Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #1

Dameskorfbal

Voor de ‘vernieuwde’ competitie is besloten de bestaande Dames Topklasse op te delen in twee poules van vijf ploegen. Dat betekent dat er iedere week één ploeg is die niet speelt. In de eerste ronde deden de potentiële titelkandidaten allen wat zij aan hun stand verplicht zijn: winnen.

Topklasse A
Rooi – Prinses Irene
Een wedstrijd die tot het einde toe spannend bleef. De eerste helft had Prinses Irene de overhand, maar misschien ook af en toe wat meer geluk dan Rooi. Beide ploegen bleven dichtbij elkaar en ook in de tweede helft werd het verschil nooit echt groot. Na rust (7-7) kon Rooi een voorsprong nemen omdat het bij Prinses Irene wat minder liep, maar op het moment dat Rooi de kans had de wedstrijd in het slot te gooien, stokte het aanvallend in één vak en op cruciale momenten werden twee strafworpen gemist. Na een aantal wissels kantelde Prinses Irene de wedstrijd en werd de overwinning veilig gesteld. Yannick Dekker (Rooi): “Verdedigend zat het goed, aanvallend liep het in één vak vast waardoor we niet konden uitlopen. Dat kan in de Topklasse niet, dan verlies je. Heel erg zonde.” Arno Theunisse (Prinses Irene): “De eerste helft verzuimden we weg te lopen, de tweede helft was voor ons lastiger. Het was tot het einde toe spannend, maar ik ben erg blij met deze punten.” (Uitslag: 15-16)

Stormvogels – Be Quick
De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, was het verschil een stuk kleiner dan in deze eerste speelronde. Be Quick is één van de titelfavorieten, Stormvogels speelt op het veld een klasse lager. In de eerste helft kon Be Quick nog niet echt los komen omdat het eerste aanvalsvak bij vlagen moeite had. Verdedigend had de ploeg van Will van de Kruijs het wel goed voor elkaar, waardoor Stormvogels niet weg kon lopen en het verschil bij rust twee doelpunten was (6-8). Na rust was het uitgerekend het moeizame vak dat twee belangrijke goals maakte en het verschil naar vier tilde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Van de Kruijs: “We hebben geleerd van de eerste wedstrijd. Het plan, de instructie en de uitvoering was veel beter en dat leverde de overwinning op.” (Uitslag: 10-15)

Topklasse B
Spes – De Korfrakkers
De Korfrakkers startte scherp aan het uitduel met Spes. Na een snelle 0-2 voorsprong was ook bij rust de stand nog altijd in het voordeel van de ploeg uit Erp (6-8). In de tweede helft werd het verschil uitgebouwd en kwam De Korfrakkers geen moment in de problemen. (Uitslag: 11-17)

ODC – Rosolo
Veel afwezigen bij ODC, maar ondanks de personele problemen kon de ploeg van Roland Dost in de eerste helft prima partij bieden aan Rosolo. Dost: “Als het bij rust 3-6 staat, kan ik alleen maar tevreden zijn.” In de tweede helft schakelde Rosolo een tandje bij en werd het verschil uiteindelijk nog vrij groot. Marc Ledoux (Rosolo): “Per week ons niveau omhoog tillen is de boodschap. We weten wat ons doel is en daar zijn we keihard voor aan het werken.” Dost: “We hebben het Rosolo erg moeilijk gemaakt, als we iets scherper waren in de afronding was de uitslag wat minder groot geworden. Maar, niks dan lof voor de meiden.” (Uitslag: 7-16)

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk