Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, play-offs #1

Dameskorfbal

Weinig goals en veel spanning in de eerste ronde van de play-offs voor de Dameskorfbal Zaalfinale op 6 april. Rosolo had een verlenging nodig om van De Korfrakkers te winnen. VIOS/Spes kwam tekort tegen Be Quick en verloor het eerste thuisduel nipt. Zal er volgend weekend al een beslissing vallen?

VIOS/Spes – Be Quick
VIOS/Spes nam het als nummer 2 van de poule op tegen nummer 3 Be Quick. Het thuisvoordeel was dus voor de combinatieploeg uit Ottersum en Milsbeek, maar na een nerveus beginnen waren het de gasten uit Nuland die de eerste voorsprong wisten te nemen: 0-2. VIOS/Spes kwam echter weer op gelijke hoogte en daarna waren de doelpunten schaars. Bij een stand van 4-5 in het voordeel van Be Quick werd er gerust. Ook in de tweede helft bleven de doelpunten maar mondjesmaat vallen. Beide ploegen hadden veel kansen nodig. Het was Be Quick dat in de slotfase een gaatje van twee wist te slaan: 6-8. VIOS/Spes naderde nog tot op één doelpunt verschil, maar slaagde er niet in op gelijke hoogte te komen. Bij een eindstand van 8-9 is de eerste play-off voor Be Quick, dat volgende week in de eigen sporthal al een gooi mag gaan doen naar een finaleticket. (Uitslag: 8-9)

Rosolo – De Korfrakkers
In Reusel nam Rosolo, dat overtuigend eerste werd in de reguliere competitie, het op tegen nummer 4 De Korfrakkers. Vorige week troffen de twee ploegen elkaar nog in de slotronde van de competitie en won Rosolo met klinkende cijfers (20-10), maar vandaag vielen de doelpunten ook in Reusel een stuk minder makkelijk. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben stond het pas 1-1. In de slotfase van de eerste helft leek Rosolo een gaatje te kunnen slaan. Het werd 3-1 en daarna 4-2, maar vlak voor rust kon De Korfrakkers toch de aansluitingstreffer weer maken: 4-3. Na rust duurde het opnieuw lang voor er gescoord werd. Pas na een kwartier spelen viel de 4-4 en in de slotfase kon Rosolo opnieuw een gat van twee slaan: 7-5. Met twee snelle goals kon De Korfrakkers in de laatste minuten een verlenging uit het vuur slepen, maar uiteindelijk was het Rosolo dat aan het langste eind trok, al zal de ploeg niet per se vertrouwen hebben getankt voor de return in Erp volgende week. (Uitslag: 8-7)

ONA/Astrantia – Oranje Wit
Oranje Wit eindigde als voorlaatste in de reguliere competitie en speelt daardoor twee of drie play-downs tegen ONA/Astrantia, dat in de Hoofdklassefinale het onderspit delfde tegen De Peelkorf. De eerste play-down werd gespeeld in Overasselt in de thuishal van ONA/Astrantia. Ook daar startten beide ploegen zenuwachtig aan de wedstrijd en duurde het even voor het loskwam. Na tien minuten spelen stond het pas 2-2. In het laatste kwartier van de eerste helft werd er wat makkelijk gescoord en bij een ruststand van 6-6 kon het nog alle kanten op. Na rust kon Oranje Wit een gaatje slaan, maar tot 9-11 bleef ONA/Astrantia aan het elastiek. Een run van drie goals bleek de genadeklap voor de thuisploeg en uiteindelijk won Oranje Wit toch nog vrij overtuigend met 10-17. Volgende week kan de ploeg in eigen hal handhaving in de Topklasse veiligstellen.  (Uitslag: 10-17)

A-jeugd
Bij de A-jeugd dames zijn de finalisten al bekend. In de eerste play-off nam nummer 1 VIOS/Spes A1 het in de thuishal op tegen nummer 4 SVOC/United A1. Tegen alle verwachtingen in kwam  de thuisploeg maar niet los van SVOC/United, wat resulteerde in een gelijke stand van 16-16 na de reguliere speeltijd. In de verlenging wist VIOS/Spes uiteindelijk het verschil te maken en bij een eindstand van 18-16 toch die felbegeerde finaleplek te claimen. De play-off tussen nummer 2 De Korfrakkers A1 en nummer 3 Altior A1 was op papier ook zeer spannend. Het laatste duel tussen de twee ploegen eindigde in een gelijkspel (7-7). Ook nu bleef het lang gelijk op gaan. Bij rust stond De Korfrakkers met 7-5 voor. In de tweede helft werd het nog 7-6, maar daarna kon de thuisploeg een wat groter gat slaan. Uiteindelijk won De Korfrakkers met 13-8, wat betekent dat de ploeg uit Erp het op zaterdag 6 april in de Maaspoort in Den Bosch op zal nemen tegen VIOS/Spes A1 in de finale.

Koop nu je tickets voor de Dameskorfbal Zaalfinale!
Op zaterdag 6 april wordt in de Maaspoort in Den Bosch de Dameskorfbal Zaalfinale gespeeld! Voorafgaand aan de finale van de Topklasse Dames, wordt die avond de finale van de A-jeugd Hoofdklasse dames gespeeld. Daarnaast vinden overdag de finales van de D-, C- en B-jeugd (gemengd) plaats in de Maaspoort. Ben jij erbij? Koop je tickets hier!

Archieffoto: Helly Bonet

Gerelateerde artikelen

Korfbal League 2 - finale
Korfbal League 2
Korfbal League 2 - finale
Een stampvolle PKC-hal was zaterdagavond 6 april het decor van de finale van de Korfbal League 2. En zoals het finales betaamd was het niet altijd even goed, maar bloedstollend spannend tot de laatste seconde. Letterlijk. Noah Bijsterbosch werd de man van de avond voor Unitas: hij schoot de Harderwijkers met een buzzerbeater naar promotie.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal