Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #3: Doordeweekse speelronde

Dameskorfbal

Een pittige week voor de dames in de Topklasse, naast de reguliere rondes speelden zij deze week ook een doordeweekse wedstrijd. Dat leverde verrassende uitslagen op.

Rooi – Prinses Irene
Rooi kon de vorm van de eerste twee wedstrijden van dit seizoen niet vasthouden. “We begonnen slap en lieten Prinses Irene veel te makkelijk spelen”, vond Yannick Dekker. Prinses Irene had veel rebounds en kon meer kansen nemen. Dat, in combinatie met een goed schotpercentage, leidde tot een 4-10 ruststand. In de tweede helft kwam Rooi beter in de wedstrijd. De dames durfden meer druk te geven en waren feller in de duels, maar het gat was al te groot om nog aanspraak te maken op de punten. “We verdienden het niet om te winnen”, aldus Dekker. Arno Theunisse was wel erg tevreden met wat zijn ploeg liet zien: “We hebben verdedigend het plan goed uitgevoerd, het was een goede avond.” (Uitslag: 12-19)

Spes – Be Quick
Een rommelig van begin voor beide ploegen, met name verdedigend, leidde tot een 3-3 stand na acht minuten. Na die eerste fase ging Be Quick beter spelen, het werd verdedigend stabieler en ging beter schieten waardoor de Nulandse dames een gaatje sloegen (11-7 rust). Na rust bleef het onrustig, aanvallend werden verkeerde schotkeuzes gemaakt waardoor er snel balverlies geleden werd. Ook verdedigend was Be Quick slordig, waardoor Spes mee kon blijven scoren. Be Quick won, maar Will van de Kruijs was niet tevreden: “Nog steeds geen goede wedstrijd van onze kant, we hebben nog genoeg verbeterpunten.” (Uitslag: 12-18)

Stormvogels – DDW
“Dit was voor iedereen een verrassing”, gaf Robin van Baalen toe na de nederlaag van DDW. Stormvogels was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar beide ploegen waren duidelijk gebrand op de winst. Gedurende de tweede helft sloeg Stormvogels een gaatje van drie, maar daarna volgde een hectische fase. “Door een tactische wisseling kwamen we terug in de wedstrijd”, aldus Van Baalen. Stormvogels-coach Kasper van Gijzel: “We gingen teveel mee in de hectiek, maar na een time-out werd dit weer rechtgetrokken.” DDW kon nog terugkomen tot op één punt, maar de gelijkmaker kwam er niet. Van Gijzel: “Met vier punten uit drie wedstrijden zijn we erg tevreden.” Van Baalen: “Verdedigend waren we goed, maar aanvallend lieten onze spitsen het afweten. We zullen het tactisch beter moeten doen om weer overtuigend te gaan winnen.” (Uitslag: 14-13)

ODC – Swift
Opnieuw een lastige wedstrijd voor Swift. “Het spel was te onrustig, door slechte passing kwamen we maar moeilijk tot kansen en we scoren te weinig”, was de duidelijke conclusie van Jan Wielink na afloop. ODC zette Swift onder druk en ging met een voorsprong de rust in. Na rust begon Swift sterk maar gaandeweg de tweede helft kon ODC het gat vergroten naar vier doelpunten. Echter, de concentratie verslapte en Swift kwam in korte tijd terug van tot op één punt. Er werd, niet voor het eerst dit seizoen, een strafworp gemist, en aan de andere kant viel het doelpunt wel, waardoor het 12-10 werd in plaats van 11-11. ODC kon nog iets uitlopen en de zege veiligstellen. Roland Dost: “Een verdiende overwinning en de beste wedstrijd van het seizoen qua intensiteit en scherpte.” (Uitslag: 14-11)

Rosolo – Korfrakkers
“Ik had eigenlijk een déjà vu van afgelopen zondag”, zei Marc Ledoux. Net als tegen Swift begon Rosolo niet goed aan de wedstrijd, met moeizame aanvallen en verdedigende fouten waardoor de dames uit Reusel in de achtervolging moesten. In de slotfase van de eerste helft kwam Rosolo beter in de wedstrijd en sloeg het een klein gaatje (8-6 rust). De tweede helft was veel beter, de opdrachten werden uitgevoerd en Korfrakkers kwam nog slechts vier keer tot scoren in de gehele tweede helft. Rosolo liep uit naar een ruime overwinning. “Nu nog de focus op de start, dan zit het goed”, aldus Ledoux. (Uitslag: 20-10)

Stand in de Dames Topklasse:

W P
1. Be Quick 3 6
2. Rosolo 3 6
3. Stormvogels 3 4
4. Prinses Irene 3 4
5. DDW 3 3
6. ODC 3 2
7. Spes 3 2
8. Swift 3 2
9. De Korfrakkers 3 1
10. Rooi 3 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal