Skip to the main content

De held van … Marvin Piepers

Korfbal League Topkorfbal

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven?  “Ik ging met mijn broer en vader naar de zaalfinale van 2011 tussen TOP en PKC. Het was mijn eerste keer en ik vond hem gelijk goed spelen. En hij was toen net achttien. Hij blinkt uit in zijn schot en de beleving in het veld”, vertelt Marvin Piepers over zijn ‘held’ Mick Snel.

Piepers kan niet direct een wedstrijd voor de geest halen, waarin Snel zijn beste wedstrijd speelde. “Maar in die finale viel hij zeker op als jonge speler.” Piepers (20) bevindt zich bij LDODK/Rinsma Modeplein in eenzelfde situatie: een talent tussen gevestigde namen als Marjolijn Kroon, Friso Boode en de broertjes Zwart. “Dat vergelijk is er wel, maar zo zie ik het niet.”

Tegenover elkaar

Tijdens de Korfbal Challenge van 2014 kwam Piepers daadwerkelijk oog in oog te staan met Snel. “We hadden een clinic met TeamNL Korfbal en ik stond 1-tegen-1 tegen hem. Toen blokte ik een schot van hem. In de Korfbal League stonden we nog niet tegen elkaar. Ik viel tegen TOP wel in, maar ik kwam toen tegen Nick Pikaar. Ik vond dat niet jammer. Ik was alleen maar bezig met het proberen te winnen van de wedstrijd en zelf zo goed mogelijk te spelen.”

Snel is een ultieme allrounder, waar jongeren hun inspiratie uit kunnen halen. “Ik heb niet het idee dat ik direct dingen van hem overneem, omdat ik een andere rol speel in mijn team. Ik probeer in de rebound sterk te zijn en daar mijn kansen uit te halen”, vindt Piepers de link met de international.

Brady

Buiten het korfbal is Piepers fan van American Football-speler Tom Brady. “Hij werd als één van de laatste in de draft gekozen, maar heeft laten zien in zijn spel dat hij de beste is die er is geweest met vijf trofeeën in de Superbowl. Hij motiveert mij gewoon zo goed mogelijk te worden”, sluit de speler van Talent TeamNL Korfbal af.

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk