Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #1

Dameskorfbal

Voor de ‘vernieuwde’ competitie is besloten de bestaande Dames Topklasse op te delen in twee poules van vijf ploegen. Dat betekent dat er iedere week één ploeg is die niet speelt. In de eerste ronde deden de potentiële titelkandidaten allen wat zij aan hun stand verplicht zijn: winnen.

Topklasse A
Rooi – Prinses Irene
Een wedstrijd die tot het einde toe spannend bleef. De eerste helft had Prinses Irene de overhand, maar misschien ook af en toe wat meer geluk dan Rooi. Beide ploegen bleven dichtbij elkaar en ook in de tweede helft werd het verschil nooit echt groot. Na rust (7-7) kon Rooi een voorsprong nemen omdat het bij Prinses Irene wat minder liep, maar op het moment dat Rooi de kans had de wedstrijd in het slot te gooien, stokte het aanvallend in één vak en op cruciale momenten werden twee strafworpen gemist. Na een aantal wissels kantelde Prinses Irene de wedstrijd en werd de overwinning veilig gesteld. Yannick Dekker (Rooi): “Verdedigend zat het goed, aanvallend liep het in één vak vast waardoor we niet konden uitlopen. Dat kan in de Topklasse niet, dan verlies je. Heel erg zonde.” Arno Theunisse (Prinses Irene): “De eerste helft verzuimden we weg te lopen, de tweede helft was voor ons lastiger. Het was tot het einde toe spannend, maar ik ben erg blij met deze punten.” (Uitslag: 15-16)

Stormvogels – Be Quick
De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, was het verschil een stuk kleiner dan in deze eerste speelronde. Be Quick is één van de titelfavorieten, Stormvogels speelt op het veld een klasse lager. In de eerste helft kon Be Quick nog niet echt los komen omdat het eerste aanvalsvak bij vlagen moeite had. Verdedigend had de ploeg van Will van de Kruijs het wel goed voor elkaar, waardoor Stormvogels niet weg kon lopen en het verschil bij rust twee doelpunten was (6-8). Na rust was het uitgerekend het moeizame vak dat twee belangrijke goals maakte en het verschil naar vier tilde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Van de Kruijs: “We hebben geleerd van de eerste wedstrijd. Het plan, de instructie en de uitvoering was veel beter en dat leverde de overwinning op.” (Uitslag: 10-15)

Topklasse B
Spes – De Korfrakkers
De Korfrakkers startte scherp aan het uitduel met Spes. Na een snelle 0-2 voorsprong was ook bij rust de stand nog altijd in het voordeel van de ploeg uit Erp (6-8). In de tweede helft werd het verschil uitgebouwd en kwam De Korfrakkers geen moment in de problemen. (Uitslag: 11-17)

ODC – Rosolo
Veel afwezigen bij ODC, maar ondanks de personele problemen kon de ploeg van Roland Dost in de eerste helft prima partij bieden aan Rosolo. Dost: “Als het bij rust 3-6 staat, kan ik alleen maar tevreden zijn.” In de tweede helft schakelde Rosolo een tandje bij en werd het verschil uiteindelijk nog vrij groot. Marc Ledoux (Rosolo): “Per week ons niveau omhoog tillen is de boodschap. We weten wat ons doel is en daar zijn we keihard voor aan het werken.” Dost: “We hebben het Rosolo erg moeilijk gemaakt, als we iets scherper waren in de afronding was de uitslag wat minder groot geworden. Maar, niks dan lof voor de meiden.” (Uitslag: 7-16)

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal