Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up: Volop spanning bij de dames

Dameskorfbal

De strijd in de Topklasse B ligt nog volledig open, Rosolo en DDW hebben beide zeven punten, De Korfrakkers volgt met vijf punten. In de Topklasse A is Be Quick nog altijd de ongeslagen koploper en mogelijk zelfs titelfavoriet. De nummer twee, Prinses Irene, volgt met zes punten.

TOPKLASSE A
Be Quick – Rooi
In Nuland troffen Be Quick en Rooi elkaar. Twee ploegen die graag dynamisch willen korfballen en met hoog tempo speelden. Be Quick schoot in de eerste helft een hoog percentage (26%) maar Rooi deed daar met 31 % nog een schepje bovenop. Omdat het aantal pogingen van Be Quick een stuk hoger lag, hadden de Nulandse dames al voor rust het verschil gemaakt (18-10 rust). Na rust daalde het schotpercentage van Be Quick maar verdedigend ging het wel beter. Rooi bleef scherp op de afronding, maar maakte geen aanspraak op de overwinning. “De leer van deze wedstrijd is dat we aanvallend een prima wedstrijd hebben gespeeld, maar verdedigend nog verder moeten verbeteren”, vond Will van de Kruijs. Yannick Dekker was tevreden over het duel, ondanks de nederlaag: “Achttien goals maken tegen de favoriet voor het kampioenschap geeft zeker vertrouwen met het oog op de komende wedstrijden.” (Uitslag: 31-18)

Stormvogels – Prinses Irene
“Ondanks het verlies ben ik niet eens ontevreden”, aldus Kasper van Gijzel. Stormvogels moest noodgedwongen aantreden zonder vier vaste basisspeelsters, maar hun vervangsters deden het niet onverdienstelijk. Met name in de eerste helft kon Stormvogels aardig partij bieden en de ploeg uit Luyksgestel stond bij rust twee doelpunten voor (8-6). Volgens Arno Theunisse mede doordat Prinses Irene een zeer matig tweede kwart speelde. “De laatste dertien minuten maken we veel fouten en laten we Stormvogels de overhand nemen.” Na rust schakelde Prinses Irene een tandje bij. Binnen acht minuten was de achterstand weggewerkt en tot tien minuten voor tijd gingen beide ploegen gelijk op. Een gemiste strafworp aan de kant van Stormvogels was het breekpunt. Aan de andere kant viel het doelpunt wel en uiteindelijk sleepte Prinses Irene de zege binnen. Van Gijzel: “Ik ben trots op hoe de ‘nieuwe’ meiden zich hebben laten zien. Dat geeft voor de vereniging ook vertrouwen richting de toekomst.” (Uitslag: 14-19)

Stand in de TKA:

W P D
1. Be Quick 5 10 +57
2. Prinses Irene 6 6 -19
3. Rooi 4 4 -4
4. Stormvogels 4 2 -18
5. Swift 3 0 -16

 

TOPKLASSE B
DDW – De Korfrakkers

Na de nederlaag die DDW eerder dit seizoen leed tegen Korfrakkers, nam de ploeg van Robin van Baalen afgelopen weekend revanche. “We hadden een veel beter plan en verdedigend compleet de controle”, aldus Van Baalen. Al vrij snel stond DDW met 4-0 voor en moest Korfrakkers in de achtervolging. Dat deden de dames uit Erp en DDW kon niet verder uit lopen. Bij rust was er nog een voorsprong van drie punten (7-4). Na rust vielen de doelpunten om en om, maar DDW bleef constant aan de goede kant van de score, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam. “Een wedstrijd met veel strijd en bij vlagen goed korfbal”, typeerde Van Baalen het duel. Door de zege blijft DDW in het spoor van koploper Rosolo. (Uitslag: 14-11)

Spes – Rosolo
Zonder coach Marc Ledoux op de bank trad koploper Rosolo aan tegen rode lantaarndrager Spes. De bezoekers startten scherp en pas na 0-4 was er het eerste doelpunt voor Spes. Aanvallend draaide het makkelijk bij Rosolo, maar de afronding liet te wensen over. Doordat het verdedigend goed stond, kon de ploeg uit Reusel de voorsprong voor rust op vier doelpunten houden (4-8 rust). Na rust ging het afrondingspercentage van Rosolo duidelijk omhoog en er werd over alle schijven gescoord. Spes kon geen vuist maken en kwam slechts drie keer tot scoren in het tweede bedrijf, waardoor Rosolo een simpele overwinning kon boeken. Zo blijft de ploeg uit Reusel koploper, al staat DDW in punten gelijk (maar met een duel meer gespeeld). (Uitslag: 7-20)

Stand in de TKB:

W P D
1. Rosolo 4 7 +29
2. DDW 5 7 +16
3. De Korfrakkers 4 5 +5
4. ODC 4 3 -12
5. Spes 5 0 -38

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk