Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’23, ronde 6

Dameskorfbal

In de Topklasse van het Dameskorfbal werd deze week de laatste speelronde van het jaar gespeeld. De Korfrakkers won overtuigend van Oranje Wit en ook waren er punten voor VIOS/Spes, Melderslo en het nog altijd ongeslagen Rosolo.

Rooi – VIOS/Spes
VIOS/Spes speelde na twee verliezen op rij op zondag 17 december uit tegen Rooi uit Sint-Oedenrode. In de eerste helft was het de combinatieploeg uit Ottersum en Milsbeek die steeds op voorsprong kwam, waarna Rooi snel antwoordde door de stand weer gelijk te trekken. Het lukte de gasten, die wel wat meer kansen hadden, dan ook niet om een gat te slaan. Er werd gerust bij een stand van 7-7. Na rust kon VIOS/Spes wel een gat slaan, mede dankzij Wies Weijers en Elle Bindels, die beide goed op schot waren vandaag. Toch was het nog altijd niet bijster overtuigend. Bij een tussenstand van 8-11 was in principe alles nog mogelijk en kon Rooi nog altijd hopen op een goede afloop. De ploeg bleef dan ook vechten voor wat ze waard was, maar verder dan 11-14 kwam Rooi niet in deze wedstrijd. De twee punten gingen dus met VIOS/Spes mee naar huis, waardoor de ploeg het nieuwe jaar in gaat op plaats twee in de Topklasse. (Uitslag: 11-14)

Oranje Wit – De Korfrakkers
De Korfrakkers reisde dit weekend af naar Limburg voor de wedstrijd tegen Oranje Wit uit Leunen. Vorige week wist de ploeg uit Leunen het VIOS/Spes nog erg moeilijk te maken en ook vandaag bood Oranje Wit een helft lang goed weerstand. De thuisploeg wist zelfs een 2-1 voorsprong te nemen. De Korfrakkers kwam echter op gelijke hoogte en wist de voorsprong voor rust uit te bouwen, al vielen de doelpunten aan beide zijden niet al te makkelijk. Bij een stand van 3-6 gingen de teams de kleedlokalen in. Na rust kwam Oranje Wit nog op 4-6, maar daarna was er geen houden meer aan De Korfrakkers. De doelpunten begonnen te vallen en ook verdedigend leverde de ploeg van Jacques Kop-Jansen goed werk. Van spanning was geen sprake meer en beetje bij beetje liep de Erpse formatie verder uit. Uiteindelijk floot scheidsrechter Michelle Smulders bij een eindstand van 6-17 af en boekte De Korfrakkers dus een overtuigende zege ter afsluiting van 2023. (Uitslag: 6-17)

Melderslo – DDW
Melderslo ontving DDW uit Hooge Mierde in de sporthal in Horst. Net als de afgelopen weken startte de thuisploeg niet al te scherp en daar profiteerde DDW van door een 2-5 voorsprong te nemen. Echter, Melderslo ging in de achtervolging en wist de achterstand na een goede comeback nog in de eerste helft om te buigen naar een voorsprong. Bij rust stond het 9-8 voor de thuisploeg. Na rust kon Melderslo voor het eerst een gaatje van twee en even later zelfs drie doelpunten slaan. Ook DDW bleef echter scoren, waardoor Melderslo nooit echt loskwam van de gasten. Sterker nog, bij een stand van 15-12 stokte het aanvallend even aan de kant van Melderslo, wat DDW in de gelegenheid bracht om weer op gelijke hoogte te komen. Het was Melderslo dat in de slotminuten de 16-15 wist te maken en even later leek Lisa Hagens de bevrijdende 17-15 te maken. DDW had hier echter meteen een antwoord op, waardoor het verschil opnieuw nog maar één goal was. In de laatste seconde kregen de gasten zelf nog de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de doorloopbal werd gemist. De punten bleven dus in Melderslo, waar ze na twee verliespartijen zeer welkom waren. (Uitslag: 17-16)

Rosolo – Be Quick
Koploper Rosolo ontving op zondag 17 december het dit seizoen nog wisselvallige Be Quick. Waar Be Quick vorige week tegen Melderslo uit de startblokken schoot, was die rol vandaag weggelegd voor Rosolo. Een 3-1 voorsprong werd snel uitgebouwd naar 8-2, waardoor Be Quick in de achtervolging moest. Bij rust hadden de gasten de schade enigszins beperkt, maar keek Be Quick nog altijd tegen een 10-6 achterstand aan. Na rust was het een gelijkopgaande wedstrijd en aan beide kanten werden mooie doelpunten gemaakt. Be Quick kon het gat een aantal keer verkleinen, maar het lukte de Nulandse formatie niet om de achterstand van de eerste helft volledig weg te poetsen. De punten bleven bij een eindstand van 17-14 dan ook in Reusel. Daarmee is Rosolo na zes speelrondes nog altijd foutloos in de Dameskorfbal Topklasse en mag de ploeg met de koppositie richting 2024. (Uitslag: 17-14)

Archieffoto: Peter Gommans