Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up: play-offs #2

Dameskorfbal

Er waren drie duels voor nodig, maar de Dameskorfbal zaalfinale van 2022 kent in DDW een verrassende finalist. Tegenstander in de finale op zondag 24 april aanstaande is Rosolo. Bij de Dames A-junioren strijden Swift A1 en De Korfrakkers A1 om het landskampioenschap.

De Dameskorfbal Zaalfinale 2022 wordt op zondag 24 april aanstaande gespeeld bij KV DSC in Eindhoven. De kaarten hiervoor zijn uitverkocht, maar de beide duels (A-juniorenfinale om 13.30 uur en Topklassefinale om 15.30 uur) zijn te volgen via een livestream op het Youtubekanaal van DSC.

Play-offs voor zaalfinale
DDW – Be Quick/Be Quick – DDW

Nadat DDW enigszins verrassend het eerste play-offduel in Geffen had gewonnen, lukte het zondag niet om door te drukken en de finaleplek direct te verzilveren. Het tweede duel kende een bloedstollende slotfase, waarin DDW de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Twee goals van Be Quick betekenden een 11-13 voorsprong en hoewel DDW nog wel op 12-13 kwam, bleef het daarbij en moest er op dinsdagavond dus een beslissende play-off aan te pas komen.

In die derde wedstrijd had Be Quick slechts tien seconden nodig om op voorsprong te komen. Daarna was het initiatief bij DDW, dat uit liep naar een 3-7 ruststand. In de tweede helft namen de bezoekers afstand, maar Be Quick bleef knokken. Het gaatje van zes (4-10) werd verkleind naar nog slechts twee doelpunten (10-12), maar het bleek niet genoeg. DDW liep opnieuw uit en twee minuten voor tijd stond de 10-15 eindstand al op het bord. Na twee jaar dichtbij te zijn geweest, is er nu weer een finaleplek voor DDW. De teleurstelling bij Be Quick was groot, maar coach Will van de Kruijs was ook realistisch: “DDW deed het tactisch heel goed en wij kwamen moeilijk onder de druk uit. Tel daar een hoop domme goals bij op en je verliest terecht. Het team heeft alles gedaan wat binnen de mogelijkheden van dat moment lag, maar we waren niet goed genoeg.” (Uitslag: 10-15)

Prinses Irene – Rosolo
Na de klinkende overwinning van een week eerder stond Rosolo al met één been in de Dameskorfbal Zaalfinale 2022. Toch bleek het nog niet zo makkelijk te zijn om ook de tweede play-off te winnen. De ploeg uit Reusel was niet scherp en schoot een stuk minder dan in het eerste duel en daardoor kon Prinses Irene veel verdedigende rebounds pakken. Toch moest Prinses Irene de hele wedstrijd in de achtervolging en had Rosolo de wedstrijd onder controle. In het laatste kwart kwam de thuisploeg dichterbij en mocht het hopen op een overwinning, maar op de belangrijke momenten scoorde Rosolo ook, waardoor het verschil nooit kleiner werd dan drie. Rosolo mag aanstaande zondag proberen de titel van 2019, na het ontbreken van de finales in 2020 en 2021, te prolongeren. Prinses Irene mag zich, na een uitstekend zaalseizoen, gaan richten op het veld. (Uitslag: 14-17)

Play-downs
Spes – Stormvogels
Stormvogels is er in twee duels in geslaagd handhaving in de Dames Topklasse te bewerkstelligen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot in het tweede duel. De bezoekers startten sterk en namen een 1-4 en 3-6 voorsprong, maar Spes legde zich niet op voorhand neer bij nog een nederlaag en knokte zich nog voor rust terug in de wedstrijd (6-6 rust). Na rust leek Stormvogels de betere te zijn, maar vijf minuten voor tijd was het Spes dat op voorsprong kwam. Goede aanvallende afspraken resulteerden er in dat Hilde Wieland in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde en daarmee een verlenging afdwong. Na twee minuten in de verlenging zette Nikki Heuveling Stormvolgels op 14-15 en die voorsprong werd collectief goed verdedigd. Spes degradeert naar de Hoofdklasse, Stormvogels komt ook volgend seizoen uit op het hoogste niveau op de zaal. Vertrekkend coach Kasper van Gijzel: “Het team heeft dit dik verdiend en ik ben blij dat ik ze in de top achter kan laten. En dan kan ik volgend jaar als toeschouwer paar mooie potjes gaan kijken.” (Uitslag: 14-15)

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League