Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #8

Dameskorfbal

De laatste reguliere speelronde in de Dames Topklasse bracht in beide poules de beslissing. In de TKA was Be Quick al zeker van de play-offs en Prinses Irene stelde, met een nipte overwinning op directe concurrent Rooi, de tweede plaats veilig. In de TKB wist DDW dat concurrent De Korfrakkers verloren had, waardoor er dankzij winst op ODC ook play-offs gehaald werden.

Een overzicht van de play-offduels – en eventuele livestreams – in de A-jeugd Hoofdklasse, Hoofdklasse, Korfbal League en de Dames Topklasse vind je hier.

TOPKLASSE A
Be Quick – Swift

“We werden er gewoon afgeschoten”, was de conclusie van Swift-coach Jan Wielink. Na twee minuten spelen stond Be Quick al op een 3-0 voorsprong: drie doelpunten uit drie schoten. Een ongekend hoog rendement, waar voor Swift niet tegenop de boksen viel. “We hebben verdedigend alles geprobeerd”, aldus Wielink. “Achterverdedigen, volle press, niets hielp.” Bij rust was het gat dan ook al groot (20-11) en in de tweede helft draaide Be Quick ook verdedigend de duimschroeven nog iets aan. Swift kwam nog maar vijf keer tot scoren, terwijl de Nulandse dames er nog veertien maakten na rust. Een afgetekende overwinning en daarmee ongeslagen eerste geëindigd in de poule. In de play-offs wacht nu DDW. (Uitslag: 34-15)

Prinses Irene – Rooi
Het werd billenknijpen in Nistelrode, waar de strijd om de tweede plek in de poule plaatsvond. Op de beginfase na, was het Prinses Irene dat aan de goede kant van de score zat, maar Rooi bleef aan het elastiek. “Verdedigend maakten we individuele fouten, aanvallend waren we erg ongelukkig in de afronding”, aldus Yannick Dekker. Pas in de slotfase van het duel kon Prinses Irene het gaatje naar drie maken en dat was het definitieve verschil. Rooi is zeker van nog een jaar Topklasse, maar Dekker baalde van het missen van de play-offs. “Heel erg zonde, ik vond dat wij de play-offs zeker verdiend hadden.” Prinses Irene mag zich wel opmaken voor seizoensverlenging. Voor het eerst dat de club in de zaal meestrijdt om een plek in de finale. Arno Theunisse blikt vooruit: “Rosolo is in mijn ogen de favoriet. Het is een sterke ploeg met een aantal dames die tot de bovenkant van de Topklasse behoren. Daarnaast is het verdedigend heel solide. Wij zullen alles uit de kast moeten halen om hier succes te boeken.” (Uitslag: 17-16)

Eindstand TKA

W P D
1. Be Quick 8 16 +100
2. Prinses Irene 8 8 -23
3. Rooi 8 8 +2
4. Swift 8 5 -32
5. Stormvogels 8 3 -47

 

TOPKLASSE B
DDW – ODC

Van te voren wist DDW al dat concurrent De Korfrakkers had verloren van Rosolo. Er was dus maar één opdracht voor de dames uit Hooge Mierde: minimaal een punt pakken op ODC en zo de play-offs bereiken. Tot aan 3-3 hielden beide ploegen gelijke tred, maar daarna gaf DDW gas en liep via 7-4 uit naar een 10-5 ruststand. Na rust begon DDW scherp, maar van 12-6 kon ODC terugkomen tot 12-10. Echt spannend werd het niet meer, DDW had de controle boekte uiteindelijk een solide overwinning. Ondanks het verlies was ODC-coach Roland Dost niet ontevreden: “We hebben DDW nog even laten zweten, dus in ben trots op de meiden dat ze zo presteren ondanks alle personele problemen.” Voor DDW wacht het treffen met Be Quick. Robin van Baalen: “Onze doelstelling is al bereikt en alles wat er nu bij komt is winst. We zijn klaar voor het tweeluik met Be Quick en zullen er alles aan doen ze over de knie te krijgen.” (Uitslag: 21-16)

De Korfrakkers – Rosolo
De Korfrakkers moest winnen van koploper Rosolo om nog kans te maken op de play-offs, maar daar slaagde de ploeg uit Erp niet in. De thuisploeg begon wel sterk aan het duel, na de 2-2 was het initiatief bij De Korfrakkers en bij rust was er een gaatje van drie (8-5). Direct na rust maakte Rosolo de achterstand ongedaan (8-8) waarna de dames uit Reusel beter en beter in de wedstrijd komen. De Korfrakkers moest in de achtervolging, maar slaagde er niet in Rosolo te achterhalen. Een verschil van drie werd nog eenmaal teruggebracht tot twee, maar daarna bleek Rosolo de langste adem te hebben. De ploeg van Marc Ledoux mag zich opmaken voor de play-offs tegen Prinses Irene. Ledoux: “We kijken er naar uit. Als we ons eigen niveau halen en de kwaliteit kunnen brengen maken we een grote kans op de finale.” (Uitslag: 14-18)

Eindstand TKB

W P D
1. Rosolo 8 13 +56
2. DDW 8 11 +21
3. De Korfrakkers 8 9 +10
4. ODC 8 7 -28
5. Spes 8 0 -59

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League