Skip to the main content

VIDEO: België maakt zich op voor finale

Internationaal TeamNL Korfbal

Door het beladen groepsduel met Duitsland ruim te winnen, lijkt niets een finaleplek van België meer in de weg te staan. Sporza-journalist Erwin Van den Sande, bondscoach Detlef Elewaut en speelster Julie Caluwé vertellen waarom België veel sterker is dan tijdens het EK 2018, toen Duitsland de finale haalde en België zelfs buiten het podium viel.

Hoe kijken de Belgen vooruit tegen de waarschijnlijke finale tegen TeamNL Korfbal, aanstaande zaterdag om 19.00 uur in de Lotto Arena?

Caluwé: ‘Ik hoop weer op een waanzinnige sfeer.’ En of een verrassing tegen het favoriete Nederland erin zit? Van den Sande: ‘Waarom niet, waarom niet.’

Tickets finaledagen
Tickets voor de EK-finaledagen in de Loto Arena (finale: zaterdag 19.00 uur) koop je hier.

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal