Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #1: Goede start voor DDW en Be Quick

Dameskorfbal

Tien teams gaan met elkaar de strijd aan in de Dames Topklasse in de zaal. Ten opzichte van het veld is er één nieuwkomer: Stormvogels (L) speelt op het veld in de Hoofdklasse, maar in de zaal op het hoogste niveau. De Peelkorf en Astrantia/ONA spelen in de zaal een klasse lager.

Rooi – DDW
Rooi kende een lastige voorbereiding op het zaalseizoen. Yannick Dekker: “Door blessures en Corona bij de tegenstanders hebben we helemaal geen oefenwedstrijden kunnen spelen.” Ook DDW is nog niet compleet. Toch begonnen beide ploegen niet slecht aan de competitie. In het begin gingen het nog gelijk op, maar op den duur kon DDW met sterk collectief spel een afstand nemen. Dekker: “Ik ben niet ontevreden met twintig goals, maar 28  tegen is wel veel. Als we zo spelen tegen andere teams gaan we dit seizoen genoeg punten pakken.” Van Baalen: “Aanvallend zijn we sterk, scoren we veel en gemakkelijk. Verdedigend hebben we winst te behalen. We gaan uiteraard voor het kampioenschap, maar onze doelstelling is bij de top-4 eindigen.” (Uitslag: 20-28)

Korfrakkers – Swift
Korfrakkers kon zondag goed partij bieden aan Swift. De dames uit Velden pakten een voorsprong, maar Korfrakkers liet zich de kaas niet van het brood eten en maakte de 6-9 achterstand bij rust weer ongedaan in de tweede helft. Vanaf 10-10 gingen beide ploegen gelijk op, maar uiteindelijk ging Swift met de punten naar huis. (Uitslag: 13-14)

ODC – Be Quick (4-17)
“Van tevoren hadden we een pittige wedstrijd verwacht, dus de ruime overwinning was wel enigszins verrassend”, aldus Will van de Kruijs. Verdedigend stonden beide ploegen als een huis, waardoor ODC de eerste helft niet tot scoren kwam, maar ook Be Quick moeite had met het vinden van de korf. Ook in de tweede helft kon ODC maar moeilijk onder de verdedigende druk van Be Quick uitkomen. “We gaven echt een masterclass verdedigen”, aldus Van de Kruijs. Zelf kon de ploeg van Roland Dost het niet meer opbrengen om volle druk te geven waardoor Be Quick uiteindelijk met ruim verschil won. Dost: “Helaas zagen we Elke en Jilke van de Mortel vroeg uitvallen, dat hielp niet mee. Desalniettemin hebben de meiden alles gegeven, we nemen een aantal leerzame zaken mee en focussen ons snel op aanstaande zondag.” (Uitslag: 4-17)

Rosolo – Prinses Irene (13-5)
Ook Rosolo kende een lastige voorbereiding met blessures. “Onze ziekenboeg zit behoorlijk vol”, aldus Marc Ledoux. De Reuselse dames startten matig aan het duel, dat in de eerste helft maar weinig doelpunten kende (4-2 rust). Ook Prinses Irene had het moeilijk en het lukte niet om dat om te draaien. Arno Theunisse: “We namen veel slechte kansen, verloren aanvallend en verdedigend te veel rebounds.” Rosolo daarentegen kende een betere tweede helft en won verdiend. “Aanvallend was het niet goed, verdedigend vond ik het wel sterk. We kunnen aan de slag met de verbeterpunten”, concludeerde Ledoux. (Uitslag: 13-5)

Spes – Stormvogels (L)
Over dit duel is geen informatie beschikbaar. (Uitslag: 14-14)

Stand in de Topklasse:

W P
1. DDW 1 2
2. Be Quick 1 2
3. Rosolo 1 2
4. Swift 1 2
5. Spes 1 1
6. Stormvogels 1 1
7. Rooi 1 0
8. Korfrakkers 1 0
9. Prinses Irene 1 0
10. ODC 1 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rene van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League