Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up: play-offs #1

Dameskorfbal

In de play-offs voor een plek in de Dameskorfbal Zaalfinale van zondag 24 april aanstaande wist DDW te stunten tegen favoriet Be Quick. Rosolo had thuis geen kind aan Prinses Irene en won met overtuigende cijfers. In de strijd tegen degradatie deelde Stormvogels een eerste tik uit aan Spes.

De kaartverkoop voor de Dameskorfbal Zaalfinale is inmiddels gestart. Voor tickets klik je hier.

Play-offs voor zaalfinale
Be Quick – DDW

Een regelrechte stunt; topfavoriet Be Quick verloor afgelopen zondag het eerste play-offduel met DDW. De doelpunten waren schaars, beide ploegen stonden verdedigend als een huis. Be Quick, dat het hele seizoen nog geen echte problemen kende, stond in de eerste helft wel op voorsprong maar speelde niet goed. Met name in één vak ging het moeizaam, maar dit was ook bij DDW het geval (8-7 rust). Na rust werd het nog moeilijker om tot scoren te komen. Uiteindelijk zorgde juist het moeizaam draaiende vak bij DDW voor het winnende doelpunt. Robin van Baalen: “We hadden naar onze mening een beter plan en voerden dit collectief uit. We zijn heel trots en hopen het zondag met aanvallend wat meer dynamisch spel af te kunnen maken.” Will van de Kruijs rekende de nederlaag met name zichzelf aan: “Ik was onvoldoende in staat om het team te helpen waar ze het nodig had. DDW had haar huiswerk duidelijk goed gedaan en heeft in mijn ogen terecht gewonnen. Nu is het tijd om de rug te rechten en ons te richten op de tweede wedstrijd.” (Uitslag: 12-13)

Rosolo – Prinses Irene
“We hadden geen schijn van kans tegen een verschrikkelijk hoog rendement schietend Rosolo”, was de conclusie van Arno Theunisse na de ruime nederlaag van afgelopen zondag. Voor Prinses Irene is het de eerste keer in de clubhistorie dat de play-offs om de zaalfinale werden gehaald, Rosolo daarentegen heeft al vaker met dit bijltje gehakt. Vanaf het eerste fluitsignaal was Rosolo de bovenliggende partij, al deed Prinses Irene het ook niet slecht. Theunisse: “Ik was redelijk tevreden over ons aanvallende percentage de eerste helft, maar in de tweede helft zakte dat in elkaar.”  Waar Prinses Irene er niet meer uit kwam, ging Rosolo gewoon door en werd er een overtuigende zege geboekt. Marc Ledoux: “Dit was de beste collectieve prestatie sinds ik aan de slag ben bij Rosolo. Iedereen heeft in functie gespeeld en zo hebben we de persoonlijk sterke kanten uitgespeeld. Bovendien haalden we een afrondingspercentage van 40%, wat bijzonder hoog is.” Toch was Ledoux ook realistisch: er is nog niets gespeeld. “Aanstaande zondag starten we weer met gelijke kansen, dus zullen we weer scherp moeten zijn.” (Uitslag: 35-12)

Play-downs
Stormvogels – Spes
Eén ploeg zal moeten degraderen uit de Topklasse en Stormvogels zette afgelopen zondag een grote stap richting handhaving. Bij Spes gaat het al het hele seizoen moeizaam en dat was in Luyksgestel niet anders. De eerste tien minuten van de wedstrijd ging het nog gelijk op, maar daarna sloeg Stormvogels een gaatje van drie dat behouden werd tot de rust (8-5). Direct na rust liep de thuisploeg uit naar 14-6 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de resterende tijd werd nog het een en ander uitgeprobeerd richting de return, maar dat pakte niet helemaal goed uit waardoor Spes de schade enigszins kon beperken. Echter, de overwinning kwam nooit in gevaar. Kasper van Gijzel: “We weten goed waar we Spes pijn kunnen doen en waar hun kracht ligt. Dat hebben we goed gedaan. De meiden hebben zich goed herpakt na de zure nederlaag tegen Swift en zijn vastberaden om in de Topklasse te blijven.” (Uitslag: 14-10)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal