Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’22-’23

Dameskorfbal

In de Dames Topklasse strijden tien ploegen voor een plek in de play-offs. Regerend landskampioen Rosolo is, samen met Be Quick, nog altijd ongeslagen. In de middenmoot zijn de verschillen erg klein, maar het gat tussen de nummer acht (Swift) en de nummer negen (Prinses Irene) bedraagt inmiddels al drie punten. ODC is rode lantaarndrager en staat nog op nul.

Vorig seizoen nog haalde DDW verrassend de zaalfinale ten koste van Be Quick. Afgelopen weekend deed koploper Be Quick wat het moest doen: winnen. Het werd wel spannend in Rosmalen en het verschil was uiteindelijk dan ook slechts één punt in het voordeel van de thuisploeg. De andere koploper – Rosolo dus – won met ruim verschil van Swift, dat vorig jaar directe handhaving afdwong maar nu op een gedeelde zesde plaats staat.

Ook op de zesde plaats, met vier punten, zien we promovendus Oranje Wit uit Leunen. Oranje Wit verloor zondag van Stormvogels, dat nu met zes punten op een gedeelde derde plaats staat met De Korfrakkers. De dames uit Erp wonnen zondag van ODC, dat nog altijd wacht op de eerste punten van dit zaalseizoen. Bovendien zag ODC dat Prinses Irene, een directe concurrent in de strijd om handhaving, een punt pakte tegen Rooi.

Uitslagen:
Be Quick – DDW: 18-17, De Korfrakkers – ODC: 18-15, Stormvogels – Oranje Wit: 11-9, Rosolo – Swift: 25-15, Prinses Irene – KV Rooi: 14-14.

Stand in de Topklasse:

W P
1. Rosolo 5 10
1. DDW 5 10
3. De Korfrakkers 5 6
3. Stormvogels 5 6
5. DDW 5 5
6. Oranje Wit 5 4
6. Rooi 5 4
6. Swift 5 4
9. Prinses Irene 5 1
10. ODC 5 0

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. De eerste fans, die zich hadden ingeschreven voor de pre-registratie, hebben om 12 uur toegang gekregen tot de ticketshop. Inmiddels zijn de eerste kaarten voor de finale van de Kenonz Korfbal League, het korfbalfeest van het jaar, dan ook al verkocht.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League