Skip to the main content

De held van… Nik van der Steen

Korfbal League Topkorfbal

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Deze week de topschutter van Fortuna/Delta Logistiek: Nik van der Steen. Hij ziet PKC/SWKGroep-speler en TeamNL Korfbal-international Richard Kunst als zijn voorbeeld. 

Kunst is al van jongs af aan een voorbeeld voor Van der Steen. “Toen ik nog in de jeugd speelde, had hij zijn debuut al gemaakt in de Korfbal League. Hij viel direct al op. Toen ik nog in de Hoofklasse speelde, was hij al gigantisch aanwezig in de Korfbal League. Ik dacht: dat wil ik ook!”

Herinneringen in het veld

De mooiste herinneringen liggen in het veld. “Het mooiste zijn de confrontaties tijdens de wedstrijden. En dan zeker de finale van vorig jaar (Fortuna – PKC). Hij werd topscorer bij PKC, ik bij Fortuna. We boksten in een direct duel tegen elkaar op.”

“Sowieso waren onze ontmoetingen altijd harde confrontaties. Het was altijd hard tegen hard en daar houd ik wel van. Na de wedstrijd en tijdens de Korfbal League gala’s konden we wel gewoon met elkaar lachen.”

“Maar bij de wedstrijden tegen PKC lopen de laatste jaren de gemoederen wel hoog op en is het áltijd spannend. En het blijft altijd leuk om tegen iemand te spelen waar je vroeger echt tegenop keek.”

Kunst speelde zijn beste wedstrijd tegen een oude club van de schutter: KCC. “Hij scoorde toen de meeste goals in één wedstrijd. De teller stopte toen op achttien goals, bizar. Wij hebben soms moeite om überhaupt als team de achttien te halen.”

“Zijn kracht en snelheid in de doorbraak naar binnen, probeerde ik dan ook te kopiëren. Hij is gewoon niet te houden en zeer moeilijk te verdedigen.”

Foto

De foto boven het artikel werd gemaakt tijdens het eerste Korfbal League-duel van dit seizoen. “De opening van de Korfbal League, met een bomvolle hal. We stonden lang voor, maar het eindigde in een gelijkspel. Een heerlijke pot. Ik spring hier in op een actie van Richard, niet erg slim. Het plan was om het moeilijkste schot weg te geven. Maar dan is inspringen dus niet echt een goed plan”, sluit Van der Steen af.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk