Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #3: Be Quick en ODC blijven ongeslagen

Dameskorfbal

Twee afgelaste wedstrijden in de Dames Topklasse vanwege een onbespeelbaar veld door de regen. Verder wonnen De Peelkorf en Be Quick heel ruim in de Topklasse A, in de Topklasse B waren de verschillen kleiner.

Topklasse A

De Korfrakkers – De Peelkorf
Na twee wedstrijden stond De Korfrakkers nog op nul en wilden de Erpse dames graag een zege bijschrijven. Echter, het was De Peelkorf dat het initiatief had en direct op 0-2 kwam. Pas na 21 minuten spelen was daar het eerste doelpunt voor De Korfrakkers, maar toen was De Peelkorf al uit het zicht verdwenen. De 4-11 ruststand was veelzeggend, de thuisploeg had veel moeite met de verdedigende druk van De Peelkorf. Aan de andere kant waren het juist de dames uit Ysselsteyn die een hoog percentage schoten. Al met al een ruime overwinning voor De Peelkorf, De Korfrakkers bleef met lege handen staan. “We zetten De Korfrakkers verdedigend goed onder druk, met veel pressie al vanaf de middellijn. Aanvallend waren we geduldig en hadden we een hoog afrondingspercentage, wat resulteerde in een mooie overwinning”, aldus Man-Kit Chan (De Peelkorf). (Uitslag: 8-21)

Be Quick – Spes
“Ondanks het slechte weer een prima resultaat”, was de conclusie van Will van de Kruijs (Be Quick) na afloop van de wedstrijd. De thuisploeg startte goed en bij een 5-0 stand nam Spes-coach Saskia van Kerkhof een time-out. Dat brak het ritme van Be Quick een beetje, verdedigend werd het wat slordiger en ook de afronding liet te wensen over waardoor het bij rust 6-3 was. Toch was er voor de Nulandse dames geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft bleven zij sterk verdedigen én ging het afrondingspercentage omhoog waardoor de ploeg van Van de Kruijs uiteindelijk kon uitlopen naar elf verschil. “We hebben de mensen laten schieten die moesten schieten en de mensen laten rebounden die moesten rebounden, waardoor we uiteindelijk over alle schijven konden scoren”, aldus Van de Kruijs. (Uitslag: 17-6)

Astrantia/ONA – Prinses Irene (afgelast)
Vanwege de weersomstandigheden en de conditie van het veld is deze wedstrijd afgelast. Deze wordt op donderdag 7 oktober ingehaald.

Stand in de Topklasse A

W P
1. Be Quick 3 6
2. De Peelkorf 3 4
3. Spes 3 3
4. Astrantia/ONA 2 2
5. Prinses Irene 2 1
6. De Korfrakkers 3 0

 

Topklasse B

ODC – Swift (14-13)
“Door het gebrek aan lengte in de ploeg moeten we verdedigend risico’s nemen. Als je dan misgrijpt, kost je dat een goal”, was de analyse van Jan Wielink (Swift). De bezoekers startten wel sterk en pakten een voorsprong, wat er voor zorgde dat ODC al na vijf minuten ging wisselen. De ploeg van Roland Dost knokte zich terug in de wedstrijd en bij rust was het weer gelijk (10-10). “Dan hoop je in de tweede helft het beter te doen, maar krijg je in de eerste aanval na rust direct weer een doelpunt tegen”, aldus Wielink. ODC kwam tot twee keer toe op voorsprong en kon in de spannende slotfase uiteindelijk het hoofd koel houden en de overwinning over de streep trekken. “In de eerste helft spelen we kort tegen onszelf, maar dat konden we vrij snel loslaten. Een mooie mentale stap voorwaarts”, aldus Dost. (Uitslag: 14-13)

Rooi – Altior
De slechte weersomstandigheden zorgden ervoor dat er maar weinig doelpunten vielen in het duel tussen Rooi en Altior. “Een moeizame wedstrijd, waarin het probleem in de aanval lag We hadden moeite met het opzetten van de aanval en de ballen wilden er niet in”, aldus Suzanne Pennings (Altior). Na een 2-2 ruststand werd er in de tweede helft niet heel veel meer gescoord. “Gelukkig konden we het vertrouwen uit de winst in de doordweekse bekerwedstrijd meenemen en pakken we nu ook de punten”, aldus Yannick Dekker (Rooi). “Hopelijk kunnen we dit doortrekken en een gaatje slaan met de concurrentie.” (Uitslag: 6-4)

DDW – Rosolo (afgelast)
Vanwege de weersomstandigheden en de conditie van het veld is deze wedstrijd afgelast. Deze wordt op zondag 24 oktober ingehaald.

Stand in de Topklasse B

W P
1. ODC 3 6
2. Rosolo 2 4
3. Rooi 3 2
4. Altior 3 2
5. Swift 3 1
6. DDW 2 1

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De Ereklasse Round-Up, speelronde 5 lees je hier, voor de Hoofdklasse Round-Up #4 klik je hier en de Junioren Round-Up #4 vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal