

A-jeugd zaal Hoofdklasse ’23/’24 – #1

A-jeugd Hoofdklasse

Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS ’46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.

AHKA

TOP/IAA fresh A1 – KZ/Keukensale.com A1
De twee ploegen kwamen elkaar tijdens het veldseizoen al tegen, met tweemaal nipt winst voor de Koogers. Ook nu werd het een spannende wedstrijd waarin beide ploegen meermaals een voorsprong pakten. TOP (S) leek na rust het momentum te hebben, maar viel na een 16-13 voorsprong maar liefst tien minuten stil. KZ profiteerde dankbaar en boog de achterstand om in een 17-19 voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. TOP-speler Tom van der Willik kreeg in de slotminuut nog een gele kaart gepresenteerd wegens het wegschoppen van een bal. (Uitslag: 19-23)

DOS ’46/VDK Groep A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Dalto A1, waar met ingang van het zaalseizoen twee nieuwe coaches aan het roer staan, schoot uit de startblokken. Binnen no time had de ploeg uit Driebergen een voorsprong opgebouwd en eigenlijk had DOS ’46 A1 de hele wedstrijd weinig in te brengen. De 15-30 winst levert Dalto op doelsaldo de eerste plek op in Hoofdklasse A na speelronde 1. (Uitslag: 15-30)

DVO/Transus A1 – AVO A1
Lange tijd kon AVO A1 knap in het spoor blijven van de verliezend finalist van vorig seizoen, met een 9-7 ruststand tot gevolg. In de tweede helft schakelde de thuisploeg, mede door wat wisselingen in de opstelling, een tandje bij en kwam de doelpuntenmachine op gang. Het gaatje werd geslagen, maar AVO kon tot het einde prima mee scoren, waardoor de schade beperkt bleef. (Uitslag: 27-21)

Unitas/Perspectief A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Ook deze ploegen speelden al tegen elkaar tijdens het veldseizoen, met een nipte winst voor de thuisploeg en een gelijkspel als resultaten. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar opnieuw weinig toe, een klein verschil en een 9-7 ruststand het gevolg. De Harderwijkers schakelden na rust een tandje bij en liepen uit naar een 17-9 voorsprong halverwege de tweede helft. In de slotfase kwam de uitploeg nog wat dichterbij, maar spannend werd het niet meer. (Uitslag: 19-14)

AHKB

Nieuwerkerk A1 – PKC/Vertom A1
Twee ploegen die mogelijk gaan strijden om de bovenste plaatsen in de AHKB. Nieuwerkerk A1 startte scherp met een 4-0 voorsprong, maar vervolgens kwam PKC A1 goed terug in vanaf 6-7 hadden de Papendrechters in de eerste helft de overhand, al bleven de verschillen klein (11-14 rust). De thuisploeg kende ook een goede start van de tweede helft en maakte de achterstand, ondanks een gemiste strafworp, weer ongedaan. Vanaf 15-15 nam Nieuwerkerk A1 een voorsprong van drie goals, maar kon dit niet vasthouden. In de laatste zes minuten viel Nieuwerkerk stil en sloeg PKC A1 aan de hand van uitblinker Shayn Tims opnieuw een gaatje. Dat kwam Nieuwerkerk A1 niet meer te boven. (Uitslag: 22-24)

Die Haghe A1 – Fortuna A1
Die Haghe en Fortuna zijn, na de veldcompetitie, geen onbekenden van elkaar. De bezoekers gingen vol de strijd aan en gaven veel verdedigende druk, waar Die Haghe A1 duidelijk moeite mee had. De ruststand was dan ook 1-10 en daarmee was het verschil al gemaakt. In de tweede helft ging Fortuna A1 door waar het gebleven was, en ook Die Haghe pakte wat meer doelpunten mee. Spannend werd het niet, Fortuna won afgetekend. Fortuna-coach Laurens Verbaan was zeer tevreden over de verdedigende prestaties. “Aanvallend had ons percentage hoger gekund”, aldus Verbaan. (Uitslag: 8-22)

ONDO (G) A1 – Spirit A1
Op voorhand was het duel tussen ONDO A1 en Spirit A1 meteen een belangrijke. De verwachting is dat beide ploegen dit zaalseizoen gaan strijden om handhaving in de A-jeugd Hoofdklasse. Spirit A1 kende een goede start waarin de ploeg veel reboundoverwicht had, maar het scoren nog niet echt lukte. ONDO A1 daarentegen had minder kansen nodig voor de doelpunten, waardoor het in de eerste helft spannend bleef. Het resulteerde dan ook in slechts een klein verschil bij rust: 9-10. Na rust slaagde Spirit A1 er in om de voorsprong uit te bouwen en daarmee de overwinning binnen te slepen. Belangrijke eerste punten voor de ploeg uit Voorthuizen. (Uitslag: 16-20)

Albatros A1 – DSC A1
Vanaf het eerste fluitsignaal was Albatros A1 aanvallend heel scherp, maar ook DSC A1 schoot goed uit de startblokken. Na zo’n tien minuten spelen kreeg de thuisploeg de verdedigende controle en werd de voorsprong gedecideerd uitgebouwd. Bij rust was het 21 -11 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de tweede helft slaagde DSC A1 er niet in om het verschil te verkleinen, voor Albatros A1 werd het een buitengewoon fijne start van het zaalseizoen. (Uitslag: 38-18)

Archieffoto: Gertrude de Vries

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS '46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 
Lees meer
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
Competitie Korfbal League Korfbal League 2
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
De slotfase van de Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2 wordt met ingang van het seizoen 2024-2025 gewijzigd. De nummer 1 van de Korfbal League 2 promoveert vanaf komend seizoen rechtstreeks. Daarnaast zijn er play-offs voor een eventuele tweede promovendus. Na de laatste speelronde op zaterdag 22 maart, start op dinsdag 25 maart de […]
Lees meer
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Rosolo mag zich opnieuw Nederlands Kampioen op het veld noemen in het dameskorfbal. In een finale die nooit echt spannend was, won de Reuselse formatie met 6-11. Behalve de Topklassefinale, werden er nog drie andere finales gespeeld tijdens het NK in Schaijk. Naast Rosolo 1, gingen ook Spes/VIOS B1 en De Korfrakkers A1 en 2 […]
Lees meer

Topartikelen

Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal