Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

Het zuiden van het land heeft de carnaval achter de rug en dat betekent dat de dameskorfbalsters uit de Topklasse afgelopen weekend weer aan mochten treden. Dat zorgde voor een aantal merkwaardige uitslagen. Koploper Rosolo speelde onverwacht gelijk tegen De Korfrakkers, waardoor het de koppositie nu moet delen met Be Quick. Hekkensluiters ODC en Prinses Irene pakten beide punten bij respectievelijk Stormvogels en Oranje-Wit. Swift maakte het DDW een helft lang lastig, maar moest in de tweede helft toch buigen voor de nummer drie van de Topklasse.

Prinses Irene – Oranje-Wit
Prinses Irene en Oranje-Wit troffen elkaar dit weekend in Nistelrode in een voor beide ploegen belangrijk duel. Voor Oranje-Wit was deze wedstrijd een goede gelegenheid om haar plaats in de veilige zone te verstevigen. Prinses Irene speelde voor het eerst onder nieuwe trainer Edwin Bouman en moest zo langzamerhand punten gaan pakken om nog kans te houden op lijfsbehoud. Voor Bouman werd het een succesvol debuut. Hoewel het Oranje-Wit was dat de score opende, was Prinses Irene daarna de betere ploeg. Dat resulteerde in een ruststand van 8-4. Na rust was het verschil tussen de twee ploegen wat kleiner en werd er in eerste instantie om en om gescoord, maar na een time-out kon Prinses Irene uitlopen naar 13-7. Het gat van zes doelpunten bleek voor Oranje-Wit te groot om nog in te halen en bij een stand van 15-9 klonk het eindsignaal. (Uitslag: 15-9)

Stormvogels – ODC
Ook de wedstrijd tussen Stormvogels en ODC was een belangrijke in de strijd tegen degradatie. Beide ploegen bevinden zich in de gevarenzone, Stormvogels op plek zeven en ODC op plek tien. ODC mag dan de hekkensluiter zijn, in de eerste confrontatie tegen Stormvogels werd er met 15-11 gewonnen. Dat moest de Ommelse korfbalsters vertrouwen geven. Stormvogels moest haar vertrouwen putten uit de vorige twee wedstrijden, die overtuigend werden gewonnen. Het werd een nek-aan-nekrace in de sporthal in Luyksgestel, waarin ODC bij een eindstand van 13-14 uiteindelijk opnieuw aan het langste eind trok. Deze uitslag verandert weinig aan de stand in de Topklasse, al komen de ploegen steeds dichter bij elkaar te staan. Met nog drie wedstrijden te gaan mogen alle teams nog hopen op lijfsbehoud. (Uitslag: 13-14)

DDW – Swift
Voor Swift stond, na de ruime verliezen tegen Rosolo en Be Quick eerder deze maand, nu de confrontatie met nummer drie DDW op het programma. Op papier opnieuw een zware wedstrijd voor de ploeg uit Velden, maar in de praktijk bleek het verschil helemaal niet zo groot te zijn. DDW haalde in de eerste helft haar niveau niet en daar maakte Swift dankbaar gebruik van. Dat resulteerde in een verrassende ruststand van 12-13 in het voordeel van Swift. In de tweede helft was DDW wel de betere ploeg, al bleef Swift ook haar doelpuntjes meepikken. Een doelpuntrijke tweede helft was het gevolg, waarin DDW bij een eindstand van 28-23 uiteindelijk alsnog vrij overtuigend de punten in eigen huis kon houden. (Uitslag: 28-23)

De Korfrakkers – Rosolo
In Erp vochten De Korfrakkers en Rosolo dit weekend een bloedstollend duel uit. Voorafgaand aan de wedstrijd was Rosolo, dat met 27 punten uit 14 wedstrijd ongeslagen aan kop stond, duidelijk de favoriet. Echter, de ploeg maakte deze favorietenrol alles behalve waar. Hoewel Rosolo op een 1-4 voorsprong kwam, overtuigden de Reuselse korfbalsters niet. Bij rust was de voorsprong dan ook niet groter geworden en stond er een magere 3-6 op het scorebord. Na rust kwam De Korfrakkers langzaam maar zeker terug. Bij een stand van 7-7 gingen de ploegen een spannende slotfase tegenmoet, waarin De Korfrakkers zelfs even op voorsprong kwam. Uiteindelijk werden de punten bij een eindstand van 10-10 gedeeld. Daarmee staat Rosolo nog steeds aan kop, al moet ze de koppositie nu delen met Be Quick. De Korfrakkers bemachtigde met dit punt de laatste plek in de play-offs, al blijft het nog even afwachten hoe het affiche er precies uit komt te zien. (Uitslag: 10-10)

Be Quick – Rooi
Play-offkandidaat Be Quick mocht het opnemen tegen degradatiekandidaat Rooi. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Be Quick vandaag de betere ploeg was. De ploeg uit Nuland kwam op een snelle 4-1 voorsprong en liep voor rust al uit naar 11-5. Ook na rust kon Rooi geen vuist maken tegen het spel van Be Quick. Beetje bij beetje vergrootte Be Quick de marge en bij stand van 24-13 klonk het eindsignaal. Daarmee deed Be Quick goede zaken en staat de ploeg nu in puntenaantal gelijk met koploper Rosolo, al is het onderling resultaat in het voordeel van Rosolo. Rooi blijft zich door deze nederlaag in de gevarenzone bevinden, al zijn de verschillen klein en kan het ook onderin nog alle kanten op. (Uitslag: 24-13)