Skip to the main content

Celeste Split: ‘Ik stop na EK als international’

Internationaal TeamNL Korfbal

Celeste Split neemt na het EK in Antwerpen (25-30 oktober) afscheid als speelster van TeamNL Korfbal. Ze kwam in 2011 bij het nationale team en speelde tot nu toe 48 interlands. Met TeamNL Korfbal won ze tot nu toe drie EK’s, drie WK’s en twee keer de World Games.

 

“Mijn gevoel zegt dat het mooi is geweest zo”, zo licht Split haar keuze toe in bovenstaande video.

“Het is altijd lastig om te bepalen wat het juiste moment is om te stoppen, maar ik denk dat het EK in België daar een mooi podium voor is”, aldus Split, die in clubverband met TOP/LITTA grossierde in titels en sinds dit seizoen uitkomt voor Fortuna/Delta Logistiek.

Het EK in Antwerpen is dus het negende eindtoernooi van Split in het shirt van TeamNL Korfbal. Bij de vrouwen speelde alleen Suzanne Struik meer eindtoernooien (10). De laatste finale die Split speelde was die van het WK 2019 in Zuid-Afrika, waarin ze een hoofdrol vertolkte.

Tickets EK
Split nog één keer in actie zien? Kaarten voor de groepsfase van het EK bestel je via de toernooiwebsite ekc2021.com. Kaarten voor de finaledagen in de Lotto Arena bestel je hier. De finale staat gepland op zaterdag om 19.00 uur.

Dinsdag 12 oktober speelt TeamNL Korfbal bij SCO/Motip Dupli in Wolvega tegen een regioteam met onder andere spelers van SCO, LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46. Daarna heeft de groep een korte trainingsstage in Tsjechië.

Foto homepage: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Griemink en Van Roekel over TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
VIDEO: Griemink en Van Roekel over TeamNL Korfbal

Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) werden eind vorige week door bondscoach Jan Niebeek tijdelijk toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal.

Lees meer
Studio Oranje #2: 'Tranen'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #2: 'Tranen'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 2: ‘Tranen’.

Lees meer
Studio Oranje #6: Los
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #6: Los

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 6: ‘Los’.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren