Skip to the main content

Aanwijzingen IKF, Van Zoggel-Foolen eerste Nederlandse vrouwelijke IKF-arbiter

Internationaal

Vorige week heeft de Internationale Korfbal Federatie de namen van de IKF-arbiters en -juryleden voor dit jaar gepubliceerd. Wederom is een aantal Nederlandse arbiters en juryleden uitverkozen om deze duels onder de IKF-vlag, die dit jaar hopelijk kunnen plaatsvinden, te leiden.

De Nederlandse arbiters Marco van der Lucht en Peter van der Terp maken deel uit van de elitegroep van de IKF, terwijl Stan de Groot, Rick Voskamp en Mireille van Zoggel-Foolen in categorie 2 ingedeeld zijn. Van Zoggel-Foolen is daarmee de eerste Nederlandse vrouw, die wedstrijden in IKF-verband mag leiden.

Op de lijst staan verder de Nederlandse juryleden Luppo Deuntje, Theo van der Linde, Gerrit Lolkema en Pieter Swinkels. Bij het beachkorfbal zijn de Nederlandse arbiters Wouter Dirks en Timothy de Graaf ingedeeld in categorie 2.


IKF-toernooien in 2021

De IKF-toernooien die in 2021 op de rol staan zijn: het IKF World Beach Korfball Championship in Marokko (30-31 juli), het IKF European Korfball Championship B in Polen (4-9 oktober) en het IKF European Korfball Championship A in België (25-30 oktober).

Eerder werd al bekend dat het IKF U21 World Korfball Championship, dat in april plaats zou vinden, nu in april 2022 in Tsjechië gespeeld zal worden. Het IKF U21 World Korfball Championship in Taiwan, dat eerder werd uitgesteld naar juli van dit jaar gaat definitief niet door.

Wereldranglijst
Woensdag publiceerde de IKF een geüpdatete wereldranglijst. Na lijstaanvoerder Nederland wordt de top vijf gecompleteerd door België, Chinees Taipei, China en Duitsland.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Routiniers leiden TeamNL Korfbal naar ruime zege en tiende wereldtitel
Internationaal TeamNL Korfbal
Routiniers leiden TeamNL Korfbal naar ruime zege en tiende wereldtitel

Nederland heeft op het WK in Zuid-Afrika z’n favorietenrol waargemaakt. In de finale versloeg TeamNL Korfbal België met 31-18. Het is de tiende wereldtitel voor Oranje, dat alleen in 1991 de WK-zege aan de aartsrivaal moest laten.

Lees meer
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen
Internationaal TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen

Het kabinet heeft besloten dat alle fulltime topsportprogramma’s in een gecontroleerde omgeving mogen blijven draaien, mits deze op een officiële lijst van erkende topsportaccommodaties staan. Om die reden kunnen TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal (U21) op Papendal blijven trainen.

Lees meer
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup
Internationaal
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6