Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #2

Dameskorfbal

In de Topklasse A pakte Stormvogels de eerste punten, in de Topklasse B pakte Korfrakkers in de slotfase de punten tegen DDW in de tweede speelronde. 

Topklasse A

Swift – Be Quick
We moeten ons in het vervolg minder laten meeslepen in het spel van de tegenstander en meer ons verstand gebruiken om een nog groter verschil te kunnen maken”, vond Will van de Kruijs (Be Quick) na afloop van het duel met Swift. De doelpunten viel vlot in de eerste fase, na zo’n zeven minuten stond er al een 5-5 tussenstand op het bord. In de time-out maande Van de Kruijs zijn ploeg zich beter aan de opdrachten te gaan houden en daarna sloeg Be Quick een gaatje richting de rust (8-12). Na rust had Be Quick het betere van het spel, zowel aanvallend als verdedigend, en konden de Nulandse dames gestaag verder uit lopen. “Het was een vervelende wedstrijd, waarin er in mijn ogen teveel gezeurd en te weinig gekorfbald werd”, aldus Van de Kruijs. (Uitslag: 13-23)

Prinses Irene – Stormvogels
“Door de omstandigheden en het ontbreken van twee vaste krachten, moesten we ons tactisch aanpassen”, vertelde Kasper van Gijzel (Stormvogels) na het duel met Prinses Irene. “We hebben goed gekeken naar de kracht van de tegenstander en ons daar op aangepast. Daardoor kregen we een wedstrijd waarin de doelpunten schaarser waren.” De hele eerste helft en een deel van de tweede helft had Prinses Irene de overhand (6-5 rust). Na tien minuten in de tweede helft zonder wisselde Van Gijzel wat in zijn ploeg. Na die omzetting vielen de doelpunten bij Stormvogels ineens als rijpe appelen en dat geslagen gaatje kreeg de ploeg van Arno Theunissse niet meer gedicht. “Kansen in overvloed, maar het viel gewoonweg niet. Het rendement was heel laag”, analyseerde Theunisse de nederlaag. “Balen van deze mindere wedstrijd, dit verlies had voorkomen kunnen worden.” (Uitslag: 10-11)

Topklasse B

Rosolo – Spes
Ondanks veel éénschotsaanvallen was het de thuisploeg die een sterke start had en een 5-1 voorsprong pakte. Vervolgens had Rosolo moeite met de vele verdedigende rebounds die Spes had, en kwam Spes terug tot 8-7 bij rust. Na rust startte Rosolo opnieuw sterk en beslisten de dames uit Reusel al gauw de wedstrijd. “Op de tweede helft kunnen we verder bouwen”, vond Marc Ledoux. “We kijken uit naar de derby tegen DDW.” (Uitslag: 20-13)

Korfrakkers – DDW
Het duurde zes minuten voor Korfrakkers de eerste goal maakte en toen keek de ploeg uit Erp al tegen een achterstand aan. Vanaf het moment dat de ban gebroken was tot zo’n vijf minuten voor rust vielen de doelpunten om en om. In de slotfase van de eerste helft miste Korfrakkers een aantal kansen, waardoor DDW uit kon lopen naar vijf verschil (9-13). Ook na rust werd er om en om gescoord, maar DDW bleef aan de goede kant van de score. Met nog zo’n vijf minuten te spelen kon Korfrakkers een tandje bijschakelen, van 17-19 werd het 19-19 en zelfs 21-19. Robin van Baalen (DDW): “Een erg hoogstaande wedstrijd, waarin wij lang voor hebben gestaan maar de wedstrijd niet in ons voordeel konden beslissen. Ons spel was erg goed, maar met meer power trok Korfrakkers in de slotfase aan het langste eind.” (Uitslag: 21-19)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

 

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal