Skip to the main content

Celeste Split: ‘Ik stop na EK als international’

Internationaal TeamNL Korfbal

Celeste Split neemt na het EK in Antwerpen (25-30 oktober) afscheid als speelster van TeamNL Korfbal. Ze kwam in 2011 bij het nationale team en speelde tot nu toe 48 interlands. Met TeamNL Korfbal won ze tot nu toe drie EK’s, drie WK’s en twee keer de World Games.

 

“Mijn gevoel zegt dat het mooi is geweest zo”, zo licht Split haar keuze toe in bovenstaande video.

“Het is altijd lastig om te bepalen wat het juiste moment is om te stoppen, maar ik denk dat het EK in België daar een mooi podium voor is”, aldus Split, die in clubverband met TOP/LITTA grossierde in titels en sinds dit seizoen uitkomt voor Fortuna/Delta Logistiek.

Het EK in Antwerpen is dus het negende eindtoernooi van Split in het shirt van TeamNL Korfbal. Bij de vrouwen speelde alleen Suzanne Struik meer eindtoernooien (10). De laatste finale die Split speelde was die van het WK 2019 in Zuid-Afrika, waarin ze een hoofdrol vertolkte.

Tickets EK
Split nog één keer in actie zien? Kaarten voor de groepsfase van het EK bestel je via de toernooiwebsite ekc2021.com. Kaarten voor de finaledagen in de Lotto Arena bestel je hier. De finale staat gepland op zaterdag om 19.00 uur.

Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam met onder andere spelers van SCO, LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46. Daarna heeft de groep een korte trainingsstage in Tsjechië.

Foto homepage: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Femke Faber treedt toe tot TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Femke Faber treedt toe tot TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek heeft Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Dat heeft Niebeek donderdag bekendgemaakt.
Lees meer
Aanwijzingen IKF, Van Zoggel-Foolen eerste Nederlandse vrouwelijke IKF-arbiter
Internationaal
Aanwijzingen IKF, Van Zoggel-Foolen eerste Nederlandse vrouwelijke IKF-arbiter
Vorige week heeft de Internationale Korfbal Federatie de namen van de IKF-arbiters en -juryleden voor dit jaar gepubliceerd. Wederom is een aantal Nederlandse arbiters en juryleden uitverkozen om deze duels onder de IKF-vlag, die dit jaar hopelijk kunnen plaatsvinden, te leiden.
Lees meer
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal
Boadi tijdelijk bij TeamNL Korfbal: 'Ik doe het redelijk, maar moet meer scoren'
DVO/Accountor-speelster Daniëlle Boadi werd onlangs voor de eerstkomende periode toegevoegd aan TeamNL Korfbal, dat ook in deze coronatijden volledig mag trainen. Om op topniveau te kunnen blijven trainen en volwaardige onderlinge wedstrijden te kunnen spelen, wilde bondscoach Jan Niebeek met een grotere groep trainen en Boadi was één van de uitverkorenen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen