Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #3

Dameskorfbal

Voor de dames stond er een pittige week op het programma. Naast de wedstrijden op zondag, werden er ook doordeweekse duels afgewerkt. In de Topklasse A won Be Quick de derde wedstrijd op rij, in de Topklasse B snoepte ODC De Korfrakkers een puntje af.

Topklasse A
Rooi – Swift
De 1-2 was de enige voorsprong die Swift de hele wedstrijd had. Hoewel de ploeg uit Velden meer dan eens de kans had, lukt het niet om gelijk te komen met Rooi. In de slotfase kreeg Swift vanaf de strafworpstip nog een uitgelezen mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen, maar deze werd niet benut. Anouk Bergmans (Swift): “Als collectief speelde Swift niet goed, we waren niet scherp genoeg.” (Uitslag: 11-10)

Be Quick – Prinses Irene
Het werd nooit spannend tussen Be Quick en Prinses Irene. “We konden niet omgaan met de druk die Be Quick ons oplegde”, was de analyse van Arno Theunisse. “We kregen moeizaam goede kansen en hadden zowel aanvallen als verdedigend geen rebound.” Voor Be Quick werd het een makkelijke middag. “We kregen veel ruimte om vrij aan te mogen leggen als de rebound er nog niet was. Dat deden we en naast de goals pikten we ook veel lopende rebounds mee waardoor we vaak konden herhalen”, aldus Will van de Kruijs. (Uitslag: 25-3)

Prinses Irene – Swift
Na de ruime nederlaag tegen Be Quick moest de focus bij Prinses Irene snel op het duel met Swift. Daar begonnen de ploeg uit Nistelrode echter net zo moeizaam als waar het twee dagen eerder eindigde. “Het duurde even voordat we aanvallend scherp waren en verdedigend alles onder controle hadden”, aldus Theunisse. Toen Prinses Irene alles op de rit had werd de voorsprong uitgebouwd. Na rust was Swift wel scherper, maar de ploeg uit Velden kreeg het gat niet meer gerepareerd. (Uitslag: 18-13)

Stormvogels – Rooi
“Bar en boos”, noemde Kasper van Gijzel het spel van de dames van Stormvogels in het midweekse duel met Rooi. De bezoekers schoten direct uit de startblokken en vanaf dat moment liep Stormvogels achter de feiten aan. Bij rust was het verschil slechts twee, maar na rust werd dat al gauw groter. Van Gijzel: “Er werd slecht en slordig gespeeld, we kregen doelpunten om de oren uit situaties waar we voor gewaarschuwd waren. Nadat Rooi op vier verschil kwam, kroop het in de koppies van de meiden en werd het nog slechter. Nu is het zaak om de rug te rechten de komende weken.” (Uitslag 16-25)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Be Quick 3 6
2. Prinses Irene 4 4
3. Rooi 3 4
4. Stormvogels 3 2
5. Swift 3 0

 

Topklasse B
Spes – ODC
Ontbrekende informatie van dit duel wordt later toegevoegd. (Uitslag: 8-10)

DDW – Rosolo
Dit duel is verplaatst naar woensdag 9 maart aanstaande.

DDW – Spes
Na nederlaag van vorige week, herstelde DDW zich met een goede en belangrijke zege op Spes. De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij: na zeven minuten stond er al een 6-0 stand op het bord en bij rust was het verschil tien (15-5). DDW-coach Robin van Baalen was dan ook erg blij met het resultaat én het spel dat zijn ploeg liet zien. “We zitten echt in de lift, met dit spel kunnen wij van iedereen winnen. De komende weken wordt het aan- of afhaken.” (Uitslag: 24-14)

De Korfrakkers – ODC
“Een punt gewonnen”, vond ODC-coach Roland Dost. ODC kwam op een achterstand van vier punten, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Anderhalve minuut voor tijd stond ODC één punt voor (12-13) maar uiteindelijk kwam Korfrakkers toch nog op gelijke hoogte. “Door onze strijdlust bleven we inde wedstrijd, wat uiteindelijk resultaat opleverde, maar een overwinning hadden we niet verdiend.” (Uitslag: 13-13)

Stand in de Topklasse B:

W P
1. De Korfrakkers 3 5
2. Rosolo 2 4
3. ODC 3 3
4. DDW 2 2
5. Spes 4 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk