Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

In de Topklasse is de strijd om de kruisfinales nog niet gestreden. In de Topklasse A gaat Be Quick nog altijd ongeslagen aan kop en Rooi heeft de beste papieren voor plek twee, maar Prinses Irene heeft ook nog kansen. In de Topklasse B is Rosolo koploper en vechten DDW en De Korfrakkers om de tweede plaats.

TOPKLASSE A:
Swift – Prinses Irene

De thuisploeg – waar coach Jan Wielink terugkeerde na afwezigheid door ziekte – startte sterk tegen Prinses Irene. De dames uit Velden pakten een 7-1 voorsprong, maar vlak voor rust had Prinses Irene dat verschil al terug gebracht tot drie. Na rust bleven de dames uit Nistelrode knokken voor wat ze waard waren en dat leverde resultaat op. Tien minuten voor het einde stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte: 15-15. Echter, Swift was scherper en had een goede wissel achter de hand. Een van de dames uit de junioren viel sterk in en maakte een belangrijk doelpunt waardoor Swift uiteindelijk de zege binnensleepte. Doordat Stormvogels verloor van Rooi is Prinses Irene in ieder geval zeker van lijfsbehoud in de Topklasse, Swift heeft eindelijk de eerste punten binnen. (Uitslag: 22-17)

Rooi – Stormvogels
Tot aan de rust gingen beide ploegen nog gelijk op, maar na rust begom Stormvogels slap. Daar maakte Rooi dankbaar gebruik van en het vertrouwen van Stormvogels zakte ver weg. “We waren gewoon ondermaats”, was de conclusie van Stormvogels-coach Kasper van Gijzel. (Uitslag: 26-15)

Be Quick – Stormvogels
“Ik ben in de afgelopen tien jaar nog niet eerder zo’n goede ploeg met zo’n hoog afrondingspercentage tegen gekomen”, sprak Kasper van Gijzel na de ruime nederlaag die Stormvogels leed tegen Be Quick. In de eerste helft zette Be Quick veel druk, waardoor de bezoekers maar moeilijk tot goede aanvallen konden komen. Bovendien speelde Be Quick aanvallend goed, met dus een hoog afrondingspercentage, wat als resultaat een 14-4 ruststand had. Na rust zakte het aanvallend wat in, ook omdat Stormvogels er voor koos om achter te gaan verdedigen. Verdedigend bleef Be Quick ‘in control’, dus kwam de overwinning totaal niet in gevaar. “Een prima resultaat”, aldus Will van de Kruijs. Van Gijzel: “We zullen nu alles uit de kast moeten halen, de meiden moeten nu laten zien wat ze kunnen. En dat is veel meer dan ze tot nu toe hebben laten zien.” (Uitslag: 23-7)

Swift – Rooi
Swift kon de eerste zege van dit seizoen tegen Prinses Irene geen goed vervolg geven tegen Rooi. De bezoekers begonnen sterk en hadden een gaatje van drie, maar vervolgens nam Swift het initiatief over en boog nog voor rust de achterstand om in een 17-15 voorsprong. Na rust kon Rooi counteren en op een cruciaal moment miste Swift een strafworp. Aan de andere kant viel de goal wel en vervolgens kon Rooi de voorsprong in stand houden en de wedstrijd uitspelen. Jan Wielink baalde, maar was niet ontevreden over het aantal doelpunten dat ‘zijn’ dames maakte. “Zonde van een aantal onnodige tegengoals, daarmee maak je het jezelf te moeilijk.” Yannick Dekker keek tevreden terug: “Aanvallend zit het goed de laatste weken. Verdedigend moet het nog wat beter, maar we staan er nu goed voor.” (Uitslag: 25-29)

Stand in de TKA:

W P D
1. Be Quick 6 12 +73
2. Rooi 6 8 +11
3. Prinses Irene 7 6 -24
4. Swift 5 2 -15
5. Stormvogels 6 2 -45

 

TOPKLASSE B:
De Korfrakkers – Spes

De Korfrakkers was Spes afgelopen weekend op alle fronten de baas. Tot 2-2 konden de dames uit Milsbeek nog mee, maar daarna liep de thuisploeg uit tot 13-5 bij rust. Na rust ebde de scoringsdrift van de Erpse dames een beetje weg en kon Spes mee gaan scoren. In het verloop van de tweede helft pakte De Korfrakkers de focus weer op en uiteindelijk kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. (Uitslag: 24-15)

Rosolo – ODC
“Verdedigend klopten onze opdrachten”, analyseerde Marc Ledoux de ruime zege op ODC. De ploeg  van Roland Dost was niet compleet en daardoor kwam ODC er eigenlijk niet aan te pas zondag. Bovendien schoot Rosolo bij vlagen met scherp. De 13-2 ruststand was alleszeggend. “We moesten de goede lijn van de eerste helft ook na rust doortrekken en dat lukte best goed. Het was een collectieve prestatie, al waren er ook moment bij waarop het wat stroever liep”, aldus Ledoux. (Uitslag: 24-6)

ODC – SPES
“We zijn safe en dat was vooraf ook de doelstelling”, aldus Roland Dost na de zege op Spes. Dat ging echter niet van harte, met een slechte eerste helft van ODC die resulteerde in een 5-5 ruststand. Na rust kwam ODC snel op 7-5 en daarmee groeide het vertrouwen. Het afrondingspercentage steeg en de overwinning werd veilig gesteld. Dost: “Nu kunnen we rustig de competitie afmaken en alvast schakelen richting de veldcompetitie.” (Uitslag: 14-9)

Stand in de TKB:

W P D
1. Rosolo 5 9 +47
2. DDW 5 7 +16
3. De Korfrakkers 5 7 +14
4. ODC 6 5 -25
5. Spes 7 0 -52

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk