Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

De eerste play-offs in de Dameskorfbal Topklasse zijn gespeeld en daarmee is de strijd om de finaleplekken van start. Koploper Rosolo en nummer twee Be Quick wisten beiden te winnen van respectievelijk De Korfrakkers en DDW. Bij Rosolo ging dat wat makkelijker dan bij Be Quick, maar beide ploegen deden dit weekend goede zaken voor een plaats in de Dameskorfbal Zaalfinale op zaterdag 8 april in de Maaspoort in Den Bosch.

Rosolo – De Korfrakkers
Koploper Rosolo speelde thuis in Reusel de eerste play-off tegen De Korfrakkers. De thuisploeg, die in de laatste competitiewedstrijd tegen De Korfrakkers nog een puntje liet liggen, bleek nu een maatje te groot voor de dames uit Erp. In de eerste helft kwam De Korfrakkers er nauwelijks aan te pas. Rosolo kwam op een snelle 6-1 voorsprong en liep daarna via 10-3 uit naar een 18-6 ruststand. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk bij rust al gespeeld, hoewel De Korfrakkers het hoofd niet liet hangen in de tweede helft. Dat kwam ook doordat Rosolo wat gas terugnam na rust. Het gaf De Korfrakkers ruimte om het gat iets te verkleinen, maar echt terug in de wedstrijd kwamen de Erpse korfbalsters geen moment. Een time-out zette het team uit Reusel weer op scherp en na de 20-12 was het Rosolo dat het initiatief weer overnam, om de eindstand uiteindelijk te bepalen op 27-15. Duidelijke cijfers in deze eerste play-off, waarmee Rosolo voorlopig de beste papieren heeft voor een plaats in de Dameskorfbal Zaalfinale. (Uitslag: 27-15)

Be Quick – DDW
De play-off tussen Be Quick en DDW, die gespeeld werd in de thuishal van Be Quick in Rosmalen, was een stuk spannender. DDW was de afgelopen weken niet echt in vorm, maar bewees in dit duel dat het terecht in de play-offs voor het landskampioenschap staat. Vooral verdedigend gezien speelden de dames uit Hooge Mierde een sterke wedstrijd. Be Quick, dat al negen wedstrijden op rij ongeslagen is, had het niet makkelijk, al speelde de Nulandse ploeg ook geen onverdienstelijke wedstrijd. In de eerste helft van de wedstrijd waren de ploegen dan ook aan elkaar gewaagd en vielen de doelpunten om en om. Het was Be Quick dat uiteindelijk met een minieme 7-6 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft maakten de ploegen het elkaar opnieuw lastig en viel pas na negen minuten spelen het eerste doelpunt. Daarmee kwam DDW weer op gelijke hoogte met Be Quick. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde als in de eerste helft. Pas in de slotfase van de wedstrijd lukte het Be Quick uit te lopen op DDW. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 17-13, waarmee Be Quick voor nu de favoriet is voor een plaats in de Dameskorfbal Zaalfinale. (Uitslag: 17-13)

A-jeugd
De A-teams uit de Dameskorfbal Hoofdklasse speelden dit weekend hun laatste speelronde van de reguliere competitie, waarin de kaarten voor de play-offs werden geschud. De Korfrakkers A1, dat al lang en breed zeker was van een eerste plaats, won eenvoudig van Rosolo A1 (11-26), dat daardoor terugzakte naar een vierde plek. De ploegen treffen elkaar komend weekend dan ook opnieuw tijdens de play-off in Erp. Altior A1 klom een plekje op de ranglijst door een ruime overwinning op Swift A1 (9-29). De ploeg, een nieuwkomer in de Hoofdklasse bij de A-jeugd, eindigde daarmee knap derde. Ook Melderslo A1 wist te winnen, al maakte DAW Schaijk A1 het de ploeg erg moeilijk. De nipte 16-17 overwinning was echter wel genoeg om de tweede plek te behouden. Komend weekend speelt Melderslo de play-off dus thuis in Horst tegen Altior A1.

Tickets voor de Dameskorfbal Zaalfinale
De Dameskorfbal Zaalfinale wordt gespeeld op zaterdag 8 april in de Maaspoort in Den Bosch. Ben jij erbij om de ontknoping van de Topklasse en de A-jeugd Hoofdklasse mee te maken? Bestel je tickets hier.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

WK U21 #1 - Turkije - Talent TeamNL Korfbal
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 #1 - Turkije - Talent TeamNL Korfbal
Na een geslaagde trainingsstage, ging op zaterdag 6 juli het WK voor Talent TeamNL Korfbal dan eindelijk officieel van start. Om 10.15 uur lokale tijd speelde de ploeg van Kees en Mike Vlietstra de openingswedstrijd van het toernooi tegen gastland Turkije. Het werd geen moeilijke eerste wedstrijd voor Oranje. De ploeg was bijzonder effectief en […]
Lees meer
In gesprek met topcoaches: KNKV komt met podcastserie ‘Time-out’
Podcast Topkorfbal
In gesprek met topcoaches: KNKV komt met podcastserie ‘Time-out’
Het KNKV brengt een nieuwe podcast uit: Time-out. In deze podcast spreken we met topkorfbalcoaches búiten de wedstrijden. Hoe zijn ze gekomen op de plek waar ze nu zijn? Wat is hun visie op korfbal? Welke uitdagingen hebben zij gehad in hun carrière en wie vinden zij nou een goede coach? Leer van de beste […]
Lees meer
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal