Skip to the main content

De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal

Wat goed is, komt snel: de 20-jarige Ran Faber behoort tot de topschutters in de Kenonz Korfbal League en maakt sinds het afgelopen jaar deel uit van de selectie van TeamNL Korfbal. Wat is het geheim van zijn snelle ontwikkeling? Een verhaal over talent, alternatieve trainingen en het getal dertien.

“Of ik vroeger riep dat ik topkorfballer wilde worden? Als kind denk je er eerder aan om brandweerman of politieagent te worden”, antwoordt Ran Faber lachend als hij de vraag voorgeschoteld krijgt of hij ooit gedacht had deze sportstatus te (kunnen) bereiken. “Toen ik wist dat het Nederlands team onder 16 bestond, heb ik een paar keer gekscherend gezegd: daar wil ik wel inkomen.”

Inmiddels maakt hij acht maanden deel uit van het ‘grote’ Nederlands team. Bondscoach Jan Niebeek voegde hem in april van het afgelopen jaar, nadat het Korfbal Leagueseizoen ten einde was, toe aan de selectie van TeamNL Korfbal. “Eerst met een selectiestatus, maar nadat Jelmer Jonker en Richard Kunst afscheid hadden genomen mocht ik aansluiten met een volwaardige status. Een bijzonder moment.”

Het hele interview met Faber lees je in de nieuwste editie van het KNKV magazine.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Na een korfbalvrij weekend rondom Koningsdag werd er afgelopen weekend weer een speelronde in de Ereklasse afgewerkt. Een paar dagen eerder speelden zaalfinalisten PKC en DVO al een doordeweekse wedstrijd.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal