Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #2: Favorieten pakken punten

Dameskorfbal

Na twee ronden staan de Nulandse dames van Be Quick als enige met de volle punten boven aan in de Topklasse A. In de Topklasse B deed Rosolo wat er van de regerend zaalkampioen verwacht werd: met duidelijke cijfers winnen. Ook ODC won: enigszins verrassend was zij de sterkste in het duel met DDW.

Topklasse A

Spes – Astrantia/Ona
“Driekwart van de wedstrijd hebben we voorgestaan en waren we de bovenliggende partij. Het is heel zuur dat we de punten uiteindelijk niet meer naar huis namen”, aldus Lynn Groenen (Astrantia/Ona) na afloop van het duel. De bezoekers begonnen scherp aan de wedstrijd en Spes moest de hele eerste helft in de achtervolging (5-6 rust). Tot 9-9 was het Astrantia/Ona dat steeds de voorsprong had, maar daarna zakte het afrondingspercentage weg en kon Spes het initiatief overnemen. In de laatste minuut maakte Astrantia/Ona nog de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. “In de eerste helft liepen we achter de feiten aan, maar in de tweede helft speelden we beter ons eigen spel en bleven we het vertrouwen houden dat de doelpunten zouden vallen”, aldus Saskia van Kerkhof. (Uitslag: 13-12)

De Peelkorf – Prinses Irene
“De uitslag doet ruimer vermoeden dan het daadwerkelijk was”, aldus Arno Theunisse (Prinses Irene) na afloop van de nederlaag tegen De Peelkorf. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft (7-6 rust). Na rust sloeg De Peelkorf een gaatje en hoewel Prinses Irene wel iedere keer tot één doelpunt terug kon komen, lukt het niet om de aansluiting te forceren. “We hebben teveel persoonlijke fouten gemaakt in onze opbouw, onder de druk die De Peelkorf ons oplegde.” In de slotfase kon de thuisploeg nog uitlopen naar vier verschil. Man-Kit Chan: “We hebben veel moeite gehad om de wedstrijd in het slot te gooien, we hielden Prinses Irene te lang in de wedstrijd. In de slotfase hebben we nog gewisseld om extra goals te forceren en dat pakte goed uit.” (Uitslag: 13-9)

De Korfrakkers – Be Quick
“We beginnen gewoon niet goed”, concludeerde Will van de Kruijs (Be Quick). De Korfrakkers pakte al snel een voorsprong en al na twintig minuten spelen besloot de staf van Be Quick om te gaan wisselen en speelsters van vak te ruilen. Dat sorteerde het gewenste effect: Be Quick had overmacht in de rebound en kon langer aanvallen. Bovendien kwam De Korfrakkers niet verder dan éénschotsaanvallen. De Erpse ploeg kwam uiteindelijk in de tweede helft slechts twee keer tot scoren. Be Quick kon uitlopen en kwam niet meer in de problemen. (Uitslag: 8-15)

Stand in de Topklasse A

W P
1. Be Quick 2 4
2. Spes 2 3
3. De Peelkorf 2 2
4. Astrantia/Ona 2 2
5. Prinses Irene 2 1
6. De Korfrakkers 2 0

 

Topklasse B

Swift – Altior
Jan Wielink (Swift) was heel duidelijk na afloop van het duel met Altior. “Als je geen doelpunten maakt, ga je niet winnen.” Dat deed Altior beter, de bezoekers pakten snel een voorsprong en konden die tot de rust vasthouden (5-7). In de tweede helft gaf Swift meer druk, waardoor Altior het moeilijker kreeg in de afronding, maar de Swift kon de gelijkmaker niet forceren. “We missen teveel kansen, als je er slechts acht in schiet kom je niet zo ver”, aldus Wielink. Verdedigend zat het daarentegen goed bij Swift: “We pakten er best veel ballen tussen uit, maar dan moet je de bal er aan de andere kant wel in schieten.” Daar tegenover was Altior blij met de punten. “We hebben super hard gewerkt”, aldus Suzanne Pennings. “Het was pittig, maar we bleven doorgaan. Een zwaarbevochten overwinning.” (Uitslag: 8-10)

Rosolo – Rooi
Rosolo speelde een sterke eerste helft. Aanvallend was het spel dynamisch, verdedigend had de ploeg uit Reusel het goed dicht. Tot 3-2 kon Rooi tegenstand bieden, daarna walste Rosolo over de bezoekers heen (13-2 rust). De tweede helft was de ploeg van Marc Ledoux wat minder scherp: “Daardoor hadden we mindere aanvallen en kregen we een paar te makkelijke doelpunten tegen.” Toch kwam Rosolo geen moment in de problemen. Bij Rooi loopt het nog niet zoals het moet. Yannick Dekker: “Wij zijn bezig met een nieuw spelletje waar we nog veel stappen voor moeten maken, alleen durven we dat helaas niet echt. De neuzen staan momenteel niet allemaal in dezelfde richting en dat moeten we eerst oplossen.” (Uitslag: 19-7)

ODC – DDW
“De wedstrijd verliep precies zoals we vooraf hadden gehoopt”, aldus Roland Dost (ODC) na afloop. Er vielen heel weinig doelpunten in het duel met DDW en dat was exact wat ODC wilde bereiken. “DDW ontregelen en zelf geduldig aanvallen richting een goede kans.” Robin van Baalen (DDW) noemde de nederlaag het gevolg van een collectieve offday. “We misten één van onze sleutelspelers als gevolg van Corona, en scoorden in de eerste helft slechts twee keer uit een vrije bal. We kwamen niet in ons eigen spel en konden niet vrijkomen.” ODC deed wat het moest doen, rondde op de juist momenten af en gaf DDW weinig ruimte om tot schot te komen. Dost: “Een groot compliment aan mijn ploeg die een plan ook goed ten uitvoer kon brengen op het veld.” (Uitslag: 9-6)

Stand in de Topklasse B

W P
1. Rosolo 2 4
2. ODC 2 4
3. Altior 2 2
4. Swift 2 1
5. DDW 2 1
6. Rooi 2 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Side-events voor jeugd tijdens Korfbal Leaguefinale
Evenementen Korfbalfinale
Side-events voor jeugd tijdens Korfbal Leaguefinale
Op zaterdag 15 april is het eindelijk zover: de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy. De teams die zich hebben geplaatst, gaan op deze dag de strijd aan om de titel Nederlands Kampioen. De kaartverkoop voor dé wedstrijd van het jaar is inmiddels gestart. Voorafgaand aan de finale is er van alles te beleven voor jeugdige […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #17
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #17
Veel aandacht in de (regionale) online media voor speelronde zeventien. Op zondagmiddag was de NOS aanwezig in Delft voor een liveuitzending, van het duel tussen Fortuna en KZ verscheen ook een samenvatting online.
Lees meer
VIDEO: Mady Tims over haar #korfbalfinale
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Mady Tims over haar #korfbalfinale
Deel 3 in onze reeks van portretten over de magie van de #korfbalfinale. In dit portret kijkt Mady Tims, de koningin van Ahoy, terug op alle finales die zij heeft gespeeld en vertelt zij waarom je erbij moet zijn in Rotterdam Ahoy om die magie zelf te ervaren.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League