Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 13

Dameskorfbal

Ook de vierde play-offkandidaat is bekend in de Dameskorfbal Topklasse. De Korfrakkers sleepte dit weekend het laatste ticket in de wacht met een overtuigende zege op Oranje Wit. Door het verlies van Be Quick van koploper Rosolo, steeg de Erpse formatie bovendien naar de 3e plaats op de ranglijst. Onderin blijft het spannend wie er rechtstreeks zal degraderen.

De Korfrakkers – Oranje Wit
De Korfrakkers kon afgelopen weekend bij winst een ticket naar de play-offs veiligstellen, maar ook voor Oranje Wit stond er nog wat op het spel: door punten te pakken kon rechtstreekse degradatie vandaag definitief worden ontlopen. Een spannende wedstrijd met de nodige belangen dus. Het was de thuisploeg die sterk begon en binnen twee minuten op 2-0 kon komen. Oranje Wit bleef tot 5-3 aangehaakt, maar daarna kon De Korfrakkers voor rust al uitlopen naar 14-4. In een roerige tweede helft, met twee gele kaarten voor Oranje Wit, stagneerde de doelpuntenmachine van De Korfrakkers. Verdedigend stond de ploeg echter nog steeds prima te spelen, waardoor ook de gasten uit Leunen aanvallend weinig in te brengen hadden. Het werd dan ook een weinig doelpuntrijke tweede helft, maar de overwinning voor De Korfrakkers kwam geen moment meer in gevaar. Bij een eindstand van 18-9 is de Erpse formatie niet alleen zeker van een plaats in de play-off, maar klimt ze zelfs een plekje op de ranglijst. (Uitslag: 18-9)

DDW – Melderslo
Melderslo en DDW speelden in de vorige ontmoeting een spannende wedstrijd tegen elkaar, waarin Melderslo aan het langste eind trok (17-16). Ook in de return op zondag 10 maart bleken de ploegen aan elkaar gewaagd te zijn, wat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Het was Melderslo dat in eerste instantie steeds op voorsprong kwam, maar DDW bleef aangehaakt en bij rust stond het 9-9. In de tweede helft kon Melderslo voor het eerst een gaatje van drie slaan: 10-13. DDW liet zich echter niet uit het veld slaan en knokte zich terug. Met nog een minuut of tien op de klok kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en niet veel later wist DDW zelfs een voorsprong te pakken: 18-17. In een mooie slotfase gingen beide ploegen tot het gaatje voor de overwinning en vielen er aan twee kanten nog de nodige doelpunten. DDW kon niet uitlopen, maar gaf de voorsprong uiteindelijk ook niet meer uit handen. Bij een stand van 22-21 klonk het eindsignaal. (Uitslag: 22-21)

Be Quick – Rosolo
Be Quick stelde vorige week het play-offticket al veilig en mocht dit weekend aantreden tegen koploper Rosolo. De gasten uit Reusel startten sterk en kwamen snel op voorsprong. In eerste instantie kon Be Quick nog aangehaakt blijven, maar de thuisploeg kon niet voorkomen dat Rosolo voor rust al uitliep naar een stand van 5-10. Na rust maakte Rosolo er snel 5-12 van en daarmee werd het voor Be Quick heel lastig. De Nulandse formatie begon de korf vanaf dat moment wel weer te vinden, maar doordat Rosolo steeds meescoorde, werd het gat niet meer kleiner. De wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 10-17 en de twee punten gingen dus overtuigend mee naar Reusel. Voor Be Quick betekent dat dat de ploeg nu vierde staat, op onderling resultaat één plaats onder De Korfrakkers. Met nog één speelronde te gaan, is het dus nog even afwachten hoe het affiche voor de play-offs er precies uit zal gaan zien. (Uitslag: 10-17)

VIOS/Spes – Rooi
VIOS/Spes is al een paar weken zeker van play-offs en ontving op zondag 10 maart hekkensluiter Rooi, dat nog vecht tegen rechtstreekse degradatie. Die vechtlust was zichtbaar bij de gasten uit Sint-Oedenrode en VIOS/Spes kon in de eerste helft dan ook nog niet écht een vuist maken tegen Rooi. Lang ging het gelijk tegen elkaar op. Pas na de 5-5 wist VIOS/Spes een gat van drie te slaan. 8-5 was tevens de ruststand. Daarmee kon het dus nog alle kanten op. In de tweede helft lukte het Rooi om weer op gelijke hoogte te komen: 10-10. De thuisploeg gaf vervolgens wat gas bij en liep uit naar 14-10. Dat bleek de genadeklap voor de ploeg uit Sint-Oedenrode, dat nog wel bleef vechten voor wat het waard was. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 16-13 overwinning voor VIOS/Spes. Rooi moest het doen met de wetenschap knap weerstand te hebben geboden tegen de nummer twee uit de Topklasse, al zal een schrale troost zijn voor de degradatiekandidaat. (Uitslag: 16-13)

Koop nu je tickets voor de Dameskorfbal Zaalfinale!
Op zaterdag 6 april wordt in de Maaspoort in Den Bosch de Dameskorfbal Zaalfinale gespeeld! Voorafgaand aan de finale van de Topklasse Dames, wordt die avond de finale van de A-jeugd Hoofdklasse dames gespeeld. Daarnaast vinden overdag de finales van de D-, C- en B-jeugd (gemengd) plaats in de Maaspoort. Ben jij erbij? Koop je tickets hier!

Stand:

W P DS
1. Rosolo 13 24 +96
2. VIOS/Spes 13 22 +16
3. De Korfrakkers 13 14 +36
4. Be Quick 13 14 +18
5. DDW 13 12 -28
6. Melderslo 13 10 -27
7. Oranje Wit (L) 13 4 -48
8. Rooi 13 4 -51


Archieffoto: Peter Gommans

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal