Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

Na de carnavals-break werden er afgelopen zondag twee wedstrijden gespeeld in de Dames Topklasse. Be Quick won in Nistelrode en blijft nog altijd ongeslagen aan kop in de TKA, DDW pakte in de TKB belangrijke punten tegen directe concurrent ODC.

Prinses Irene – Be Quick
“Be Quick is een behoorlijke maat te groot”, was de conclusie van Arno Theunisse na de nederlaag van afgelopen zondag. Ondanks dat de Nulandse dames een gebrekkige voorbereiding kenden én een basisspeelster misten, hadden ze de overhand. “We kregen veel ruimte om te schieten, maar we selecteerden de pogingen niet goed en schoten – zeker in het begin – slecht”, vond Will van de Kruijs. Desalniettemin stond Be Quick bij rust op een 1-9 voorsprong, wat ook te danken was aan de verdedigende druk die Prinses Irene opgelegd werd. Na rust was Be Quick verdedigend minder scherp, waardoor Prinses Irene meer en betere kansen kreeg. Bovendien schoot Be Quick niet goed en werd er in de tweede helft slechts vier keer gescoord. Echter, de overwinning kwam niet in gevaar. “Snel vergeten”, aldus Van de Kruijs. (Uitslag: 6-13)

Stand in de Topklasse A

W P
1. Be Quick 4 8
2. Prinses Irene 5 4
3. Rooi 3 4
4. Stormvogels 3 2
5. Swift 3 0

 

ODC – DDW
Bij ODC blijven de personele problemen aanhouden, waardoor het voor de ploeg uit Ommel lastig is dit seizoen. DDW startte fel en pakte een 1-4 voorsprong die niet meer weg gegeven werd. Via 3-8 bij rust werd het, na een aanvallend mindere tweede helft van de ploeg van Robin van Baalen, uiteindelijk 9-14. Roland Dost (ODC): “Wij moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en hopen dat we wat vaker compleet kunnen zijn. Wil je presteren in de Topklasse, dan moet je compleet zijn, getraind hebben en een plan uitvoeren en dat is precies waar het deze maanden aan ontbreekt.” Van Baalen was tevreden met de punten: “Ee heel zakelijke maar collectieve overwinning, we zijn geen moment in gevaar geweest. Aanvallend mocht het rendement wel hoger.” (Uitslag: 9-14)

Stand in de Topklasse B

W P
1. De Korfrakkers 3 5
2. Rosolo 2 4
3. DDW 3 4
4. ODC 4 3
5. Spes 4 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League