Skip to the main content

A-junioren Hoofdklasse

A-jeugd Hoofdklasse Topkorfbal

In de AHKA koerst DVO A1 af op de play-offs, maar de strijd om plek twee is onverminderd spannend. Zowel KZ A1 als LDODK A1 won en dus blijven beide ploegen gelijk in punten. In de AHKB is de strijd onderin nog niet gestreden en ook wie er beslag gaat leggen op de tweede plaats is nog niet beslist, al zette Fortuna A1 een stap in de goede richting.

AHKA
Het wordt bijna saai: DVO/Transus A1 boekte opnieuw een degelijke overwinning. Ditmaal werd promovendus Spirit A1 aan de zegekar gebonden. De Bennekommers koersen af op de play-offs, Spirit A1 is zeker dat het zal degraderen, zelfs als de laatste twee competitiewedstrijden (tegen respectievelijk KZ A1 en LDODK A1) gewonnen worden.

KZ/Thermo4U A1 won in Driebergen van Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1. Belangrijk, om concurrent LDODK A1 voor te blijven. Dalto A1 blijft op de zesde plaats staan, maar weet zich veilig op basis van het onderlinge resultaat met Spirit A1.

Ook LDODK/Rinsma Modeplein A1 won, in de derby met AVO A1 waren de Friezen te sterk. Daarmee blijft LDODK A1 in het spoor van KZ A1. De Friezen hebben eventuele plaatsing voor de play-offs niet in eigen hand: men moet zelf de resterende twee wedstrijden winnen en hopen dat KZ A1 punten morst.

Het duel tussen DOS’46 A1 en AW.DTV A1 is afgelast. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 maart.

Uitslagen: Dalto A1 – KZ A1: 17-20, AVO A1 – LDODK A1: 18-24, Spirit A1 – DVO A1: 16-24

Stand:

W P
1. DVO A1 12 22
2. KZ A1 12 19
3. LDODK A1 12 19
4. DOS’46 A1 11 12
5. AVO A1 12 8
6. Dalto A1 12 8
7. Spirit A1 12 4
8. AW.DTV A1 12 0*

* AW.DTV heeft twee punten in mindering.

 

AHKB
PKC/Vertom A1
won – zij het nipt – van TOP/IAA fresh A1. Een domper voor TOP A1 in de strijd om de tweede plek, want daarmee zien de Sassemers directe concurrent Fortuna uitlopen. Toch is er nog niets gespeeld, er zijn nog vier punten te vergeven. De beslissing zou wel eens in de laatste speelronde kunnen gaan vallen.

Nummer twee, Fortuna/Delta Logistiek A1, won ook maar met één punt verschil van KCC/CK Kozijnen A1. De Capellenaren hadden de punten goed kunnen gebruiken, want ze zijn nog volop in gevecht tegen degradatie, samen met Nieuwerkerk A1 en ONDO A1. Die laatste twee speelden in een regelrechte ‘degradatiekraker’ tegen elkaar. Doordat ONDO A1 won is het verschil tussen is het verschil nu nog slechts één puntje en kan ONDO A1 zich nog handhaven. Spanning alom dus.

Vriendenschaar A1 – dat laatste staat – hield in eigen huis knap de nummer vier van de ranglijst DSC A1 op een gelijkspel. Daarmee kruipt de promovendus een puntje dichterbij de concurrentie en wordt het in de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie nog spannend wie er uiteindelijk in de Hoofdklasse blijft en wie er volgend seizoen in de Overgangsklasse zal acteren.

Uitslagen: ONDO A1 – Nieuwerkerk A1: 18-13, Vriendenschaar A1 – DSC A1: 18-18, Fortuna A1 – KCC A1: 18-17, PKC A1 – TOP A1: 24-23

Stand:

W P
1. PKC A1 12 24
2. Fortuna A1 12 19
3. TOP A1 12 17
4. DSC A1 12 12
5. KCC A1 12 7
6. Nieuwerkerk A1 12 7
7. ONDO A1 12 6
8. Vriendenschaar A1 12 4

 

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

 

Gerelateerde artikelen

Korfbal League 2 - finale
Korfbal League 2
Korfbal League 2 - finale
Een stampvolle PKC-hal was zaterdagavond 6 april het decor van de finale van de Korfbal League 2. En zoals het finales betaamd was het niet altijd even goed, maar bloedstollend spannend tot de laatste seconde. Letterlijk. Noah Bijsterbosch werd de man van de avond voor Unitas: hij schoot de Harderwijkers met een buzzerbeater naar promotie.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal