Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

In de Topklasse van het dameskorfbal stonden dit weekend een aantal interessante wedstrijden op het programma. Be Quick deed goede zaken door van DDW te winnen en blijft daarmee aangehaakt bij koploper Rosolo. Stormvogels en Rooi wonnen belangrijke wedstrijden in de strijd tegen degradatie, die nog altijd ongekend spannend is.

DDW – Be Quick
Voor de nummer drie op de ranglijst, DDW, was het duel van afgelopen zondag dé kans om wat dichterbij Be Quick te komen. Voor Be Quick, dat tweede staat, een mogelijkheid om verder uit te lopen. Het was Be Quick dat in deze wedstrijd het voortouw nam en op een 1-4 voorsprong kwam. Echter, bij rust had DDW de achterstand alweer grotendeels weggepoetst (4-5). Na rust lukte het zelfs om op gelijke hoogte te komen met Be Quick, maar direct daarna trok Be Quick een sprintje en liep het uit naar 5-10. Een time-out aan de kant van DDW kon het tij niet meer keren en bij een eindstand van 7-10 gingen de punten mee naar Nuland. (Uitslag: 7-10)

Swift – Rosolo
Na het ruime verlies tegen Be Quick van vorige week, mocht Swift afgelopen weekend in eigen huis aantreden tegen koploper Rosolo. Ook Rosolo bleek een maatje te groot voor de dames uit Velden. Want waar Rosolo vorige week wel van hekkensluiter ODC wist te winnen, maar qua aantal doelpunten niet echt overtuigde, leek het scoren vandaag vanzelf te gaan. Maar liefst 31 keer vond Rosolo de korf in de Veldense sporthal. Hoewel de ploeg ook vijftien tegendoelpunten moest incasseren, was het niveauverschil tussen de twee ploegen duidelijk. Rosolo behoudt met deze overwinning de koppositie, waar Swift de komende wedstrijden aan de bak zal moeten om niet de gevarenzone te belanden. (Uitslag: 15-31)

Rooi – Prinses Irene
Voor Rooi en Prinses Irene stond er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd tegen degradatie. Het werd al snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd ging worden, met veel kansen voor beide ploegen. Het was Rooi dat het scherpst was in de afronding en de thuisploeg wist dan ook op voorsprong te komen. Een groot gat werd er echter niet geslagen voor rust, wat Prinses Irene in de gelegenheid stelde om na rust terug te komen tot 11-10. Daarna vergrootte Rooi de marge weer naar drie doelpunten. Dat verschil bleek voor Prinses Irene te groot om nog in te halen en uiteindelijk klonk bij een stand van 16-12 het eindsignaal. Daarmee pakt Rooi belangrijke punten om aansluiting te houden met de middenmoot van de Topklasse. (Uitslag: 16-12)

Oranje-Wit – Stormvogels
In Venray trad nummer vijf Oranje-Wit aan tegen nummer zeven Stormvogels. Waar Stormvogels nog vleugels leek te hebben na de royale overwinning tegen Rooi van vorige week, bleek Oranje-Wit de goede vorm van begin dit seizoen nog niet te hebben teruggevonden. Vorige week werd al verrassend ruim verloren van De Korfrakkers en ook deze week was de ploeg vrijwel kansloos tegen de Luyksgestelse korfbalsters, die onverwacht een ruime 11-20 zege boekten. Daarmee bevindt Stormvogels zich met een zevende plaats nog altijd in de gevarenzone, maar het nadert Swift en Oranje-Wit, die op dit moment nog op lijfsbehoud staan, tot op één puntje verschil. (Uitslag: 11-20)

ODC – De Korfrakkers
De Korfrakkers speelde dit weekend tegen hekkensluiter ODC, dat dan wel laatste mag staan, maar het qua aantal tegendoelpunten helemaal niet zo slecht doet in de Topklasse. Ook De Korfrakkers kwam maar mondjesmaat tot scoren tegen ODC en overtuigde aanvallend gezien niet echt. Echter, verdedigend had de ploeg het goed staan en bij een stand van 2-7 werd er gerust. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Langzaam maar zeker liep De Korfrakkers verder uit en bij een eindstand van 6-13 mocht de ploeg uit Erp twee punten bijschrijven. Daarmee komt ze langzaam dichter bij nummer drie DDW en blijft het affiche voor de play-offs nog even spannend. (Uitslag: 6-13)

Stand:

W P DS
1. Rosolo 14 27 +140
2. Be Quick 14 26 +103
3. DDW 14 20 +43
4. De Korfrakkers 14 17 +45
5. Oranje-Wit 14 11 -54
6. Swift 14 11 -71
7. Stormvogels 14 10 -26
8. Rooi 14 9 -60
9. Prinses Irene 14 5 -56
10. ODC 14 4 -64

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League