Skip to the main content

Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy

Internationaal TeamNL Korfbal

De World Games zitten er voor de korfballers op. Zoals verwacht pakte de formatie van Wim Scholtmeijer de titel. En dat werd gevierd. Chinees Taipei vierde het feestje mee, voor het eerst in haar geschiedenis pakte het een zilveren medaille op de mondiaal seniorentoernooi. Het brons ging naar België. Ondanks de deceptie van de verloren halve finale, rechtte het haar rug en won het betrekkelijk eenvoudig van een moegestreden Duitsland.

Eerder in de morgen werden er om de ereplaatsen gestreden. Groot-Brittannië, dat zich op het WK nog nummer vier van de wereld mocht noemen, speelde een betrekkelijk eenvoudige wedstrijd tegen gastland Polen. Onder aanvoering van de sterke Joe Bedford nam het na de 6-6 tussenstand, redelijk eenvoudig afstand van de Poolse selectie. Heel even was het verschil tien punten (20-10), waarna Polen nog trachtte de uitslag enigszins dragelijk te maken. Groot-Brittannië won echter nog steeds overtuigend (25-18) en mag zich daarmee zevende van de World Games noemen.

De strijd om plek vijf was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. In de groepsfase waren beide landen elkaar al tegen gekomen, toen was het Australië dat China op de knieën kreeg. In de strijd om plek vijf bleken de Aziaten toch net even wat geroutineerder. In een zeer gelijk opgaand duel stond China elke keer aan de goede kant van de score. Eind derde kwart was de voorsprong zelf opgelopen tot vijf punten (17-12). Een doelpuntloze fase van acht minuten aan Chinese kant, bracht de spanning echter volledig terug. Australië maakte gelijk, maar kon niet doordrukken. Jingyi Yin en Yonbing Yang scoorden en stelden daarmee de vijfde plek veilig.

Het was niet de eerste keer dat België voor het brons moest vechten. Eerder al wist Tsjechië onze Zuiderburen uit een finale te houden. Destijds was het een Europees Kampioenschap. De Belgen wonnen, ze pakten een medaille voor Team Belgium, maar wisten ook dat direct na het laatste fluitsignaal, afscheid moest worden genomen van twee belangrijke spelers. Zowel Jesse de Bremaeker als Nick Janssens gaven aan, per direct een punt te zetten achter hun interlandloopbaan. Tegenstander Duitsland kon daar dinsdagavond niet van profiteren, maar weet wel dat een medaille op deze manier steeds dichterbij komt. Hoewel het verschil van vijftien punten groot was, liet de ploeg van Jan de Jager dit toernooi zien, dat er toekomstmuziek in het Duitse korfbal zit.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Griemink en Van Roekel over TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
VIDEO: Griemink en Van Roekel over TeamNL Korfbal

Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) werden eind vorige week door bondscoach Jan Niebeek tijdelijk toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal.

Lees meer
Korfball World Cup U17 vindt geen doorgang
Internationaal U21, U19, U17
Korfball World Cup U17 vindt geen doorgang

Net als vorig jaar kan de Korfball World Cup U17 in Eindhoven niet doorgaan. Opnieuw gooien de corona-omstandigheden roet in het eten voor het internationale U17-toernooi, dat dit jaar op 26 en 27 juni zou plaatsvinden bij DSC.

Lees meer
Fleur Hoek bij De Vooravond
Korfbal League TeamNL Korfbal
Fleur Hoek bij De Vooravond

De NPO1-talkshow De Vooravond kent sinds kort de rubriek ‘Barts Bootcamp’. Hierin vuurt profvoetballer Bart Vriends vragen af op topsporters terwijl zij een keiharde workout doen. Onlangs was het de beurt aan Fleur Hoek, speelster van Fortuna/Delta Logistiek en TeamNL Korfbal.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel