Skip to the main content

Celeste Split: ‘Ik stop na EK als international’

Internationaal TeamNL Korfbal

Celeste Split neemt na het EK in Antwerpen (25-30 oktober) afscheid als speelster van TeamNL Korfbal. Ze kwam in 2011 bij het nationale team en speelde tot nu toe 48 interlands. Met TeamNL Korfbal won ze tot nu toe drie EK’s, drie WK’s en twee keer de World Games.

 

“Mijn gevoel zegt dat het mooi is geweest zo”, zo licht Split haar keuze toe in bovenstaande video.

“Het is altijd lastig om te bepalen wat het juiste moment is om te stoppen, maar ik denk dat het EK in België daar een mooi podium voor is”, aldus Split, die in clubverband met TOP/LITTA grossierde in titels en sinds dit seizoen uitkomt voor Fortuna/Delta Logistiek.

Het EK in Antwerpen is dus het negende eindtoernooi van Split in het shirt van TeamNL Korfbal. Bij de vrouwen speelde alleen Suzanne Struik meer eindtoernooien (10). De laatste finale die Split speelde was die van het WK 2019 in Zuid-Afrika, waarin ze een hoofdrol vertolkte.

Tickets EK
Split nog één keer in actie zien? Kaarten voor de groepsfase van het EK bestel je via de toernooiwebsite ekc2021.com. Kaarten voor de finaledagen in de Lotto Arena bestel je hier. De finale staat gepland op zaterdag om 19.00 uur.

Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam met onder andere spelers van SCO, LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46. Daarna heeft de groep een korte trainingsstage in Tsjechië.

Foto homepage: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. De eerste fans, die zich hadden ingeschreven voor de pre-registratie, hebben om 12 uur toegang gekregen tot de ticketshop. Inmiddels zijn de eerste kaarten voor de finale van de Kenonz Korfbal League, het korfbalfeest van het jaar, dan ook al verkocht.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League