Skip to the main content

Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy

Internationaal TeamNL Korfbal

De World Games zitten er voor de korfballers op. Zoals verwacht pakte de formatie van Wim Scholtmeijer de titel. En dat werd gevierd. Chinees Taipei vierde het feestje mee, voor het eerst in haar geschiedenis pakte het een zilveren medaille op de mondiaal seniorentoernooi. Het brons ging naar België. Ondanks de deceptie van de verloren halve finale, rechtte het haar rug en won het betrekkelijk eenvoudig van een moegestreden Duitsland.

Eerder in de morgen werden er om de ereplaatsen gestreden. Groot-Brittannië, dat zich op het WK nog nummer vier van de wereld mocht noemen, speelde een betrekkelijk eenvoudige wedstrijd tegen gastland Polen. Onder aanvoering van de sterke Joe Bedford nam het na de 6-6 tussenstand, redelijk eenvoudig afstand van de Poolse selectie. Heel even was het verschil tien punten (20-10), waarna Polen nog trachtte de uitslag enigszins dragelijk te maken. Groot-Brittannië won echter nog steeds overtuigend (25-18) en mag zich daarmee zevende van de World Games noemen.

De strijd om plek vijf was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. In de groepsfase waren beide landen elkaar al tegen gekomen, toen was het Australië dat China op de knieën kreeg. In de strijd om plek vijf bleken de Aziaten toch net even wat geroutineerder. In een zeer gelijk opgaand duel stond China elke keer aan de goede kant van de score. Eind derde kwart was de voorsprong zelf opgelopen tot vijf punten (17-12). Een doelpuntloze fase van acht minuten aan Chinese kant, bracht de spanning echter volledig terug. Australië maakte gelijk, maar kon niet doordrukken. Jingyi Yin en Yonbing Yang scoorden en stelden daarmee de vijfde plek veilig.

Het was niet de eerste keer dat België voor het brons moest vechten. Eerder al wist Tsjechië onze Zuiderburen uit een finale te houden. Destijds was het een Europees Kampioenschap. De Belgen wonnen, ze pakten een medaille voor Team Belgium, maar wisten ook dat direct na het laatste fluitsignaal, afscheid moest worden genomen van twee belangrijke spelers. Zowel Jesse de Bremaeker als Nick Janssens gaven aan, per direct een punt te zetten achter hun interlandloopbaan. Tegenstander Duitsland kon daar dinsdagavond niet van profiteren, maar weet wel dat een medaille op deze manier steeds dichterbij komt. Hoewel het verschil van vijftien punten groot was, liet de ploeg van Jan de Jager dit toernooi zien, dat er toekomstmuziek in het Duitse korfbal zit.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk