Dames Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

De veldcompetitie in de twee Dames Topklassen is weer van start. Op een regenachtige zondag werden de eerste punten na de zaalcompetitie weer verdeeld. In de Topklasse A troffen concurrenten DDW en Be Quick elkaar. Be Quick maakte van de gelegenheid gebruik om de koppositie te verstevigen. In de Topklasse B wonnen zowel koploper Rosolo als nummer twee Spes/VIOS, al ging dat bij de laatstgenoemde een stuk soepeler dan bij de Reuselse ploeg.

DDW – Be Quick
Op het gras bij DDW in Hooge Mierde kwam het Nulandse Be Quick op bezoek. Geen vreemden van elkaar, aangezien de twee ploegen elkaar in de slotfase van de zaalcompetitie maar liefst drie keer troffen in de play-offs. Be Quick was als kersverse landskampioen in de zaal de ploeg die de score opende in deze wedstrijd, maar aan de andere kant reageerde DDW snel met de 1-1. Vervolgens volgde een doelpuntloze fase van maar liefst tien minuten, waarna Be Quick opnieuw een voorsprong nam. DDW wist de ban niet te breken in de eerste helft, wat resulteerde in een schamele 1-4 ruststand. Na rust kwam DDW snel terug tot 3-5, waarna beide ploegen steeds meer last kregen van het weer. De regen zorgde voor een zompige grasmat, wat het spel niet ten goede kwam. Met nog een kleine tien minuten te spelen lukte het DDW wel om op 6-7 te komen, maar het was Be Quick dat de wedstrijd in het slot gooide door de 6-8 te scoren. Daarmee verstevigen de Nulandse korfbalsters hun koppositie in de Topklasse A, door een gat van vier punten te slaan met DDW, dat wel nog steeds tweede staat. (Uitslag: 6-8)

Swift – Astrantia/ONA
In Velden ontmoetten Swift en Astrantia/ONA elkaar dit weekend. Astrantia/ONA speelt in de zaal een klasse lager, maar deed het in het najaar niet verkeerd op het veld in de Topklasse door drie ploegen, waaronder Swift, onder zich te houden. Swift degradeerde afgelopen zaalseizoen uit de Topklasse en moet op het veld aan de bak om hier wel Topklasse te blijven spelen. In de eerste helft liet Swift zien dat het niet onderdeed voor Astrantia/ONA. Bij rust was het 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. Na rust herpakte Astrantia/ONA zich echter goed en het team wist de stand om te draaien naar 5-7. Swift trok de score echter weer gelijk tot 7-7 en daarna 8-8. Zo’n tien minuten voor tijd wist Swift weer op voorsprong te komen. Daarmee was voor Astrantia/ONA alles nog mogelijk, maar in de slotfase van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Een 9-8 overwinning voor Swift dus, dat hiermee goede zaken doet voor handhaving in de Topklasse op het veld. Astrantia/ONA blijft door een beter onderling resultaat wel derde staan, één plaats boven Swift. (Uitslag: 9-8)

De Peelkorf – Spes/VIOS
Nummer twee Spes/VIOS mocht in het Limburgse Ysselsteyn aantreden tegen hekkensluiter De Peelkorf, de ploeg die nog geen punten pakte in de Topklasse. Daar kwam tegen Spes/VIOS geen verandering in. Het combinatieteam uit Milsbeek en Ottersum was in de eerste wedstrijd afgelopen najaar al een maatje te groot voor De Peelkorf en ook nu bleek Spes/VIOS de betere ploeg. De thuisploeg keek dan ook al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Dat gat bleek eigenlijk direct al te groot om nog in te halen, al kwam De Peelkorf nog in de buurt door terug te komen tot 4-6. Voor rust was Spes/VIOS echter alweer uitgelopen tot 5-9. Na rust scoorden de bezoekers lekker door en werd de marge langzaam maar zeker uitgebreid. De Peelkorf pikte nog wel wat doelpuntjes mee, maar kon niet voorkomen dat Spes/VIOS verder uitliep. Bij een eindstand van 8-16 gingen de punten overtuigend mee naar Milsbeek en Ottersum en slaat Spes/VIOS een gat van vier punten met de nummer drie. De Peelkorf zal de komende wedstrijden nog wat punten moeten pakken om uit de degradatiezone te geraken. (Uitslag: 8-16)

Melderslo – De Korfrakkers
Het vorige duel tussen Melderslo en De Korfrakkers was tot de laatste minuut spannend. Toen trok Melderslo in de laatste minuut de overwinning over de streep. Ook in Melderslo bleken de ploegen weer aan elkaar gewaagd. Het was De Korfrakkers dat op een 0-2 voorsprong kwam, maar die was maar van korte duur. Na de 2-2 werd er om en om gescoord en grote gaten werden er niet getrokken. Bij rust stond er een stand van 5-5 op het scorebord. Na rust maakten de ploegen het elkaar opnieuw lastig en had zowel Melderslo als De Korfrakkers moeite met het vinden van de korf, hoewel de kansen er zeker waren. In de slotfase was het de uitploeg die op een 6-7 voorsprong wist te komen, maar opnieuw trok Melderslo de stand gelijk. Even leek het erop dat de punten gedeeld zouden worden, maar De Korfrakkers trok de wedstrijd in de laatste minuut met een afstandsschot naar zich toe. Zuur voor Melderslo, dat de derde plaats hiermee op doelsaldo af moet staan aan De Korfrakkers. (Uitslag: 7-8)

Rosolo – Rooi
In Reusel bezorgde Rooi uit Sint-Oedenrode Rosolo, dat de eerste helft veld behoorlijk oppermachtig was in de Topklasse B, onverwacht een lastige middag. Rosolo maakte de favorietenrol niet waar en kon in de beginfase geen vuist maken tegen het goed verdedigende Rooi, dat met slechts twee punten vijfde op de ranglijst staat. Een time-out bij een tussenstand van 3-3 had niet direct effect voor de thuisploeg en bij rust stond er een minimale 5-4 voorsprong voor Rosolo op het scorebord. Daarmee was in de tweede helft dus nog alles mogelijk voor Rooi. Echter, na rust was het Rosolo dat, ondanks de regen, de marge wat uit wist te breiden. Bij een tussenstand van 10-6 was het voor de dames van Rooi duidelijk dat het moeilijk zou worden. Desondanks bleef de ploeg vechten, en in de slotfase wist Rooi nog terug te komen tot twee doelpunten verschil. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar voor Rosolo. De eindstand was 11-9, waarmee Rosolo twee punten bij mag schrijven en koploper blijft. Rooi moet het doen met de wetenschap dat deze uitslag geen schande is tegen een van de kandidaten voor het Nederlands Kampioenschap op het veld. (Uitslag: 11-9)