Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #3

Dameskorfbal

Voor de dames stond er een pittige week op het programma. Naast de wedstrijden op zondag, werden er ook doordeweekse duels afgewerkt. In de Topklasse A won Be Quick de derde wedstrijd op rij, in de Topklasse B snoepte ODC De Korfrakkers een puntje af.

Topklasse A
Rooi – Swift
De 1-2 was de enige voorsprong die Swift de hele wedstrijd had. Hoewel de ploeg uit Velden meer dan eens de kans had, lukt het niet om gelijk te komen met Rooi. In de slotfase kreeg Swift vanaf de strafworpstip nog een uitgelezen mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen, maar deze werd niet benut. Anouk Bergmans (Swift): “Als collectief speelde Swift niet goed, we waren niet scherp genoeg.” (Uitslag: 11-10)

Be Quick – Prinses Irene
Het werd nooit spannend tussen Be Quick en Prinses Irene. “We konden niet omgaan met de druk die Be Quick ons oplegde”, was de analyse van Arno Theunisse. “We kregen moeizaam goede kansen en hadden zowel aanvallen als verdedigend geen rebound.” Voor Be Quick werd het een makkelijke middag. “We kregen veel ruimte om vrij aan te mogen leggen als de rebound er nog niet was. Dat deden we en naast de goals pikten we ook veel lopende rebounds mee waardoor we vaak konden herhalen”, aldus Will van de Kruijs. (Uitslag: 25-3)

Prinses Irene – Swift
Na de ruime nederlaag tegen Be Quick moest de focus bij Prinses Irene snel op het duel met Swift. Daar begonnen de ploeg uit Nistelrode echter net zo moeizaam als waar het twee dagen eerder eindigde. “Het duurde even voordat we aanvallend scherp waren en verdedigend alles onder controle hadden”, aldus Theunisse. Toen Prinses Irene alles op de rit had werd de voorsprong uitgebouwd. Na rust was Swift wel scherper, maar de ploeg uit Velden kreeg het gat niet meer gerepareerd. (Uitslag: 18-13)

Stormvogels – Rooi
“Bar en boos”, noemde Kasper van Gijzel het spel van de dames van Stormvogels in het midweekse duel met Rooi. De bezoekers schoten direct uit de startblokken en vanaf dat moment liep Stormvogels achter de feiten aan. Bij rust was het verschil slechts twee, maar na rust werd dat al gauw groter. Van Gijzel: “Er werd slecht en slordig gespeeld, we kregen doelpunten om de oren uit situaties waar we voor gewaarschuwd waren. Nadat Rooi op vier verschil kwam, kroop het in de koppies van de meiden en werd het nog slechter. Nu is het zaak om de rug te rechten de komende weken.” (Uitslag 16-25)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Be Quick 3 6
2. Prinses Irene 4 4
3. Rooi 3 4
4. Stormvogels 3 2
5. Swift 3 0

 

Topklasse B
Spes – ODC
Ontbrekende informatie van dit duel wordt later toegevoegd. (Uitslag: 8-10)

DDW – Rosolo
Dit duel is verplaatst naar woensdag 9 maart aanstaande.

DDW – Spes
Na nederlaag van vorige week, herstelde DDW zich met een goede en belangrijke zege op Spes. De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij: na zeven minuten stond er al een 6-0 stand op het bord en bij rust was het verschil tien (15-5). DDW-coach Robin van Baalen was dan ook erg blij met het resultaat én het spel dat zijn ploeg liet zien. “We zitten echt in de lift, met dit spel kunnen wij van iedereen winnen. De komende weken wordt het aan- of afhaken.” (Uitslag: 24-14)

De Korfrakkers – ODC
“Een punt gewonnen”, vond ODC-coach Roland Dost. ODC kwam op een achterstand van vier punten, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Anderhalve minuut voor tijd stond ODC één punt voor (12-13) maar uiteindelijk kwam Korfrakkers toch nog op gelijke hoogte. “Door onze strijdlust bleven we inde wedstrijd, wat uiteindelijk resultaat opleverde, maar een overwinning hadden we niet verdiend.” (Uitslag: 13-13)

Stand in de Topklasse B:

W P
1. De Korfrakkers 3 5
2. Rosolo 2 4
3. ODC 3 3
4. DDW 2 2
5. Spes 4 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal