Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #1: gelijkspel in Nistelrode en Hooge Mierde

Dameskorfbal

Na een lange tijd zonder competitie is ook het dameskorfbal weer van start gegaan afgelopen zondag. In de Topklasse A deelden Prinses Irene en Spes de punten, in de Topklasse B won regerend zaalkampioen Rosolo haar eerste duel.

Topklasse A:

Astrantia/ONA – De Korfrakkers (10-8)
“We hebben vandaag laten zien dat we veel kwaliteiten hebben die Topklasse-waardig zijn”, complimenteerde Astrantia/ONA-coach Lynn Groenen haar ploeg. De thuisploeg pakte in de eerste helft een voorsprong (5-4 bij rust) en hoewel de Korfrakkers na rust even langszij kon komen, bleef de ploeg rustig. Opnieuw liep Astrantia/ONA uit en toen kort voor het einde de 10-7 binnenviel, was de wedstrijd gespeeld. Komende zondag wacht de derby tegen Spes. “Na een gebrekkige voorbereiding is dit een goede boost voor het team. We hebben laten zien dat we op elkaar kunnen rekenen”, aldus Groenen. (Uitslag: 10-8)

Be Quick – De Peelkorf
Ondanks de winst was Be Quick-coach Will van de Kruijs kritisch na afloop van het duel met De Peelkorf: “Over het spel ben ik niet echt tevreden, we hadden er meer moeten maken maar we schieten te slecht.” Be Quick had de hele eerste helft een marge van twee á drie doelpunten (8-6 bij rust) maar vlak na rust kon De Peelkorf gelijk komen. Vervolgens liep de thuisploeg wederom uit naar vier verschil en daarmee was de wedstrijd beslist. De dames uit Ysselsteyn konden de schade beperkt houden maar winst zat er niet in. Coach Man-Kit Chan (De Peelkorf) was desalniettemin tevreden: “We zijn als team bij elkaar gebleven, ook in de fases waarin de dames het even niet wisten. Dat toont karakter.” (Uitslag: 13-11)

Prinses Irene – Spes (M)
Met Josje Reijnders (uit de junioren overgekomen) voor het eerst in de basis, trapte Prinses Irene haar competitie af tegen Spes. Spes-coach Saskia van Kerkhof zag vorig jaar vier basisspeelsters vertrekken en heeft sinds het einde van vorig seizoen gebouwd aan een nieuwe ploeg. De bezoekers waren de betere in de beginfase, ook omdat Prinses Irene te weinig rebounds pakte. “Ons schotpercentage was ver onder de maat”, analyseerde coach Arno Theunisse na afloop. Vlak voor rust pakte Spes een voorsprong van twee punten (3-5 rust). Na rust kwam de thuisploeg langzamerhand terug in de wedstrijd en pakte in de slotfase zelfs een voorsprong. Echter, Spes maakte kort voor het einde de gelijkmaker en sleepte een punt uit het vuur. “Mijn gevoel zegt dat we zeker geen punt verloren hebben, behalve bij 3-1 hebben we de hele wedstrijd achter Spes aangelopen. Het is wel zonde dat je de voorsprong in de slotfase weggeeft”, aldus Theunisse. Van Kerkhof: “Ik ben zeer tevreden, al had ik nog de hoop gehad op winst aangezien we de het grootste deel van de wedstrijd voor hebben gestaan.” (Uitslag: 11-11)

Topklasse B:

Altior – Rosolo
“We hebben eigenlijk nooit het gevoel gehad dat we deze wedstrijd zouden verliezen, maar door onze slechte afronding bleef het heel close”, concludeerde Marc Ledoux, coach van de regerend zaalkampioen Rosolo. Verdedigend zat het wel goed bij de ploeg uit Reusel, maar aanvallend wilde het niet lukken. Met name de afronding was het probleem. Overigens was dat ook bij Altior lastig: opgelegde kansen werden niet benut en er werd weinig gescoord in de eerste helft (2-4 rust). Ook na rust veranderde het spelbeeld niet, waardoor beide ploegen onder de tien doelpunten bleven. “Vijf doelpunten tegen is top, maar aanvallend stond het vizier zeker niet scherp”, aldus Ledoux. (Uitslag: 5-7)

Rooi – ODC
Na een spannende eerste helft, waarin beide ploegen dicht bij elkaar zaten, was het verschil drie goals in het voordeel van ODC (4-7). Doordat de bezoekers veel kansen misten bleef het lang een wedstrijd, zeker omdat Rooi haar kansen wel benutte. In de slotfase van de wedstrijd kon ODC het uitspelen. Rooi kwam nog twee keer tot scoren, maar het mocht niet meer baten: ODC ging met de punten naar huis. Roland Dost (ODC): “De meiden lieten weer zien waar ODC voor staat: keihard knokken voor en met elkaar.” Yannick Dekker (Rooi): “Onnodig verlies door het kunnen vasthouden van de focus over de hele wedstrijd. Bij vlagen erg goed en gedisciplineerd spel, maar kleine foutjes en het niet houden aan de afspraken zorgen helaas voor verlies.” (Uitslag: 11-13)

DDW – Swift (V)
Een punt gewonnen, zo voelde het gelijkspel voor Swift afgelopen zondag. “Wij hebben een ploeg die niet opgeeft, dus voor ons voelde het als een overwinning”, aldus coach Jan Wielink. DDW startte heel sterk, met goed en dynamisch spel over alle schijven. Bij rust had de ploeg uit Hooge Mierde een 12-8 voorsprong. Na rust stond er een heel ander Swift op het veld, de ploeg was gretig, verdedigde fel en knokte zich terug in de wedstrijd. Kort voor tijd stond DDW nog twee goals voor maar Swift kwam met een rake doorloopbal en een kleine kans nog op gelijke hoogte. Robin van Baalen en Jan Knollema (DDW): “Wij verloren in de tweede helft aanvallend de grip op de wedstrijd. We hebben veel leerpunten gezien, verdedigend was het niet goed. Voor nu moeten we onze rug rechten en door naar volgende week.” (Uitslag: 16-16)

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal