Skip to the main content

Afscheid Luyk als assistent-bondscoach U19, Doves volgt hem op

Internationaal U21, U19, U17

Na drie jaar als assistent-bondscoach heeft Erik Luyk afscheid genomen bij Nederland U19. Luyk heeft inmiddels een nieuwe uitdaging als hoofdcoach bij VOBAKO in België en wordt bij U19 opgevolgd door Dennis Doves.

“Ik ben een kleine drie jaar actief geweest bij Oranje U19”, vertelt Luyk. “De samenwerking met Leon was goed, leuk, erg leerzaam en professioneel. Ik heb Leon ook op andere manier leren kennen, als manager van een team en ik heb veel geleerd hoe hij dat managet. Niet alleen de spelers, maar ook de andere stafleden. Daar heb ik veel waardering voor.” Ook Simons kijkt positief terug op de periode met Luyk aan zijn zijde: “De samenwerking met Erik was perfect. We kenden elkaar door en door.”

Echt één hoogtepunt uit zijn periode bij U19 kon Luyk niet benoemen. “Natuurlijk het WK in Tsjechië, maar sowieso zijn de buitenlandse trips bijzonder. In zo’n periode leer je elkaar beter kennen, kun je stappen maken en groei je naar elkaar toe. Daar word je beter van, ook als staf met de teammanager, arts en fysiotherapeut. Daar heb ik van genoten en dat ga ik ook zeker missen.”

In het hoofdtrainerschap bij VOBAKO heeft Luyk dus een nieuwe uitdaging gevonden. “Dit is een lange termijn uitdaging. VOBAKO is de grootste club van België in aantallen, met goede jeugd, maar er zijn zeker nog stappen te maken. Het is leuk om weer op eigen benen te staan, maar ik heb nog wel veel contact met Leon. Ik laat U19 in vertrouwen achter bij Leon en natuurlijk Dennis (Doves, red.), maar zal zeker snel gaan kijken.”

Doves aangesloten bij staf U19
Dennis Doves is per direct aangesloten als assistent van Simons, beide heren zijn goede bekenden van elkaar. “Leon en ik gaan lang terug, als tegenstanders, als ploeggenoten, als vrienden en als trainers. We hebben weinig verrassingen meer voor elkaar en juist dat is de kracht van onze samenwerking. We vullen elkaar goed aan, weten beide waar elkaars sterke en minder sterke punten liggen en dat werkt erg goed”, aldus Doves. Ook Simons is erg blij met de aanstelling van Doves: “Nu met Dennis heb ik ook weer een goede assistent, dus ik ben een gezegend man op dat gebied.”

Voor Doves is het assistent-bondscoachschap geen nieuwe functie. “Ik heb al eerder samen met Leon in deze rol gezeten en kijk er naar uit om weer actief bezig te zijn met talenten, het hebben van een duidelijk doel en hierin iets te kunnen bijdragen. Ik verwacht plezier, professionaliteit en een mooie groep spelers en staf om in april weer de beker omhoog te kunnen houden.”

WK 2023
Die beker is de wereldbeker, waar medio april in Gent om gespeeld wordt tijdens het WK 2023. Het traject naar dit eindtoernooi is inmiddels in gang gezet: op 25 oktober vindt de pre-challenge bij PKC/Vertom in Papendrecht plaats. Van daaruit vindt, in overleg met de RTC-coaches, een eerste selectie plaats voor de vaste maandagvond-trainingen in Zeist. Daar wordt doorgeselecteerd richting de Korfbal Challenge in Rotterdam, van 27 t/m 30 december. In Rotterdam wordt ook de nieuwe Oranje U19 selectie 2023 bekendgemaakt.

Foto’s: homepage – Erik Luyk, artikel – archieffoto Dennis Doves, beide door Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League