Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #7

Dameskorfbal

De reguliere competitie zit er bij de dames bijna op. In de TKA is Be Quick zeker van de kruisfinales, maar gaat de strijd om het andere ticket nog tussen Rooi en Prinses Irene. In de TKB maken, naast Rosolo, nog drie ploegen kans op verlenging van het seizoen. De beslissing valt ook hier in de laatste speelronde.

TOPKLASSE A
Rooi – Be Quick
Be Quick was al verzekerd van de kruisfinales, tegenstander Rooi strijdt nog volop voor de tweede plaats in poule A. De thuisploeg begon sterk aan het duel en kwam snel op een 2-0 voorsprong. “Wij verdedigden matig in de beginfase en aanvallend was er te weinig energie”, analyseerde Will van de Kruijs naderhand. Toen Be Quick dat eenmaal op orde had werd de achterstand snel omgedraaid in een 6-11 voorsprong bij rust. Het leeuwendeel van de tweede helft bleef Be Quick goed spelen, tot een 12-24 voorsprong zo’n acht minuten voor tijd. Daarna ebde de concentratie weg en kon Rooi de schade beperken tot slechts acht doelpunten. Yannick Dekker: “Met acht verschil verliezen is geen slecht resultaat. De vorige keer was het dertien verschil en onze directe concurrent verliest met tweeëntwintig goals verschil van Be Quick. Al met al een prima voorbereiding op komend weekend, als het gaat om een plek in de kruisfinales. De doelstelling was handhaving in de Topklasse en dat is al ruim gelukt, dus alles wat we meer pakken is mooi meegenomen.” Will van de Kruijs was, ondanks de zege, kritisch op zijn ploeg. “De overwinning kwam nooit in gevaar, maar we zullen het wel op moeten brengen om de hele wedstrijd geconcentreerd te spelen als we in de kruisfinales ook goed mee willen doen.” (Uitslag: 17-25)

Stormvogels – Swift
Inzet van het duel tussen Stormvogels en Swift was directe handhaving in de Topklasse. “We hebben het gered”, klonk het dan ook opgelucht uit de mond van Jan Wielink, na de krappe zege in Luyksgestel. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Stormvogels had de overhand en een voorsprong van drie punten bij rust (9-6). Na rust kantelde de wedstrijd, mede doordat één van de dames van Stormvogels met een gebroken neus het veld moest verlaten. Swift ging beter organiseren en pakte uiteindelijk de punten. “Echt heel jammer”, aldus Kasper van Gijzel. “Nu moeten we ons opladen voor een best of three met Spes.” (Uitslag: 13-15)

Stand in de TKA:

W P D
1. Be Quick 7 14 +81
2. Rooi 7 8 +3
3. Prinses Irene 7 6 -24
4. Swift 7 5 -13
5. Stormvogels 8 3 -47

 

 

TOPKLASSE B
ODC – De Korfrakkers
“We speelden een heel andere wedstrijd dan in Erp”, was de conclusie van vertrekkend coach Roland Dost. De start was voor de bezoekers, die met 0-2 en 1-3 voor kwamen. ODC, met Sanne Ketelaars (normaliter in het derde spelend) in de ploeg, moest in de achtervolging maar bleef tot de rust meescoren. De doelpunten waren echter schaars, wat leidde tot een magere 4-5 ruststand. Na rust was het initiatief bij ODC. De achterstand werd ongedaan gemaakt en omgebogen in een 7-5 voorsprong. Hoewel De Korfrakkers het nog wel de aansluitingstreffer scoorde, kon ODC het gaatje van twee steeds herstellen en de overwinning uit het vuur slepen. Dost: “We verdedigden een stuk beter en aanvallend hadden we wat meer variatie. We misten nog wel wat kansen dus de score had hoger kunnen zijn, maar al met al een verdiende overwinning.” (Uitslag: 10-8)

Spes – DDW
Twee keer stond Spes op voorsprong, bij 1-0 en 2-1. Daarna was het DDW dat de klok sloeg en gestaag uitliep. Het gat van vijf bij rust (6-11) had nog groter kunnen zijn, ware het niet dat DDW in de eerste helft slordig was met de kansen die het kreeg. Na rust duurde het ruim vijf minuten voor Spes de korf vond, maar de rest van de tweede helft vielen de doelpunten om en om. Het gat dat DDW in de eerste helft geslagen had kreeg Spes niet meer dicht en dus kwam de overwinning voor de ploeg uit Hoge Mierden niet meer in gevaar. Met het oog op de kruisfinales is het nog spannend in de TKB, naast koploper Rosolo zijn er nog drie ploegen die zicht hebben op een verlenging van het seizoen. DDW heeft daar de beste papieren voor, maar ook ODC en de Korfrakkers zijn nog niet uitgespeeld. (Uitslag: 14-21)

Stand in de TKB:

W P D
1. Rosolo 6 11 +54
2. DDW 7 9 +16
3. ODC 7 7 -23
4. De Korfrakkers 6 7 +12
5. Spes 8 0 -59

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk