Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 8

Dameskorfbal

Rosolo en VIOS/Spes pakten in de Dameskorfbal Topklasse belangrijke punten dit weekend en zien het gat met de nummers 3 en 4 groter worden. Daaronder blijft het spannend en zit het dicht op elkaar met twee ploegen op 8 punten, twee ploegen op 6 punten en twee ploegen op 4 punten.

Oranje Wit – Rooi
In Venray kwam Rooi, dat voorlaatste stond voorafgaand aan de wedstrijd, op bezoek bij hekkensluiter Oranje Wit. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen dus, waarin het verschil groter bleek dan je van tevoren zou verwachten. Oranje Wit startte zeer scherp aan de wedstrijd en kon, mede door goed verdedigen, uitlopen naar een 7-2 voorsprong halverwege de eerste helft. Daarna stagneerde de score iets aan de kant van de thuisploeg, maar verdedigend had Oranje Wit het nog altijd goed onder controle, wat resulteerde in stand van 11-4 bij rust. Na rust kwam Rooi een stuk beter uit de verf dan in de eerste helft. Het was nu veel meer een gelijkopgaande wedstrijd, maar een inhaalslag kon Rooi niet maken. De wedstrijd eindigde bij een stand van 19-12, wat betekent dat Oranje Wit een plekje klimt op de ranglijst. Rooi heeft de rode lantaarn overgenomen. (Uitslag: 19-12)

De Korfrakkers – VIOS/Spes
De wedstrijd tussen De Korfrakkers en VIOS/Spes op zondag 21 januari was een belangrijke voor beide ploegen. Voor VIOS/Spes betekende winst het vergroten van het gat met de nummer drie. De Korfrakkers kon bij winst juist op gelijke hoogte komen met de nummer twee. Het werd dan ook een wervelende strijd tussen twee ploegen die beide gebrand waren op de overwinning. In een enerverende beginfase ging het tot 3-3 ging het gelijk tegen elkaar op, maar daarna kon De Korfrakkers uitlopen tot een stand van 8-4 na tien minuten spelen. Bij rust had VIOS/Spes de schade beperkt tot 14-12. De gasten kwamen scherp uit de kleedlokalen en wisten de stand om te draaien naar 14-15. Daarna liep VIOS/Spes uit naar 15-18, maar De Korfrakkers wist de aansluiting te behouden. Na de 17-18 trok VIOS/Spes in de slotminuten een eindsprint naar 17-20 en dat gat bleek voor De Korfrakkers de groot om nog te overbruggen. De Korfrakkers scoorde nog een eretreffer, maar de twee punten waren voor de combinatieploeg uit Ottersum en Milsbeek. (Uitslag: 18-20)

Melderslo – Rosolo
Melderslo mocht het op zondag 21 januari in eigen sporthal opnemen tegen de ongeslagen koploper Rosolo. Het begin van de wedstrijd was voor de gasten uit Reusel. De ploeg kwam op een 1-5 voorsprong en dat was voor de staf van Melderslo het teken om een time-out aan te vragen. Daarna begon Melderslo ook te scoren, maar het gat van vier doelpunten bleef tot aan de rust behouden voor Rosolo. Bij een stand van 4-8 gingen de ploeg de kleedkamers in. Het was Rosolo dat in de tweede helft direct de 4-9 maakte, maar vervolgens begon Melderslo aan een inhaalslag. Bij een stand van 6-9 was er een time-out voor Rosolo, maar die sorteerde niet direct effect. Melderslo scoorde in korte tijd drie keer en wist de stand zo weer gelijk te trekken. In de slotfase van de wedstrijd liet Rosolo zien toch over de langste adem te beschikken. Een run van zes doelpunten bepaalde de eindstand, enigszins geflatteerd, op 10-16. Daarmee blijft Rosolo ongeslagen, al ging dat zeker niet vanzelf. (Uitslag: 10-16)

DDW – Be Quick
Be Quick kwam dit weekend op bezoek bij DDW. Het was Be Quick dat het scherpst aan de wedstrijd begon en een 0-3 voorsprong wist te nemen. DDW kwam echter terug en wist terug te komen tot 2-3, maar daarna vergrootte Be Quick het gat weer. De beginfase was typerend voor de rest van het spelbeeld in de eerste helft, waarin Be Quick de voorsprong steeds wist te behouden, maar nooit echt los kwam van DDW. Er werd gerust bij een stand van 7-9. Na rust leek kon DDW in eerste instantie nog steeds bijblijven, maar na de 9-12 trok Be Quick zich los. Via 9-14 werd het 12-19 en zo liep Be Quick beetje bij beetje verder uit, tot uiteindelijk bij een stand van 14-22 het eindsignaal klonk. Daarmee heeft Be Quick zich, na een zwakke start van het zaalseizoen, teruggeknokt tot een vierde plaats op de ranglijst. (Uitslag: 14-22)

Archieffoto: Peter Gommans