Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #4: Be Quick en Rosolo blijven ongeslagen

Dameskorfbal

Vier ronden gespeeld en twee ploegen die er bovenuit steken. In de Topklasse A blijft Be Quick ongeslagen, in de Topklasse B is dat regerend zaalkampioen Rosolo. De onderlinge verschillen zijn in de Topklasse B wel een stuk kleiner, in de Topklasse A moeten Prinses Irene en De Korfrakkers knokken om de aansluiting met plek vier niet te verliezen.

Topklasse A

Spes – De Korfrakkers
Na het verlies tegen koploper Be Quick van vorige week, herpakten de dames van Spes zich afgelopen zondag goed. “We gingen voor elkaar door het vuur”, zei Saskia van Kerkhof. De start was voor De Korfrakkers, maar Spes kon aanhaken en ging rusten met een kleine voorsprong (6-5). In de tweede helft kon De Korfrakkers tot 8-8 bijblijven, maar daarna liep Spes uit en hield de voorsprong tot het einde vast. “Vorige week waren we niet opgewassen tegen Be Quick, maar deze week stonden alle neuzen weer dezelfde kant op”, aldus Van Kerkhof. (Uitslag: 12-10)

Astrantia/ONA – De Peelkorf
“Persoonlijk wist ik na het zien van de beelden en de uitslagen, dat we het lastig zouden gaan krijgen”, was de analyse van Man-Kit Chan na afloop. De Peelkorf gaf erg veel druk, waardoor Astrantia/ONA moeite had met het spelen van het eigen aanvalsspel. Maar ook De Peelkorf kwam moeilijk vrij, waardoor beide ploegen bij 4-4 de kleedkamers opzochten. Na tien minuten in de tweede helft had De Peelkorf een gaatje van twee en het lukte Astrantia/ONA niet meer om dit dicht te krijgen. Lynn Groenen: “We laten iedere week zien dat we op dit niveau thuishoren. Voor ons is het nu de uitdaging om komend weekend het titelkandidaat Be Quick lastig te maken.” (Uitslag: 7-10)

Prinses Irene – Be Quick
“Een ingecalculeerde nederlaag”, aldus Arno Theunisse. “Maar uiteraard verkopen we onze huid graag duur.” Dat ging in de eerste helft niet onaardig want hoewel Be Quick de betere was, schoten de dames uit Nuland een laag rendement. Echter, hier kon Prinses Irene niet van profiteren en gaandeweg de wedstrijd kwam Be Quick er steeds beter in. Vlak na rust (1-4) kon Prinses Irene nog tot op één doelpunt komen, maar daarna paste Will van de Kruijs een aantal wissels toe, liep Be Quick uit en was de wedstrijd gespeeld. Zo staat de ploeg van Will van de Kruijs na vier wedstrijden nog ongeslagen bovenaan en zijn zij één van de favorieten voor de titel: “De kruisfinales aan het eind van het seizoen zijn weer wedstrijden op zich. Wij zien onszelf niet per se als titelfavoriet maar zeker als titelkandidaat en dat is dus ook ons doel.” (Uitslag: 4-12)

Stand in de Topklasse A

W P
1. Be Quick 4 8
2. De Peelkorf 4 6
3. Spes 4 5
4. Astrantia/ONA 4 4
5. Prinses Irene 4 1
6. De Korfrakkers 4 0

 

Topklasse B

Altior – DDW
“Verdedigend stond het wel steady, maar we hebben verloren doordat we moeilijk tot scoren kwamen”, vertelde Suzanne Pennings. Al in de beginfase van de wedstrijd sloeg DDW een gaatje, waardoor Altior de rest van het duel in de achtervolging moest. Aanvallend ging het bij DDW ook niet van een leien dakje, getuige de 4-6 ruststand. In de tweede helft kon Altior niet dichterbij komen en doordat de dames in de slotfase risico nam, kon DDW het gat vergroten naar vijf. “We vergaten onszelf aanvallend te belonen. We misten teveel kansen en hielden Altior zo in de wedstrijd maar hebben het volwassen uitgespeeld”, aldus Robin van Baalen. (8-13)

Rooi – Swift
Spannend was het in Sint-Oedenrode, waar Rooi het opnam tegen Swift. De bezoekers voerden de boventoon (3-5 rust) maar Rooi bleef de hele wedstrijd aan het elastiek. Uiteindelijk was de ploeg uit Velden de sterkste, maar het verschil was minimaal. “Balen. We vergeten om op het juiste moment de wedstrijd op slot te gooien”, analyseerde Yannick Dekker de nederlaag. “In de eindfase blijven we persoonlijke fouten maken, waardoor Swift makkelijk kan scoren.” Jan Wielink was met name kritisch op het afrondingspercentage van zijn ploeg: “Het is allemaal te gehaast en te slordig. Als je onrustig blijft, ben je onzuiver. Dat moeten we verbeteren.” Zo blijft het spannend in de Topklasse B, waar de ploegen op de plaatsen vijf en zes slechts één punt achter staan op de derde en vierde plaats. (Uitslag: 8-9)

Rosolo – ODC
Marc Ledoux: “Wij willen na de zaal nog meespelen voor de kruisfinales.” De ambities van Rosolo zijn duidelijk en de ploeg uit Reusel staat dan ook nog altijd ongeslagen bovenaan. Afgelopen weekend moest ODC, met een wedstrijd meer gespeeld ook nog foutloos, er aan geloven. Rosolo startte scherp, maar na een time-out kon ODC verdedigend beter partij bieden. Aanvallend hadden de dames uit Ommel moeite om goed vrij te komen en de passing was ondermaats, wat resulteerde in een 7-4 tussenstand. ODC kwam goed uit de kleedkamers maar verzuimde de aansluitingstreffer te maken, waarna Rosolo het verschil kon uitbouwen en de wedstrijd kon beslissen. “Een leerzame wedstrijd voor ons, met een sterke fase van zo’n vijfentwintig minuten. Daar gaan we weer mee aan de slag”, aldus Roland Dost. Ledoux was tevreden maar zag ook verbeterpunten: “Verdedigend was het goed, weinig fouten. Aanvallend kon het zondag nog beter, met name de focus op de afronding en het maken van de juiste keuzes.” (Uitslag: 15-6)

Stand in de Topklasse B

W P
1. Rosolo 3 6
2. ODC 4 6
3. DDW 3 3
4. Swift 4 3
5. Rooi 4 2
6. Altior 4 2

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De vijfde Hoofdklasse Round-Up lees je hier, voor de Junioren Round-Up klik je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal