Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

De dameskorfbal zaalfinale komt steeds dichterbij. Op 8 april strijden de twee beste ploegen uit het Nederlandse dameskorfbal om de nationale titel in de Maaspoort in Den Bosch. In de bovenste regionen van de Topklasse gebeurden afgelopen weekend geen gekke dingen. Rosolo, Be Quick en DDW deden wat ze moesten doen, De Korfrakkers wist de marge met nummer vijf op de ranglijst Oranje Wit te vergroten naar vier punten. Onderin blijft het spannend in de strijd tegen degradatie.

Prinses Irene – DDW
Prinses Irene uit Nistelrode staat negende op de ranglijst, maar na een zwakke competitiestart ging het de afgelopen weken weer wat beter. Echter, tegen nummer drie DDW kon de ploeg niet verrassen, hoewel ze zich goed staande hield. Na een sterke start van DDW (1-4), kwam Prinses Irene terug tot 4-4, maar de ploeg drukte vervolgens niet door. Bij een stand van 5-7 werd er gerust. Na rust nam DDW direct het voortouw en sloegen de korfbalsters uit Hooge Mierden een gat van vier doelpunten. Die marge bleek voor Prinses Irene te groot om nog in te halen, maar voor een eindstand van 9-14 hoeft de ploeg zich zeker niet te schamen. (Uitslag: 9-14)

Be Quick – Swift
Be Quick, dat slechts één puntje achter staat op koploper Rosolo, speelde tegen het jonge Swift uit het Limburgse Velden. In de sporthal in Rosmalen kwamen de Nulandse korfbalsters al snel op voorsprong. Een time-out aan de kant van Swift bij een stand van 9-4 mocht niet baten en bij rust was de stand al 12-6 in het voordeel van Be Quick. Ook na rust kwam Swift er amper aan te pas en wist Be Quick maar liefst acht keer achter elkaar te scoren. Daarna pikte ook Swift weer wat doelpuntjes mee, maar bij een eindstand van 27-9 was Be Quick toch duidelijk een maatje te groot. (Uitslag: 27-9)

De Korfrakkers – Oranje Wit
De Korfrakkers, de nummer vier op de ranglijst, speelde thuis in Erp tegen Oranje Wit uit Leunen, dat als promovendus knap vijfde staat. In de midweekse wedstrijd op 1 februari had De Korfrakkers het nog zwaar tegen laagvlieger Rooi (14-14), maar daar was op zondag 5 februari niets meer van te zien. Al voor rust werd er door de Erpse korfbalsters een groot gat geslagen. Ook na rust had Oranje Wit weinig in te brengen en bleef De Korfrakkers gestaag door scoren. De eindstand was 28-8. Daarmee vergrootte De Korfrakkers de marge op Oranje Wit naar vier punten en lijken de play-offs binnen handbereik. (Uitslag: 28-8)

Rosolo – ODC
Koploper Rosolo speelde thuis in Reusel tegen het ODC, de hekkensluiter van de Topklasse. Zoals verwacht had Rosolo geen enkel probleem met het team uit Ommel en werd de wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen door de titelkandidaat. Wel was de marge misschien wat minder groot dan wellicht verwacht in een wedstrijd tussen de nummer één en de nummer tien, maar de twee punten bleven toch overtuigend in Reusel. Hiermee behoudt Rosolo de koppositie en stevent het af op een plek in de play-offs. (Uitslag: 14-5)

Stormvogels – Rooi
In Luyksgestel speelden Stormvogels en Rooi een belangrijk duel in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Voor aanvang van de wedstrijd stond Rooi op de zevende plaats, welke recht geeft op een promotie/degradatie-wedstrijd tegen de nummer twee uit de Hoofdklasse. Stormvogels stond één puntje onder Rooi, op een achtste plaats. Aangezien de achtste, negende én tiende plaats rechtstreeks degraderen, stond er vandaag veel op het spel. Het was Stormvogels dat de zenuwen in de eerste helft het best onder controle had en door geduldig te spelen langzaam wegliep van Rooi. Bij rust was alles nog mogelijk, maar het lukte Rooi niet om zich te herpakken. Bij een eindstand van 20-11 bleven de twee punten in Luyksgestel en stijgt Stormvogels naar de zevende plaats. (Uitslag: 20-11)

Stand in de Topklasse:

W P DS
1. Rosolo 13 25 +125
2. Be Quick 13 24 +99
3. DDW 13 20 +47
4. De Korfrakkers 13 15 +38
5. Oranje-Wit 13 11 -45
6. Swift 13 11 -55
7. Stormvogels 13 8 -35
8. Rooi 13 7 -64
9. Prinses Irene 13 5 -52
10. ODC 13 4 -57

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
We zijn los! De eerste speelronde van de Kenonz Korfbal League, seizoen '23-'24 met vier wedstrijden op zaterdagavond en één wedstrijd op zondagmiddag. Wie begint het seizoen direct goed en wie moet er in de achtervolging? Zoals je gewend bent wordt de Recap gedurende het speelweekend aangevuld met wedstrijdverslagen, statistieken en samenvattingen. Let's go!
Lees meer
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Korfbal League
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Aan de vooravond van het nieuwe Kenonz Korfbal Leagueseizoen gaan we alle ploegen langs. Van promovendus tot kampioen, hoe staan ze er voor? Waar zitten de veranderingen en hoe verliep het veldseizoen? Een voorbeschouwing. We beginnen bij de promovendus: HKC/Creon Kozijnen. De ploeg uit Boven-Hardinxveld stond een jaar eerder ook op de drempel van het […]
Lees meer
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS '46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League