Skip to the main content

De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal

Wat goed is, komt snel: de 20-jarige Ran Faber behoort tot de topschutters in de Kenonz Korfbal League en maakt sinds het afgelopen jaar deel uit van de selectie van TeamNL Korfbal. Wat is het geheim van zijn snelle ontwikkeling? Een verhaal over talent, alternatieve trainingen en het getal dertien.

“Of ik vroeger riep dat ik topkorfballer wilde worden? Als kind denk je er eerder aan om brandweerman of politieagent te worden”, antwoordt Ran Faber lachend als hij de vraag voorgeschoteld krijgt of hij ooit gedacht had deze sportstatus te (kunnen) bereiken. “Toen ik wist dat het Nederlands team onder 16 bestond, heb ik een paar keer gekscherend gezegd: daar wil ik wel inkomen.”

Inmiddels maakt hij acht maanden deel uit van het ‘grote’ Nederlands team. Bondscoach Jan Niebeek voegde hem in april van het afgelopen jaar, nadat het Korfbal Leagueseizoen ten einde was, toe aan de selectie van TeamNL Korfbal. “Eerst met een selectiestatus, maar nadat Jelmer Jonker en Richard Kunst afscheid hadden genomen mocht ik aansluiten met een volwaardige status. Een bijzonder moment.”

Het hele interview met Faber lees je in de nieuwste editie van het KNKV magazine.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Spannende wedstrijden, een aantal debutanten en één gestaakt duel wegens noodweer: de eerste speeldag na de meivakantie in de Dameskorfbal Topklasse was een enerverende. Spes/VIOS en Be Quick deden goede zaken door te winnen van respectievelijk Melderslo en Swift. Laagvlieger Altior verraste bij Astrantia/ONA. De Korfrakkers tegen Rosolo kon door hevig onweer niet worden uitgespeeld.
Lees meer
Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League