Skip to the main content

De held van … Marvin Piepers

Korfbal League Topkorfbal

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven?  “Ik ging met mijn broer en vader naar de zaalfinale van 2011 tussen TOP en PKC. Het was mijn eerste keer en ik vond hem gelijk goed spelen. En hij was toen net achttien. Hij blinkt uit in zijn schot en de beleving in het veld”, vertelt Marvin Piepers over zijn ‘held’ Mick Snel.

Piepers kan niet direct een wedstrijd voor de geest halen, waarin Snel zijn beste wedstrijd speelde. “Maar in die finale viel hij zeker op als jonge speler.” Piepers (20) bevindt zich bij LDODK/Rinsma Modeplein in eenzelfde situatie: een talent tussen gevestigde namen als Marjolijn Kroon, Friso Boode en de broertjes Zwart. “Dat vergelijk is er wel, maar zo zie ik het niet.”

Tegenover elkaar

Tijdens de Korfbal Challenge van 2014 kwam Piepers daadwerkelijk oog in oog te staan met Snel. “We hadden een clinic met TeamNL Korfbal en ik stond 1-tegen-1 tegen hem. Toen blokte ik een schot van hem. In de Korfbal League stonden we nog niet tegen elkaar. Ik viel tegen TOP wel in, maar ik kwam toen tegen Nick Pikaar. Ik vond dat niet jammer. Ik was alleen maar bezig met het proberen te winnen van de wedstrijd en zelf zo goed mogelijk te spelen.”

Snel is een ultieme allrounder, waar jongeren hun inspiratie uit kunnen halen. “Ik heb niet het idee dat ik direct dingen van hem overneem, omdat ik een andere rol speel in mijn team. Ik probeer in de rebound sterk te zijn en daar mijn kansen uit te halen”, vindt Piepers de link met de international.

Brady

Buiten het korfbal is Piepers fan van American Football-speler Tom Brady. “Hij werd als één van de laatste in de draft gekozen, maar heeft laten zien in zijn spel dat hij de beste is die er is geweest met vijf trofeeën in de Superbowl. Hij motiveert mij gewoon zo goed mogelijk te worden”, sluit de speler van Talent TeamNL Korfbal af.

Gerelateerde artikelen

Classic Match: finales van de jaren ‘10
Topkorfbal
Classic Match: finales van de jaren ‘10

In deze korfballoze periode blikt Korfbal.nl in de rubriek ‘Classic Match’ terug op de mooiste en spannendste wedstrijden uit het verleden. Deze keer blikken we terug op korfbalfinales in de jaren ‘10.

Lees meer
Streamen van Korfbal Leagueduels: nieuwe oplossingen
Korfbal League Topkorfbal
Streamen van Korfbal Leagueduels: nieuwe oplossingen

De overgang naar een nieuw livestreamplatform bracht enkele technische verbeterpunten met zich mee. Naast het feit dat Eyecons blij is met de feedback van de kritische korfbalkijker en samen met de clubs en het KNKV hard werkt aan de doorontwikkeling van het platform, zijn voor nu ook de meest voorkomende streamproblemen getackeld.

Lees meer
Terugblik Ereklasse #2
Ereklasse Topkorfbal
Terugblik Ereklasse #2

In de tweede speelronde van de Ereklasse haalde PKC/Vertom opnieuw flink uit. Ook Fortuna/Delta Logistiek liet zien dat het veel scoringsdrift bezit.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6