Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 7

Dameskorfbal

Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil.

Topklasse A

Spes/VIOS – Be Quick
Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus de combinatieploeg uit Milsbeek en Ottersum, die op het veld foutloos bovenaan staat, had nog wat goed te maken. Een aantal tactische wijzigingen in de vakken moesten op zondag 5 mei het verschil gaan maken voor de thuisploeg. Het ging echter tot aan de rust gelijk tegen elkaar op. Beide teams vonden de korf vrij makkelijk en na één helft spelen stond het 8-8. Na rust maakten de ploegen het elkaar verdedigend moeilijk. Het was Spes/VIOS dat uit kon lopen naar 13-10 met nog tien minuten te spelen. Be Quick ging vervolgens risico nemen, maar Spes/VIOS kon daar niet van profiteren. De gasten konden daardoor terugkomen tot 13-12, maar slaagden er niet in een gelijkspel uit het vuur te slepen. De punten bleven in Noord-Limburg en Spes/VIOS is daarmee al zeker van een plaats in de play-offs. (Uitslag: 13-12)

ODC – De Korfrakkers
De Korfrakkers ging op zondag 5 mei op bezoek in Ommel bij ODC. Het bestuur van De Korfrakkers maakte onlangs bekend dat Ben Morel het stokje volgend seizoen zal overnemen van de huidige trainer Jacques Kop Jansen. De tweede helft van het veldseizoen speelt de ploeg echter nog gewoon onder Kop Jansen. In Ommel werd de score snel geopend door ODC, maar De Korfrakkers had net zo snel een antwoord. Daarna duurde het lang voor er gescoord werd, maar het was de Korfrakkers dat via 1-3 uitliep naar een 2-6 voorsprong bij rust. Na rust was het startsein weer voor ODC, maar daarna vergrootte De Korfrakkers het gat naar 3-11. In de slotfase van de wedstrijd kon de thuisploeg nog een aantal goals meepikken, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overtuigende 7-13 zege voor De Korfrakkers. (Uitslag: 7-13)

Prinses Irene – Oranje Wit
Prinses Irene heeft heel hard punten nodig om directe degradatie te voorkomen, want de ploeg uit Nistelrode staat nog altijd puntloos onderaan. Tegen Oranje Wit kwam Prinses Irene dit weekend héél dichtbij. Hoewel de bezoekers uit de startblokken schoten en snel een 3-0 voorsprong wisten te nemen, had Oranje Wit na deze bliksemstart moeite met scoren. Dat bracht de thuisploeg in de gelegenheid om terug te komen tot 3-3. Vlak voor rust kon Oranje Wit toch weer een voorsprong nemen, maar bij een ruststand van 3-4 kon het nog alle kanten op. De Leunse ploeg startte in de tweede helft opnieuw scherp met twee goals in twee minuten tijd. De ploeg drukte echter niet door, waardoor Prinses Irene weer op gelijke hoogte kwam: 6-6, maar verder dan dat kwam het niet. Oranje Wit liep weer uit naar 7-9 en wéér kwam Prinses Irene terug tot 9-9. In de slotminuut waren het de gasten die aan het langste eind trokken door de 9-10 te scoren, waardoor Prinses Irene met lege handen achterblijft. (Uitslag: 9-10)

Topklasse B

DDW – Rooi
Op het grasveld in Hooge Mierde kwam Rooi op bezoek bij DDW. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd gelijk in aantal punten en konden door te winnen de aansluiting met de top 2 behouden. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, bleek al snel. Er werd om en om gescoord en er werden geen grote gaten getrokken. Bij rust stond er een nipte 8-7 voorsprong voor DDW op het scorebord. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. DDW kon een paar keer een gaatje van twee slaan, maar Rooi wist steeds weer bij te komen. In de slotfase kon de thuisploeg via 13-13 weer een gaatje van twee slaan: 15-13. Dat bleek uiteindelijk nét genoeg. Rooi kon de 15-14 nog maken, maar moest toch buigen voor DDW, dat hiermee de derde plaats in de Topklasse B verstevigt. (Uitslag: 15-14)

Swift/HBSV – Melderslo
Een Limburgse derby in Velden, waar Swift/HBSV afgelopen weekend streekgenoot Melderslo ontving. De vorige confrontatie tussen de twee ploegen eindigde in een ruime overwinning voor Melderslo, maar het werd al snel duidelijk dat Melderslo vandaag minder scherp was in de afronding. Hoewel de gasten het betere van de kansen hadden, stond het halverwege de eerste helft pas 3-3. Voor rust kon Melderslo uiteindelijk een gaatje van drie slaan: 4-7. Na rust kon dat gat in eerste instantie behouden blijven en liep Melderslo zelfs verder uit naar 7-11. In de slotfase kwam de ploeg echter, ondanks vele kansen, niet meer tot scoren. Dat gaf Swift/HBSV de gelegenheid om nog héél dichtbij te komen, maar bij een eindstand van 11-12 kon Melderslo opgelucht ademhalen. De ploeg blijft hiermee op een tweede plaats staan, waar Swift/HBSV nog altijd op 0 punten staat in de Topklasse B. (Uitslag: 11-12)

Astrantia/ONA – Rosolo
Koploper Rosolo ging op zondag 5 mei op bezoek bij Astrantia/ONA in Middelaar. Het was de thuisploeg die een 1-0 voorsprong wist te nemen en in de beginfase knap weerstand bood tegen de regerend veldkampioen. Echter, na een 4-2 voorsprong kon Astrantia/ONA niet voorkomen dat Rosolo het initiatief overnam en zorgde voor een 4-6 voorsprong bij rust. Na rust bleef de thuisploeg in eerste instantie aangehaakt, maar uiteindelijk kon Rosolo via 6-7 uitlopen naar een wat ruimere voorsprong van 6-10. Die achterstand bleek voor Astrantia/ONA niet meer in te halen. De ploeg wist de 7-10 nog te scoren, maar daarna balde Rosolo het vakkundig uit en bij een eindstand van 7-12 gingen de twee punten mee naar Reusel en Rosolo nam de punten bij een eindstand van 7-12 mee naar Reusel, dat volgende week een plaats in de play-offs veilig kan stellen door te winnen van Melderslo. (Uitslag: 7-12)

Archieffoto: Helly Bonet