Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

Na de carnavals-break werden er afgelopen zondag twee wedstrijden gespeeld in de Dames Topklasse. Be Quick won in Nistelrode en blijft nog altijd ongeslagen aan kop in de TKA, DDW pakte in de TKB belangrijke punten tegen directe concurrent ODC.

Prinses Irene – Be Quick
“Be Quick is een behoorlijke maat te groot”, was de conclusie van Arno Theunisse na de nederlaag van afgelopen zondag. Ondanks dat de Nulandse dames een gebrekkige voorbereiding kenden én een basisspeelster misten, hadden ze de overhand. “We kregen veel ruimte om te schieten, maar we selecteerden de pogingen niet goed en schoten – zeker in het begin – slecht”, vond Will van de Kruijs. Desalniettemin stond Be Quick bij rust op een 1-9 voorsprong, wat ook te danken was aan de verdedigende druk die Prinses Irene opgelegd werd. Na rust was Be Quick verdedigend minder scherp, waardoor Prinses Irene meer en betere kansen kreeg. Bovendien schoot Be Quick niet goed en werd er in de tweede helft slechts vier keer gescoord. Echter, de overwinning kwam niet in gevaar. “Snel vergeten”, aldus Van de Kruijs. (Uitslag: 6-13)

Stand in de Topklasse A

W P
1. Be Quick 4 8
2. Prinses Irene 5 4
3. Rooi 3 4
4. Stormvogels 3 2
5. Swift 3 0

 

ODC – DDW
Bij ODC blijven de personele problemen aanhouden, waardoor het voor de ploeg uit Ommel lastig is dit seizoen. DDW startte fel en pakte een 1-4 voorsprong die niet meer weg gegeven werd. Via 3-8 bij rust werd het, na een aanvallend mindere tweede helft van de ploeg van Robin van Baalen, uiteindelijk 9-14. Roland Dost (ODC): “Wij moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en hopen dat we wat vaker compleet kunnen zijn. Wil je presteren in de Topklasse, dan moet je compleet zijn, getraind hebben en een plan uitvoeren en dat is precies waar het deze maanden aan ontbreekt.” Van Baalen was tevreden met de punten: “Ee heel zakelijke maar collectieve overwinning, we zijn geen moment in gevaar geweest. Aanvallend mocht het rendement wel hoger.” (Uitslag: 9-14)

Stand in de Topklasse B

W P
1. De Korfrakkers 3 5
2. Rosolo 2 4
3. DDW 3 4
4. ODC 4 3
5. Spes 4 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk