Skip to the main content

Classic Match: KCC – DVO

Korfbal League Topkorfbal

In deze korfballoze periode blikt Korfbal.nl in de rubriek ‘Classic Match’ terug op de mooiste en spannendste wedstrijden uit het verleden. Vandaag het laatste Korfbal Leagueduel voor directe handhaving: KCC – DVO/Accountor uit seizoen 2017/2018.

KCC, dat destijds onder leiding stond van Richard van Vloten, speelde dit seizoen voor het eerst in de Korfbal League. Als promovendus werd de ploeg geschat als een van de degradatiekandidaten. Echter, de ploeg uit Capelle aan den IJssel wist zich direct te handhaven in de Korfbal League na een spannende laatste wedstrijd.

In de eerdere confrontatie verloor DVO heel ruim van de Capellenaren (tien goals verschil). KCC stond met twee punten voor in de competitie en had een positief onderling resultaat. Op voorhand zou het dus gek moeten lopen, wilde KCC deze tien doelpunten verschil uit handen geven. Het werd desondanks tot de laatste minuten spannend en KCC wist zich toch direct te handhaven in de Korfbal League, ondanks het verlies (24-34).

Spanning

“Voor ons was de spanning erg groot. In je eerste Korfbal Leaguejaar meteen handhaven is natuurlijk uniek”, vertelt Richard van Vloten (voormalig coach KCC). De ploeg had de wedstrijd in de eerste helft nog redelijk onder controle. Vanaf de tweede helft nam DVO het voortouw en tot anderhalf minuut voor tijd werd het verschil elf, in het voordeel van de Bennekommers.

Gertjan Meerkerk speelde toen ook in het Capelse team en hij werd uitgespeeld om de beslissende goal te maken. Hij werd gevonden en toen het verschil weer tien was, was het klaar. “Ik ben nog nooit zo blij geweest met een wedstrijd die ik met tien goals verschil verloor. Het was een hele rare situatie. Je verliest, maar je bent net zo blij als dat je kampioen bent geworden. Dat was ook de ontlading bij ons. Het was een heel gek gevoel, nog nooit meegemaakt.”

Het jaar erop zou Van Vloten trainer worden van DVO, maar dit speelde toen niet mee. “Op dat moment geldt dat niet. Dan ben ik gewoon coach van KCC en daar heb ik een klus te doen. Ook om een succesvolle tijd bij KCC goed af te sluiten. Het is dan niet aan mij om DVO in de Korfbal League te houden. Vervolgens heb ik twee hartstikke mooie en succesvolle jaren bij KCC mogen afsluiten.”

Bijgebleven

Ook Chris van Haren (DVO) kan zich de wedstrijd nog goed herinneren. “Voor mij was dit een memorabele wedstrijd natuurlijk. Vanuit een verslagen positie kregen we het voor elkaar er een wedstrijd van te maken.” Het verschil lag lang rond de tien doelpunten verschil. Voorafgaand ging de ploeg deze wedstrijd in om met een goed gevoel naar de play-downs te gaan en te kijken hoe ver het team zou komen. “Dat we een verschil van tien doelpunten goed gingen maken, daar geloofde niemand écht in. Natuurlijk ga je daar wel vol voor. In de realiteit dat we datzelfde seizoen door KCC nog ruim waren verslagen, was het niet reëel om te denken dat we dat even gingen doen.”

Van Haren was scherp op schot en scoorde in deze wedstrijd veertien goals. “Voor mij persoonlijk een hele bijzondere wedstrijd door de doelpunten en het hoge schotpercentage. Als we dat seizoen alsnog waren gedegradeerd, dan was ik daar echt ziek van geweest. Nu kijk ik terug op een bijzondere wedstrijd en prestatie. Het is vooral de sfeer en ambiance die tijdens dit duel van de eerste tot de allerlaatste seconde aanwezig was, die mij het meest is bijgebleven.”

Benieuwd geworden? Het hele duel is hier te bekijken.

Foto: Peter van Dieren, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk