Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 9

Dameskorfbal

De strijd om de play-offs is in volle gang in de Dameskorfbal Topklasse. Dit weekend deden Melderslo en Be Quick goede zaken door te winnen van respectievelijk Rooi en De Korfrakkers. Ook waren er weer punten voor VIOS/Spes en Rosolo. Laatstgenoemde is daarmee al zeker van een plaats in de top 4 en ook voor VIOS/Spes ziet het er goed uit.

Be Quick – De Korfrakkers
Be Quick speelde op zondag 28 januari thuis tegen De Korfrakkers voor de strijd om de derde plaats. In de eerste confrontatie verloor Be Quick nog vrij ruim van de jonge ploeg uit Erp (23-18) en ook vandaag was het De Korfrakkers dat de eerste voorsprong nam, maar die had Be Quick snel rechtgezet. In een eerste helft met weinig doelpunten ging het gelijk op en werden er geen grote gaten getrokken. Bij een stand van 5-4 werd er gerust. Na rust kon Be Quick meerdere keren een gaatje van twee slaan, maar in eerste instantie kon De Korfrakkers steeds blijven aanhaken. Naarmate de tweede helft vorderde lukte het Be Quick echter om de voorsprong te vergroten. Via 8-6 werd het 10-6 en dat gat was te groot om nog te overbruggen voor De Korfrakkers. Bij een stand van 13-9 klonk het eindsignaal en daarmee klimt Be Quick naar de derde plaats op de ranglijst. (Uitslag: 13-9)

Rooi – Melderslo
Het was hekkensluiter Rooi die het scherpst begon aan de wedstrijd tegen Melderslo in de thuishal in Sint-Oedenrode. Vooral op Britt van de Laar stond geen rem in de beginfase en Rooi liep dan ook al snel weg van het niet scherpe Melderslo. Een tussenstand van 5-2 was de aanleiding voor een time-out aan de Melderslo-zijde. Die sorteerde niet direct effect. Pas na de 7-3 kon Melderslo terugkomen tot 7-6, maar Rooi maakte daar vlak voor rust nog 8-6 van. Na rust was het Melderslo dat een vliegende start kende en de stand binnen enkele minuten gelijk wist te trekken. Bij 8-9 was er de eerste voorsprong voor de gasten, maar die werd in eerste instantie niet uitgebouwd. Pas na de 11-11 kon Melderslo weglopen tot 11-15 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Rooi liet zien te beschikken over veerkracht. De ploeg knokte zich terug tot 14-15 met nog enkele minuten te spelen. De tijd die nog restte bleek echter te kort om nog een puntje uit het vuur te slepen, waardoor Melderslo opgelucht adem kon halen en nu de vierde plaats op de ranglijst inneemt. (Uitslag: 14-15)

VIOS/Spes – DDW
VIOS/Spes nam het op zondag 28 januari op tegen DDW in een doelpuntrijke wedstrijd. In de beginfase ging het gelijk tegen elkaar op. Na de 5-5 kon de thuisploeg op voorsprong komen, maar DDW vocht zich terug in de wedstrijd en bij rust stond er een 11-14 voorsprong voor de gasten op het scorebord. Na rust lukte het VIOS/Spes in eerste instantie nog niet om de achterstand om te buigen. Bij een tussenstand van 13-16 bracht VIOS/Spes-coach Niels Schallenberg Jetstke van Bergen in de ploeg, die hiermee haar officiële rentree maakt na haar zwangerschap. In de fase die volgde lukte het de thuisploeg om weer op voorsprong te komen, maar DDW gaf zich nog niet gewonnen. Tot 19-19 bleef het spannend, maar daarna wist VIOS/Spes uit te lopen naar 22-19. Daarmee was het verzet van DDW gebroken en uiteindelijk waren er bij een eindstand van 26-10 dan ook opnieuw twee punten voor VIOS/Spes. (Uitslag: 26-20)

Rosolo – Oranje Wit
Koploper Reusel speelde op zondag 28 januari thuis tegen Oranje Wit, dat voorlaatste staat. De beginfase van de wedstrijd was voor beide ploegen moeizaam, wat resulteerde in een magere tussenstand van 1-1 na tien minuten spelen. Daarna pakte Rosolo het op en begonnen de doelpunten te vallen. Oranje Wit bleef veel moeite houden met scoren, mede door goed verdedigend werk van Rosolo. Bij een ruststand van 11-2 was de spanning eigenlijk al grotendeels uit de wedstrijd. Na rust was het Oranje Wit dat het openingsdoelpunt kon maken, maar Rosolo had daar snel een antwoord op en ging vervolgens door met waar het de eerste helft gebleven was. Zowel aanvallend als verdedigend was de Reuselse formatie dominant en bij een stand van 19-5 was de winst dan ook overtuigend voor Rosolo, dat hiermee al vroeg in de competitie een plaats in de play-offs veilig heeft gesteld. (Uitslag: 19-5)

Archieffoto: Peter Gommans

Gerelateerde artikelen

In de media #14
Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
In de media #14
Het seizoen holt richting de ontknoping, in zowel de Kenonz Korfbal League als de Korfbal League 2 én de Dameskorfbal Topklasse. In het mediaoverzicht van deze week vind je de (online) verschenen artikelen naar aanleiding van de speelronde van afgelopen weekend.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Een speelronde met een aantal mooie affiches. Fortuna had een gemakkelijke avond in Wormer, DOS '46 revancheerde zich tegen KCC voor de nederlaag eerder in dit seizoen. PKC en KZ maakten het lang spannend en bij LDODK vs. DVO kwam uiteindelijk vooral het publiek als winnaar uit de bus, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Na dit weekend zijn de eerste twee play-off kandidaten bekend: PKC en LDODK.
Lees meer
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Competitie Korfbalfinale
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Op zaterdag 13 april 2024 is de ontknoping van de Kenonz Korfbal League. Naast de wedstrijden vindt er ook een coach workshop plaats in Ahoy. Leer jezelf kennen als coach en ontmoet mede coaches!
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League