Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #3

Dameskorfbal

Voor de dames stond er een pittige week op het programma. Naast de wedstrijden op zondag, werden er ook doordeweekse duels afgewerkt. In de Topklasse A won Be Quick de derde wedstrijd op rij, in de Topklasse B snoepte ODC De Korfrakkers een puntje af.

Topklasse A
Rooi – Swift
De 1-2 was de enige voorsprong die Swift de hele wedstrijd had. Hoewel de ploeg uit Velden meer dan eens de kans had, lukt het niet om gelijk te komen met Rooi. In de slotfase kreeg Swift vanaf de strafworpstip nog een uitgelezen mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen, maar deze werd niet benut. Anouk Bergmans (Swift): “Als collectief speelde Swift niet goed, we waren niet scherp genoeg.” (Uitslag: 11-10)

Be Quick – Prinses Irene
Het werd nooit spannend tussen Be Quick en Prinses Irene. “We konden niet omgaan met de druk die Be Quick ons oplegde”, was de analyse van Arno Theunisse. “We kregen moeizaam goede kansen en hadden zowel aanvallen als verdedigend geen rebound.” Voor Be Quick werd het een makkelijke middag. “We kregen veel ruimte om vrij aan te mogen leggen als de rebound er nog niet was. Dat deden we en naast de goals pikten we ook veel lopende rebounds mee waardoor we vaak konden herhalen”, aldus Will van de Kruijs. (Uitslag: 25-3)

Prinses Irene – Swift
Na de ruime nederlaag tegen Be Quick moest de focus bij Prinses Irene snel op het duel met Swift. Daar begonnen de ploeg uit Nistelrode echter net zo moeizaam als waar het twee dagen eerder eindigde. “Het duurde even voordat we aanvallend scherp waren en verdedigend alles onder controle hadden”, aldus Theunisse. Toen Prinses Irene alles op de rit had werd de voorsprong uitgebouwd. Na rust was Swift wel scherper, maar de ploeg uit Velden kreeg het gat niet meer gerepareerd. (Uitslag: 18-13)

Stormvogels – Rooi
“Bar en boos”, noemde Kasper van Gijzel het spel van de dames van Stormvogels in het midweekse duel met Rooi. De bezoekers schoten direct uit de startblokken en vanaf dat moment liep Stormvogels achter de feiten aan. Bij rust was het verschil slechts twee, maar na rust werd dat al gauw groter. Van Gijzel: “Er werd slecht en slordig gespeeld, we kregen doelpunten om de oren uit situaties waar we voor gewaarschuwd waren. Nadat Rooi op vier verschil kwam, kroop het in de koppies van de meiden en werd het nog slechter. Nu is het zaak om de rug te rechten de komende weken.” (Uitslag 16-25)

Stand in de Topklasse A:

W P
1. Be Quick 3 6
2. Prinses Irene 4 4
3. Rooi 3 4
4. Stormvogels 3 2
5. Swift 3 0

 

Topklasse B
Spes – ODC
Ontbrekende informatie van dit duel wordt later toegevoegd. (Uitslag: 8-10)

DDW – Rosolo
Dit duel is verplaatst naar woensdag 9 maart aanstaande.

DDW – Spes
Na nederlaag van vorige week, herstelde DDW zich met een goede en belangrijke zege op Spes. De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij: na zeven minuten stond er al een 6-0 stand op het bord en bij rust was het verschil tien (15-5). DDW-coach Robin van Baalen was dan ook erg blij met het resultaat én het spel dat zijn ploeg liet zien. “We zitten echt in de lift, met dit spel kunnen wij van iedereen winnen. De komende weken wordt het aan- of afhaken.” (Uitslag: 24-14)

De Korfrakkers – ODC
“Een punt gewonnen”, vond ODC-coach Roland Dost. ODC kwam op een achterstand van vier punten, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Anderhalve minuut voor tijd stond ODC één punt voor (12-13) maar uiteindelijk kwam Korfrakkers toch nog op gelijke hoogte. “Door onze strijdlust bleven we inde wedstrijd, wat uiteindelijk resultaat opleverde, maar een overwinning hadden we niet verdiend.” (Uitslag: 13-13)

Stand in de Topklasse B:

W P
1. De Korfrakkers 3 5
2. Rosolo 2 4
3. ODC 3 3
4. DDW 2 2
5. Spes 4 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League