Skip to the main content

Barry Schep neemt afscheid als bondscoach Nederland U17

U21, U19, U17

Het U17 KWC in Eindhoven, op 29 en 30 juni aanstaande, zal voor Barry Schep het laatste toernooi zijn in de rol van bondscoach van Nederland U17. Schep heeft aangekondigd te stoppen.

Schep was bijna tien jaar bondscoach, van 2015 tot 2024. Het besluit om te stoppen nam hij naar eigen zeggen met pijn in het hart: “Het is een grote eer om bondscoach te mogen zijn van dit Nederlands team. Al deze spelers dragen voor het eerst hét Oranje-shirt en zijn daar zo trots op, net als alle mensen om hen heen. Naast de vele doelen die wij hebben in een seizoen, is het een heel groot doel om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Ik geniet van de kwaliteit die de spelers in het team hebben, het creëren van een hecht team, uiteraard de overwinningen maar ook van de vriendschappen die in het team ontstaan.”

Wereldkampioen
Acht keer slaagde Schep erin om met zijn selectie wereldkampioen te worden. Slechts één keer, op het U17 WK van 2023, lukte dat niet en moest er genoegen worden genomen met het zilver. “Ik probeer samen met mijn staf de spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op hopelijk een hele mooie korfbalcarrière, de spelers individuele tips mee te geven en natuurlijk een gouden medaille op het WK te winnen. Dit is acht keer gelukt en één keer niet. In een knotsgekke wedstrijd tegen een ontketend Taiwan verloren wij met 22-24. Mede door die nederlaag staan we op scherp voor het komende WK in Eindhoven.”

Andere invulling
Nog één keer knallen op het WK en dan zit het er na bijna tien jaar dus op voor Schep. Hij wil meer tijd vrij maken voor andere zaken. “Ik ga tot eind juni nog van elk moment genieten, net zoals ik de afgelopen jaren heb gedaan. Daarna is het tijd om naast mijn commerciële functie bij het KNKV en als Korfbal Leaguecoach (bij Blauw-Wit (A), red.) iets meer tijd te creëren voor andere belangrijke dingen zoals mijn gezin, familie en vrienden.”

Maatschappelijke rol
Jan Niebeek, technisch directeur bij het KNKV: “Barry heeft de afgelopen jaren het programma van U17 door weten te ontwikkelen naar een goed topsportprogramma. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol bij het bewust maken van de maatschappelijke rol die deze talenten al hebben. Dat heeft hij ook laten zien bij de jaarlijkse oefenwedstrijden met clinics bij de desbetreffende verenigingen. Het KNKV is Barry dan ook dankbaar voor zijn inzet in het afgelopen decennium.”

Het U17 KWC 2024 wordt op zaterdag 29 en zondag 30 juni in Eindhoven gespeeld. Op dit moment bestaat de selectie van Nederland U17 nog uit tien vrouwen en tien mannen, de WK-selectie zal zeven om zeven zijn en wordt begin juni bekendgemaakt. Meer informatie over het WK vind je op de toernooiwebsite.

Archieffoto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS '46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 
Lees meer
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
Competitie Korfbal League Korfbal League 2
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
De slotfase van de Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2 wordt met ingang van het seizoen 2024-2025 gewijzigd. De nummer 1 van de Korfbal League 2 promoveert vanaf komend seizoen rechtstreeks. Daarnaast zijn er play-offs voor een eventuele tweede promovendus. Na de laatste speelronde op zaterdag 22 maart, start op dinsdag 25 maart de […]
Lees meer
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Rosolo mag zich opnieuw Nederlands Kampioen op het veld noemen in het dameskorfbal. In een finale die nooit echt spannend was, won de Reuselse formatie met 6-11. Behalve de Topklassefinale, werden er nog drie andere finales gespeeld tijdens het NK in Schaijk. Naast Rosolo 1, gingen ook Spes/VIOS B1 en De Korfrakkers A1 en 2 […]
Lees meer

Topartikelen

Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal