Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

In de Topklasse van het dameskorfbal stonden dit weekend een aantal interessante wedstrijden op het programma. Be Quick deed goede zaken door van DDW te winnen en blijft daarmee aangehaakt bij koploper Rosolo. Stormvogels en Rooi wonnen belangrijke wedstrijden in de strijd tegen degradatie, die nog altijd ongekend spannend is.

DDW – Be Quick
Voor de nummer drie op de ranglijst, DDW, was het duel van afgelopen zondag dé kans om wat dichterbij Be Quick te komen. Voor Be Quick, dat tweede staat, een mogelijkheid om verder uit te lopen. Het was Be Quick dat in deze wedstrijd het voortouw nam en op een 1-4 voorsprong kwam. Echter, bij rust had DDW de achterstand alweer grotendeels weggepoetst (4-5). Na rust lukte het zelfs om op gelijke hoogte te komen met Be Quick, maar direct daarna trok Be Quick een sprintje en liep het uit naar 5-10. Een time-out aan de kant van DDW kon het tij niet meer keren en bij een eindstand van 7-10 gingen de punten mee naar Nuland. (Uitslag: 7-10)

Swift – Rosolo
Na het ruime verlies tegen Be Quick van vorige week, mocht Swift afgelopen weekend in eigen huis aantreden tegen koploper Rosolo. Ook Rosolo bleek een maatje te groot voor de dames uit Velden. Want waar Rosolo vorige week wel van hekkensluiter ODC wist te winnen, maar qua aantal doelpunten niet echt overtuigde, leek het scoren vandaag vanzelf te gaan. Maar liefst 31 keer vond Rosolo de korf in de Veldense sporthal. Hoewel de ploeg ook vijftien tegendoelpunten moest incasseren, was het niveauverschil tussen de twee ploegen duidelijk. Rosolo behoudt met deze overwinning de koppositie, waar Swift de komende wedstrijden aan de bak zal moeten om niet de gevarenzone te belanden. (Uitslag: 15-31)

Rooi – Prinses Irene
Voor Rooi en Prinses Irene stond er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd tegen degradatie. Het werd al snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd ging worden, met veel kansen voor beide ploegen. Het was Rooi dat het scherpst was in de afronding en de thuisploeg wist dan ook op voorsprong te komen. Een groot gat werd er echter niet geslagen voor rust, wat Prinses Irene in de gelegenheid stelde om na rust terug te komen tot 11-10. Daarna vergrootte Rooi de marge weer naar drie doelpunten. Dat verschil bleek voor Prinses Irene te groot om nog in te halen en uiteindelijk klonk bij een stand van 16-12 het eindsignaal. Daarmee pakt Rooi belangrijke punten om aansluiting te houden met de middenmoot van de Topklasse. (Uitslag: 16-12)

Oranje-Wit – Stormvogels
In Venray trad nummer vijf Oranje-Wit aan tegen nummer zeven Stormvogels. Waar Stormvogels nog vleugels leek te hebben na de royale overwinning tegen Rooi van vorige week, bleek Oranje-Wit de goede vorm van begin dit seizoen nog niet te hebben teruggevonden. Vorige week werd al verrassend ruim verloren van De Korfrakkers en ook deze week was de ploeg vrijwel kansloos tegen de Luyksgestelse korfbalsters, die onverwacht een ruime 11-20 zege boekten. Daarmee bevindt Stormvogels zich met een zevende plaats nog altijd in de gevarenzone, maar het nadert Swift en Oranje-Wit, die op dit moment nog op lijfsbehoud staan, tot op één puntje verschil. (Uitslag: 11-20)

ODC – De Korfrakkers
De Korfrakkers speelde dit weekend tegen hekkensluiter ODC, dat dan wel laatste mag staan, maar het qua aantal tegendoelpunten helemaal niet zo slecht doet in de Topklasse. Ook De Korfrakkers kwam maar mondjesmaat tot scoren tegen ODC en overtuigde aanvallend gezien niet echt. Echter, verdedigend had de ploeg het goed staan en bij een stand van 2-7 werd er gerust. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Langzaam maar zeker liep De Korfrakkers verder uit en bij een eindstand van 6-13 mocht de ploeg uit Erp twee punten bijschrijven. Daarmee komt ze langzaam dichter bij nummer drie DDW en blijft het affiche voor de play-offs nog even spannend. (Uitslag: 6-13)

Stand:

W P DS
1. Rosolo 14 27 +140
2. Be Quick 14 26 +103
3. DDW 14 20 +43
4. De Korfrakkers 14 17 +45
5. Oranje-Wit 14 11 -54
6. Swift 14 11 -71
7. Stormvogels 14 10 -26
8. Rooi 14 9 -60
9. Prinses Irene 14 5 -56
10. ODC 14 4 -64

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, dat werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. En de belangen van dit duel zijn groot, de onderlinge verschillen klein. Een mooi affiche dus!
Lees meer
In de media #13
Korfbal League Korfbal League 2
In de media #13
Veel aandacht voor het korfbal in de (digitale) media na afgelopen weekend. Met natuurlijk het nieuws dat Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC/Vertom en de terugkeer van Max Malestein bij DOS '46/VDK Groep na de zomer. Maar ook aandacht voor de gespeelde wedstrijden, onder andere het duel tussen KZ en Blauw-Wit dat lang spannend bleef.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Na een week waarin bekend werd dat Max Malestein volgend seizoen terugkeert bij DOS '46 en Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC om zijn carrière af te sluiten bij HKC, maakten we ons op voor de dertiende speelronde van het seizoen. Daarin deed HKC goede zaken met het oog op directe handhaving, was LDODK te sterk voor Fortuna en legde Blauw-Wit opponent KZ het vuur na aan de schenen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League