Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up: Volop spanning bij de dames

Dameskorfbal

De strijd in de Topklasse B ligt nog volledig open, Rosolo en DDW hebben beide zeven punten, De Korfrakkers volgt met vijf punten. In de Topklasse A is Be Quick nog altijd de ongeslagen koploper en mogelijk zelfs titelfavoriet. De nummer twee, Prinses Irene, volgt met zes punten.

TOPKLASSE A
Be Quick – Rooi
In Nuland troffen Be Quick en Rooi elkaar. Twee ploegen die graag dynamisch willen korfballen en met hoog tempo speelden. Be Quick schoot in de eerste helft een hoog percentage (26%) maar Rooi deed daar met 31 % nog een schepje bovenop. Omdat het aantal pogingen van Be Quick een stuk hoger lag, hadden de Nulandse dames al voor rust het verschil gemaakt (18-10 rust). Na rust daalde het schotpercentage van Be Quick maar verdedigend ging het wel beter. Rooi bleef scherp op de afronding, maar maakte geen aanspraak op de overwinning. “De leer van deze wedstrijd is dat we aanvallend een prima wedstrijd hebben gespeeld, maar verdedigend nog verder moeten verbeteren”, vond Will van de Kruijs. Yannick Dekker was tevreden over het duel, ondanks de nederlaag: “Achttien goals maken tegen de favoriet voor het kampioenschap geeft zeker vertrouwen met het oog op de komende wedstrijden.” (Uitslag: 31-18)

Stormvogels – Prinses Irene
“Ondanks het verlies ben ik niet eens ontevreden”, aldus Kasper van Gijzel. Stormvogels moest noodgedwongen aantreden zonder vier vaste basisspeelsters, maar hun vervangsters deden het niet onverdienstelijk. Met name in de eerste helft kon Stormvogels aardig partij bieden en de ploeg uit Luyksgestel stond bij rust twee doelpunten voor (8-6). Volgens Arno Theunisse mede doordat Prinses Irene een zeer matig tweede kwart speelde. “De laatste dertien minuten maken we veel fouten en laten we Stormvogels de overhand nemen.” Na rust schakelde Prinses Irene een tandje bij. Binnen acht minuten was de achterstand weggewerkt en tot tien minuten voor tijd gingen beide ploegen gelijk op. Een gemiste strafworp aan de kant van Stormvogels was het breekpunt. Aan de andere kant viel het doelpunt wel en uiteindelijk sleepte Prinses Irene de zege binnen. Van Gijzel: “Ik ben trots op hoe de ‘nieuwe’ meiden zich hebben laten zien. Dat geeft voor de vereniging ook vertrouwen richting de toekomst.” (Uitslag: 14-19)

Stand in de TKA:

W P D
1. Be Quick 5 10 +57
2. Prinses Irene 6 6 -19
3. Rooi 4 4 -4
4. Stormvogels 4 2 -18
5. Swift 3 0 -16

 

TOPKLASSE B
DDW – De Korfrakkers

Na de nederlaag die DDW eerder dit seizoen leed tegen Korfrakkers, nam de ploeg van Robin van Baalen afgelopen weekend revanche. “We hadden een veel beter plan en verdedigend compleet de controle”, aldus Van Baalen. Al vrij snel stond DDW met 4-0 voor en moest Korfrakkers in de achtervolging. Dat deden de dames uit Erp en DDW kon niet verder uit lopen. Bij rust was er nog een voorsprong van drie punten (7-4). Na rust vielen de doelpunten om en om, maar DDW bleef constant aan de goede kant van de score, waardoor de overwinning geen moment in gevaar kwam. “Een wedstrijd met veel strijd en bij vlagen goed korfbal”, typeerde Van Baalen het duel. Door de zege blijft DDW in het spoor van koploper Rosolo. (Uitslag: 14-11)

Spes – Rosolo
Zonder coach Marc Ledoux op de bank trad koploper Rosolo aan tegen rode lantaarndrager Spes. De bezoekers startten scherp en pas na 0-4 was er het eerste doelpunt voor Spes. Aanvallend draaide het makkelijk bij Rosolo, maar de afronding liet te wensen over. Doordat het verdedigend goed stond, kon de ploeg uit Reusel de voorsprong voor rust op vier doelpunten houden (4-8 rust). Na rust ging het afrondingspercentage van Rosolo duidelijk omhoog en er werd over alle schijven gescoord. Spes kon geen vuist maken en kwam slechts drie keer tot scoren in het tweede bedrijf, waardoor Rosolo een simpele overwinning kon boeken. Zo blijft de ploeg uit Reusel koploper, al staat DDW in punten gelijk (maar met een duel meer gespeeld). (Uitslag: 7-20)

Stand in de TKB:

W P D
1. Rosolo 4 7 +29
2. DDW 5 7 +16
3. De Korfrakkers 4 5 +5
4. ODC 4 3 -12
5. Spes 5 0 -38

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League