Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

Na de carnavals-break werden er afgelopen zondag twee wedstrijden gespeeld in de Dames Topklasse. Be Quick won in Nistelrode en blijft nog altijd ongeslagen aan kop in de TKA, DDW pakte in de TKB belangrijke punten tegen directe concurrent ODC.

Prinses Irene – Be Quick
“Be Quick is een behoorlijke maat te groot”, was de conclusie van Arno Theunisse na de nederlaag van afgelopen zondag. Ondanks dat de Nulandse dames een gebrekkige voorbereiding kenden én een basisspeelster misten, hadden ze de overhand. “We kregen veel ruimte om te schieten, maar we selecteerden de pogingen niet goed en schoten – zeker in het begin – slecht”, vond Will van de Kruijs. Desalniettemin stond Be Quick bij rust op een 1-9 voorsprong, wat ook te danken was aan de verdedigende druk die Prinses Irene opgelegd werd. Na rust was Be Quick verdedigend minder scherp, waardoor Prinses Irene meer en betere kansen kreeg. Bovendien schoot Be Quick niet goed en werd er in de tweede helft slechts vier keer gescoord. Echter, de overwinning kwam niet in gevaar. “Snel vergeten”, aldus Van de Kruijs. (Uitslag: 6-13)

Stand in de Topklasse A

W P
1. Be Quick 4 8
2. Prinses Irene 5 4
3. Rooi 3 4
4. Stormvogels 3 2
5. Swift 3 0

 

ODC – DDW
Bij ODC blijven de personele problemen aanhouden, waardoor het voor de ploeg uit Ommel lastig is dit seizoen. DDW startte fel en pakte een 1-4 voorsprong die niet meer weg gegeven werd. Via 3-8 bij rust werd het, na een aanvallend mindere tweede helft van de ploeg van Robin van Baalen, uiteindelijk 9-14. Roland Dost (ODC): “Wij moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en hopen dat we wat vaker compleet kunnen zijn. Wil je presteren in de Topklasse, dan moet je compleet zijn, getraind hebben en een plan uitvoeren en dat is precies waar het deze maanden aan ontbreekt.” Van Baalen was tevreden met de punten: “Ee heel zakelijke maar collectieve overwinning, we zijn geen moment in gevaar geweest. Aanvallend mocht het rendement wel hoger.” (Uitslag: 9-14)

Stand in de Topklasse B

W P
1. De Korfrakkers 3 5
2. Rosolo 2 4
3. DDW 3 4
4. ODC 4 3
5. Spes 4 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal