Skip to the main content

Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: ‘Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren’

Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal

DVO/Accountor-speelster Daniëlle Boadi werd onlangs voor de eerstkomende periode toegevoegd aan TeamNL Korfbal, dat ook in deze coronatijden volledig mag trainen. Om op topniveau te kunnen blijven trainen en volwaardige onderlinge wedstrijden te kunnen spelen, wilde bondscoach Jan Niebeek met een grotere groep trainen en Boadi was één van de uitverkorenen.

“Ik had niet verwacht dat ik op deze leeftijd nu al bij het grote Oranje mocht zijn”, begint de 20-jarige speelster. “Het was vooral lekker om écht weer wat te mogen doen. Eerst kwam het voor mij wel goed uit dat we geen competitie meer speelden. Ik had een knieblessure en ik moest eigenlijk rust houden. Nu dat beter gaat, is het heerlijk om weer volledig te mogen trainen. In de coronaperiode ging ik vooral naar de sportschool om meer kracht in mijn benen te krijgen, zodat het rondom mijn zwakke knie sterker is, maar er is natuurlijk niets leuker dan volop korfballen.”

De pijn in haar knie zal nooit helemaal weggaan. “Maar het verschil is nu dat ik er niet meer doorheen zak. Dat gebeurde normaal wel twee à drie keer per wedstrijd. In wedstrijden voel ik door de adrenaline weinig, maar op trainingen moet ik wel door de pijn heen bijten. Ik heb nooit gedacht: ik kap ermee. Ik heb geaccepteerd dat ik nooit pijnvrij kan spelen.”

Oranje-intensiteit

Bij TeamNL Korfbal trainen is wat anders dan bij DVO/Accountor, zo heeft ze gemerkt. “Het is echt pittig. Na de eerste training was ik helemaal gesloopt. We partijen veel. Dan merk je dat je na driekwart van zo’n partijtje echt even naar adem moet happen. Maar het gaat nu wel beter. Ik denk dat ik het redelijk doe. Het is wel lastig, ik heb met bijna niemand gespeeld. Maar dat begint al aardig te wennen. Dat we geen competitiewedstrijden kunnen spelen, doet niks met mijn motivatie. Die partijtjes op Papendal zijn al heel uitdagend en ik wil me hier graag laten zien.”

Om echt aan te haken bij TeamNL Korfbal vindt Boadi dat ze meer moet  scoren. “Ik wil er minimaal twee of drie maken en dat volhouden. Nu is het vaak dat ik er vier scoor en dan bijvoorbeeld drie wedstrijden niet. Het moet een constante lijn worden. Ik denk overigens niet dat ik direct kan aanhaken bij TeamNL Korfbal, hoor. Dat ik nu meetrain, wordt niet zomaar definitief. Dat is misschien nog wat vroeg. Ik moet nog veel leren om daar te komen en er zijn heel veel goede dames.”

In de TeamNL Korfbal-selectie kijkt Boadi, die werd toegevoegd met Anouk Haars en Anna Kriek (KZ/Thermo4U), het meest op tegen Celeste Split. “Ik denk dat iedereen dat wel heeft, ze is echt een klasse speelster. Ik hoop van haar te leren hoe ik meer goals kan maken. Dat zijn toch dingen die je bij TeamNL Korfbal hoopt op te pikken. Naast dat het serieus en op resultaat gericht is, wordt er ook veel gelachen. Ik ben dan ook goed opgevangen in de groep.”

Gevuld programma, mooie dromen

De trainingen van DVO/Accountor en TeamNL Korfbal zorgen ervoor dat het schema van de jonge speelster goed gevuld is. “We trainen bij DVO drie keer in de week in tweetallen. Dat voelt best gek omdat je bij TeamNL Korfbal wel alles mag doe, maar het is toch fijn om op de club te zijn. Daarnaast ga ik naar de sportschool en werk ik in het weekend. Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen”, lacht de DVO’er.

Definitief in TeamNL Korfbal komen is één van haar dromen, maar ook bij haar club heeft ze ambities. “Ik wil ooit met DVO in Ahoy spelen. Om te beginnen moeten we dan de play-offs halen. We hebben vorig seizoen best een goed seizoen gedraaid en daarmee kunnen we verder. Ik denk dat we vierde kunnen worden.”

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal League Recap #1
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League Recap #1

Onder toeziend oog van NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen openden Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep vrijdagavond in Delft het nieuwe Cashback World Korfbal Leagueseizoen. Zaterdagavond was het woord aan de overige acht ploegen. KZ/Thermo4U en TOP/SolarCompleet maakten er een zeer spannend duel van dat uiteindelijk onbeslist bleef.

Lees meer
Kalkman: ‘Avanti belde op het goede moment’
Hoofdklasse Topkorfbal
Kalkman: ‘Avanti belde op het goede moment’

Komend seizoen debuteert Tom Kalkman als hoofdtrainer en coach bij Avanti/Post Makelaardij. Vier jaar nadat hij stopte als speler bij Fortuna begon het afgelopen seizoen weer een beetje te kriebelen bij de 35-jarige sportdocent. De ploeg uit Pijnacker zag hoofdtrainer Marrien Ekelmans onverwacht vertrekken en klopte aan bij Kalkman: “Avanti belde precies op het goede moment.”

Lees meer
Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal

Team Esther Cordus versus Team Mick Snel. Dat is zaterdag om 11.30 uur de onderlinge wedstrijd van de TeamNL Korfbal-selectie op Papendal. Korfbalfans kunnen het duel volgen op het YouTube-kanaal van Korfbal.nl.

Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
28 augustus NK Beachkorfbal Outdoor
Korfbal League Topkorfbal
Topscorer vrouwen: Celeste Split