Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’22-’23

Dameskorfbal

In de Dames Topklasse strijden tien ploegen voor een plek in de play-offs. Regerend landskampioen Rosolo is, samen met Be Quick, nog altijd ongeslagen. In de middenmoot zijn de verschillen erg klein, maar het gat tussen de nummer acht (Swift) en de nummer negen (Prinses Irene) bedraagt inmiddels al drie punten. ODC is rode lantaarndrager en staat nog op nul.

Vorig seizoen nog haalde DDW verrassend de zaalfinale ten koste van Be Quick. Afgelopen weekend deed koploper Be Quick wat het moest doen: winnen. Het werd wel spannend in Rosmalen en het verschil was uiteindelijk dan ook slechts één punt in het voordeel van de thuisploeg. De andere koploper – Rosolo dus – won met ruim verschil van Swift, dat vorig jaar directe handhaving afdwong maar nu op een gedeelde zesde plaats staat.

Ook op de zesde plaats, met vier punten, zien we promovendus Oranje Wit uit Leunen. Oranje Wit verloor zondag van Stormvogels, dat nu met zes punten op een gedeelde derde plaats staat met De Korfrakkers. De dames uit Erp wonnen zondag van ODC, dat nog altijd wacht op de eerste punten van dit zaalseizoen. Bovendien zag ODC dat Prinses Irene, een directe concurrent in de strijd om handhaving, een punt pakte tegen Rooi.

Uitslagen:
Be Quick – DDW: 18-17, De Korfrakkers – ODC: 18-15, Stormvogels – Oranje Wit: 11-9, Rosolo – Swift: 25-15, Prinses Irene – KV Rooi: 14-14.

Stand in de Topklasse:

W P
1. Rosolo 5 10
1. DDW 5 10
3. De Korfrakkers 5 6
3. Stormvogels 5 6
5. DDW 5 5
6. Oranje Wit 5 4
6. Rooi 5 4
6. Swift 5 4
9. Prinses Irene 5 1
10. ODC 5 0

 

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Spannende wedstrijden, een aantal debutanten en één gestaakt duel wegens noodweer: de eerste speeldag na de meivakantie in de Dameskorfbal Topklasse was een enerverende. Spes/VIOS en Be Quick deden goede zaken door te winnen van respectievelijk Melderslo en Swift. Laagvlieger Altior verraste bij Astrantia/ONA. De Korfrakkers tegen Rosolo kon door hevig onweer niet worden uitgespeeld.
Lees meer
Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League