Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, play-offs #2

Dameskorfbal

Het is beslist in de Topklasse! De Korfrakkers en VIOS/Spes hebben het niet gered, wat betekent dat de finale een reprise wordt van vorig jaar met Rosolo en Be Quick als finalisten. Beide ploegen kregen het echter niet cadeau in de tweede ronde van de play-offs. Ook de play-downs zijn beslist: Oranje Wit won ook het tweede duel van ONA/Astrantia en blijft dus acteren op het hoogste niveau.

De Korfrakkers – Rosolo
De Korfrakkers, als vierde geëindigd in de reguliere competitie, wist het Rosolo vorige week verrassend moeilijk te maken en zelfs een verlenging uit het vuur te slepen. Ook deze week bleef de jonge ploeg goed overeind tegen het meer ervaren Rosolo. De gasten konden in de eerste helft een gaatje slaan van 2-5, maar bij rust had De Korfrakkers de schade alweer beperkt tot 5-6. Daarmee kon het in de tweede helft nog alle kanten op. Rosolo maakte na rust snel de 5-7 en kon daarna opnieuw uitlopen naar 7-11, maar écht los kwam de ploeg niet. De Korfrakkers bleef aan het elastiek en wist in de slotfase toch weer bij te komen tot twee goals verschil, maar de overwinning bleef buiten handbereik voor de Erpse formatie. Bij een eindstand van 10-12 mag Rosolo op 6 april in Den Bosch gaan pogen revanche te nemen op Be Quick voor de finale van vorig jaar, die in de laatste seconde werd verloren. (Uitslag: 10-12)

Be Quick – VIOS/Spes
Vorige week wist Be Quick in Gennep nipt te winnen, dus op eerste paasdag kon in eigen hal het finaleticket veilig worden gesteld. Net als in de eerste play-off, duurde het weer even voor de wedstrijd op gang kwam. Pas na tien minuten opende was het Wies Weijers die de 0-1 op het score bord zetten middels een vrije worp. Even later deed Anne Voets aan de andere kant hetzelfde en in de fase die volgde was het stuivertje wisselen. Bij rust stond de thuisploeg met 6-5 voor. In de tweede helft bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde: de ploegen kwamen om en om op voorsprong en het was ontzettend spannend. Na de 9-9 stagneerde de scores bij VIOS/Spes. Bij Be Quick stond op dat moment routinier Marlie Korsten op. Zij was goed voor een aantal cruciale goals en hielp de thuisploeg bij het slaan van een gaatje. Bij VIOS/Spes wilde het in de slotfase van de wedstrijd niet meer en zo kon Be Quick uitlopen naar een enigszins geflatteerde 15-9 overwinning. Daarmee mag de regerend landskampioen haar titel dus gaan verdedigen in de Maaspoort op 6 april. (Uitslag: 15-9)

Oranje Wit – ONA/Astrantia
Nadat Oranje Wit de eerste play-down uit bij ONA/Astrantia won, kon de ploeg op zondag 31 maart in eigen sporthal handhaving definitief veilig stellen. Maureen Drabbels liet zich direct gelden door binnen één minuut zowel de 1-0 als de 2-0 voor haar rekening te nemen. Daarmee was ONA/Astrantia direct gewaarschuwd, maar de ploeg herpakte zich en in de rest van de eerste helft ging het gelijk tegen elkaar op. Bij rust stond er een stand van 7-6 op het scorebord. Na rust kon ONA/Astrantia in eerste instantie nog bijblijven, maar via 9-8 kon Oranje Wit vervolgens een gaatje van drie slaan: 11-8. Daarmee was in feite nog alles mogelijk, maar bij ONA/Astrantia bleek de adem op te zijn en de ploeg had moeite met het vinden van de korf. In de slotfase was er nog een gele kaart voor Oranje Wit-speelster Tess van der Cruijsen, maar de overwinning voor haar ploeg kwam geen moment meer in gevaar. Bij een eindstand van 14-10 komt de ploeg uit Leunen volgend seizoen opnieuw uit in de Topklasse. ONA/Astrantia blijft in de Hoofdklasse spelen. (Uitslag: 14-10)

Koop nu je tickets voor de Dameskorfbal Zaalfinale!
Op zaterdag 6 april wordt in de Maaspoort in Den Bosch de Dameskorfbal Zaalfinale gespeeld! Voorafgaand aan de finale van de Topklasse Dames, wordt die avond de finale van de A-jeugd Hoofdklasse dames gespeeld. Daarnaast vinden overdag de finales van de D-, C- en B-jeugd (gemengd) plaats in de Maaspoort. Ben jij erbij? Koop je tickets hier!

Archieffoto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal