Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #1: Goede start voor DDW en Be Quick

Dameskorfbal

Tien teams gaan met elkaar de strijd aan in de Dames Topklasse in de zaal. Ten opzichte van het veld is er één nieuwkomer: Stormvogels (L) speelt op het veld in de Hoofdklasse, maar in de zaal op het hoogste niveau. De Peelkorf en Astrantia/ONA spelen in de zaal een klasse lager.

Rooi – DDW
Rooi kende een lastige voorbereiding op het zaalseizoen. Yannick Dekker: “Door blessures en Corona bij de tegenstanders hebben we helemaal geen oefenwedstrijden kunnen spelen.” Ook DDW is nog niet compleet. Toch begonnen beide ploegen niet slecht aan de competitie. In het begin gingen het nog gelijk op, maar op den duur kon DDW met sterk collectief spel een afstand nemen. Dekker: “Ik ben niet ontevreden met twintig goals, maar 28  tegen is wel veel. Als we zo spelen tegen andere teams gaan we dit seizoen genoeg punten pakken.” Van Baalen: “Aanvallend zijn we sterk, scoren we veel en gemakkelijk. Verdedigend hebben we winst te behalen. We gaan uiteraard voor het kampioenschap, maar onze doelstelling is bij de top-4 eindigen.” (Uitslag: 20-28)

Korfrakkers – Swift
Korfrakkers kon zondag goed partij bieden aan Swift. De dames uit Velden pakten een voorsprong, maar Korfrakkers liet zich de kaas niet van het brood eten en maakte de 6-9 achterstand bij rust weer ongedaan in de tweede helft. Vanaf 10-10 gingen beide ploegen gelijk op, maar uiteindelijk ging Swift met de punten naar huis. (Uitslag: 13-14)

ODC – Be Quick (4-17)
“Van tevoren hadden we een pittige wedstrijd verwacht, dus de ruime overwinning was wel enigszins verrassend”, aldus Will van de Kruijs. Verdedigend stonden beide ploegen als een huis, waardoor ODC de eerste helft niet tot scoren kwam, maar ook Be Quick moeite had met het vinden van de korf. Ook in de tweede helft kon ODC maar moeilijk onder de verdedigende druk van Be Quick uitkomen. “We gaven echt een masterclass verdedigen”, aldus Van de Kruijs. Zelf kon de ploeg van Roland Dost het niet meer opbrengen om volle druk te geven waardoor Be Quick uiteindelijk met ruim verschil won. Dost: “Helaas zagen we Elke en Jilke van de Mortel vroeg uitvallen, dat hielp niet mee. Desalniettemin hebben de meiden alles gegeven, we nemen een aantal leerzame zaken mee en focussen ons snel op aanstaande zondag.” (Uitslag: 4-17)

Rosolo – Prinses Irene (13-5)
Ook Rosolo kende een lastige voorbereiding met blessures. “Onze ziekenboeg zit behoorlijk vol”, aldus Marc Ledoux. De Reuselse dames startten matig aan het duel, dat in de eerste helft maar weinig doelpunten kende (4-2 rust). Ook Prinses Irene had het moeilijk en het lukte niet om dat om te draaien. Arno Theunisse: “We namen veel slechte kansen, verloren aanvallend en verdedigend te veel rebounds.” Rosolo daarentegen kende een betere tweede helft en won verdiend. “Aanvallend was het niet goed, verdedigend vond ik het wel sterk. We kunnen aan de slag met de verbeterpunten”, concludeerde Ledoux. (Uitslag: 13-5)

Spes – Stormvogels (L)
Over dit duel is geen informatie beschikbaar. (Uitslag: 14-14)

Stand in de Topklasse:

W P
1. DDW 1 2
2. Be Quick 1 2
3. Rosolo 1 2
4. Swift 1 2
5. Spes 1 1
6. Stormvogels 1 1
7. Rooi 1 0
8. Korfrakkers 1 0
9. Prinses Irene 1 0
10. ODC 1 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rene van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal