Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #1

Dameskorfbal

Voor de ‘vernieuwde’ competitie is besloten de bestaande Dames Topklasse op te delen in twee poules van vijf ploegen. Dat betekent dat er iedere week één ploeg is die niet speelt. In de eerste ronde deden de potentiële titelkandidaten allen wat zij aan hun stand verplicht zijn: winnen.

Topklasse A
Rooi – Prinses Irene
Een wedstrijd die tot het einde toe spannend bleef. De eerste helft had Prinses Irene de overhand, maar misschien ook af en toe wat meer geluk dan Rooi. Beide ploegen bleven dichtbij elkaar en ook in de tweede helft werd het verschil nooit echt groot. Na rust (7-7) kon Rooi een voorsprong nemen omdat het bij Prinses Irene wat minder liep, maar op het moment dat Rooi de kans had de wedstrijd in het slot te gooien, stokte het aanvallend in één vak en op cruciale momenten werden twee strafworpen gemist. Na een aantal wissels kantelde Prinses Irene de wedstrijd en werd de overwinning veilig gesteld. Yannick Dekker (Rooi): “Verdedigend zat het goed, aanvallend liep het in één vak vast waardoor we niet konden uitlopen. Dat kan in de Topklasse niet, dan verlies je. Heel erg zonde.” Arno Theunisse (Prinses Irene): “De eerste helft verzuimden we weg te lopen, de tweede helft was voor ons lastiger. Het was tot het einde toe spannend, maar ik ben erg blij met deze punten.” (Uitslag: 15-16)

Stormvogels – Be Quick
De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, was het verschil een stuk kleiner dan in deze eerste speelronde. Be Quick is één van de titelfavorieten, Stormvogels speelt op het veld een klasse lager. In de eerste helft kon Be Quick nog niet echt los komen omdat het eerste aanvalsvak bij vlagen moeite had. Verdedigend had de ploeg van Will van de Kruijs het wel goed voor elkaar, waardoor Stormvogels niet weg kon lopen en het verschil bij rust twee doelpunten was (6-8). Na rust was het uitgerekend het moeizame vak dat twee belangrijke goals maakte en het verschil naar vier tilde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Van de Kruijs: “We hebben geleerd van de eerste wedstrijd. Het plan, de instructie en de uitvoering was veel beter en dat leverde de overwinning op.” (Uitslag: 10-15)

Topklasse B
Spes – De Korfrakkers
De Korfrakkers startte scherp aan het uitduel met Spes. Na een snelle 0-2 voorsprong was ook bij rust de stand nog altijd in het voordeel van de ploeg uit Erp (6-8). In de tweede helft werd het verschil uitgebouwd en kwam De Korfrakkers geen moment in de problemen. (Uitslag: 11-17)

ODC – Rosolo
Veel afwezigen bij ODC, maar ondanks de personele problemen kon de ploeg van Roland Dost in de eerste helft prima partij bieden aan Rosolo. Dost: “Als het bij rust 3-6 staat, kan ik alleen maar tevreden zijn.” In de tweede helft schakelde Rosolo een tandje bij en werd het verschil uiteindelijk nog vrij groot. Marc Ledoux (Rosolo): “Per week ons niveau omhoog tillen is de boodschap. We weten wat ons doel is en daar zijn we keihard voor aan het werken.” Dost: “We hebben het Rosolo erg moeilijk gemaakt, als we iets scherper waren in de afronding was de uitslag wat minder groot geworden. Maar, niks dan lof voor de meiden.” (Uitslag: 7-16)

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League