Skip to the main content

Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025

Beachkorfbal Internationaal

Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China.

Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je op de website van de International Korfball Federation (IKF).

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie 

Gerelateerde artikelen

Selectie Talent TeamNL Korfbal bekend
Internationaal U21, U19, U17
Selectie Talent TeamNL Korfbal bekend
De selectie van Talent TeamNL Korfbal is van 21 namen terug gebracht tot veertien spelers en speelsters. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra gaat, samen met TeamNL Korfbal, in juni op trainingsstage naar Chinese Taipei en is in voorbereiding op het EK in Kolín (Tsjechië).
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Tijdens een zonnige voorlaatste speelronde in de Dameskorfbal Topklasse, werd duidelijk welke ploegen de kruisfinales mogen gaan spelen. Nadat Be Quick en DDW in de Topklasse A hun kruisfinaleplek al eerder veiligstelden, deden Rosolo en Spes/VIOS dat dit weekend in de Topklasse B, al ging dat niet zonder slag of stoot. Wie het tegen wie op gaat nemen, is nog even afwachten.
Lees meer
Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Een zonovergoten korfbalweekend, zonder al te grote verrassingen. In de Ereklasse A is de strijd om de kruisfinales nog niet beslist, in de Ereklasse B verzekerde PKC zich al wel van seizoensverlenging. Tussen DVO en KZ blijft het ongemeen spannend, het verschil is op de ranglijst is nog altijd slechts één punt.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League