Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

De eerste play-offs in de Dameskorfbal Topklasse zijn gespeeld en daarmee is de strijd om de finaleplekken van start. Koploper Rosolo en nummer twee Be Quick wisten beiden te winnen van respectievelijk De Korfrakkers en DDW. Bij Rosolo ging dat wat makkelijker dan bij Be Quick, maar beide ploegen deden dit weekend goede zaken voor een plaats in de Dameskorfbal Zaalfinale op zaterdag 8 april in de Maaspoort in Den Bosch.

Rosolo – De Korfrakkers
Koploper Rosolo speelde thuis in Reusel de eerste play-off tegen De Korfrakkers. De thuisploeg, die in de laatste competitiewedstrijd tegen De Korfrakkers nog een puntje liet liggen, bleek nu een maatje te groot voor de dames uit Erp. In de eerste helft kwam De Korfrakkers er nauwelijks aan te pas. Rosolo kwam op een snelle 6-1 voorsprong en liep daarna via 10-3 uit naar een 18-6 ruststand. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk bij rust al gespeeld, hoewel De Korfrakkers het hoofd niet liet hangen in de tweede helft. Dat kwam ook doordat Rosolo wat gas terugnam na rust. Het gaf De Korfrakkers ruimte om het gat iets te verkleinen, maar echt terug in de wedstrijd kwamen de Erpse korfbalsters geen moment. Een time-out zette het team uit Reusel weer op scherp en na de 20-12 was het Rosolo dat het initiatief weer overnam, om de eindstand uiteindelijk te bepalen op 27-15. Duidelijke cijfers in deze eerste play-off, waarmee Rosolo voorlopig de beste papieren heeft voor een plaats in de Dameskorfbal Zaalfinale. (Uitslag: 27-15)

Be Quick – DDW
De play-off tussen Be Quick en DDW, die gespeeld werd in de thuishal van Be Quick in Rosmalen, was een stuk spannender. DDW was de afgelopen weken niet echt in vorm, maar bewees in dit duel dat het terecht in de play-offs voor het landskampioenschap staat. Vooral verdedigend gezien speelden de dames uit Hooge Mierde een sterke wedstrijd. Be Quick, dat al negen wedstrijden op rij ongeslagen is, had het niet makkelijk, al speelde de Nulandse ploeg ook geen onverdienstelijke wedstrijd. In de eerste helft van de wedstrijd waren de ploegen dan ook aan elkaar gewaagd en vielen de doelpunten om en om. Het was Be Quick dat uiteindelijk met een minieme 7-6 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft maakten de ploegen het elkaar opnieuw lastig en viel pas na negen minuten spelen het eerste doelpunt. Daarmee kwam DDW weer op gelijke hoogte met Be Quick. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde als in de eerste helft. Pas in de slotfase van de wedstrijd lukte het Be Quick uit te lopen op DDW. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 17-13, waarmee Be Quick voor nu de favoriet is voor een plaats in de Dameskorfbal Zaalfinale. (Uitslag: 17-13)

A-jeugd
De A-teams uit de Dameskorfbal Hoofdklasse speelden dit weekend hun laatste speelronde van de reguliere competitie, waarin de kaarten voor de play-offs werden geschud. De Korfrakkers A1, dat al lang en breed zeker was van een eerste plaats, won eenvoudig van Rosolo A1 (11-26), dat daardoor terugzakte naar een vierde plek. De ploegen treffen elkaar komend weekend dan ook opnieuw tijdens de play-off in Erp. Altior A1 klom een plekje op de ranglijst door een ruime overwinning op Swift A1 (9-29). De ploeg, een nieuwkomer in de Hoofdklasse bij de A-jeugd, eindigde daarmee knap derde. Ook Melderslo A1 wist te winnen, al maakte DAW Schaijk A1 het de ploeg erg moeilijk. De nipte 16-17 overwinning was echter wel genoeg om de tweede plek te behouden. Komend weekend speelt Melderslo de play-off dus thuis in Horst tegen Altior A1.

Tickets voor de Dameskorfbal Zaalfinale
De Dameskorfbal Zaalfinale wordt gespeeld op zaterdag 8 april in de Maaspoort in Den Bosch. Ben jij erbij om de ontknoping van de Topklasse en de A-jeugd Hoofdklasse mee te maken? Bestel je tickets hier.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League