Skip to the main content

De strijd om Ahoy – deel 5

A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Topkorfbal

Het is zover: de play-offs gaan dit weekend beginnen! De strijd om Ahoy nadert zijn ontknoping, wie staan er op zaterdag 15 april aanstaande tegenover elkaar in onze korfbaltempel?

PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
Koploper PKC neemt het in eigen huis op tegen LDODK, dat als vierde eindigde op de ranglijst. De Papendrechters kennen een mindere fase, de laatste weken werd er gelijk gespeeld tegen KCC en verloren van Blauw-Wit. LDODK daarentegen tankte in de laatste competitiewedstrijd vertrouwen door Fortuna te verslaan. Eerder dit seizoen wist LDODK al eens te winnen van PKC, in Gorredijk. De return in Papendrecht werd een gemakkelijke prooi voor PKC. De Papendrechters zijn favoriet in deze ‘best of three’, maar zullen LDODK niet onderschatten.

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus
Zoals gezegd verloor de nummer twee van de reguliere competitie, Fortuna, in de laatste speelronde van LDODK en ook de weken er voor ging het niet vanzelf bij de Delftenaren. DVO speelde de laatste wedstrijd tegen KZ en won, al was het geen hoogstaande wedstrijd. De voorgaande competitieduels tussen Fortuna en DVO werden beide met één doelpunt verschil gewonnen door Fortuna, dankzij Nik van der Steen. Het zegt alles over hoe goed deze twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Fortuna is, op basis van de eerdere resultaten, misschien licht favoriet maar of dat ook tot een overwinning gaat leiden moet nog blijken.

A-jeugd Hoofdklasse
Ook de A-jeugd is volop in strijd om een plek in de finale in Rotterdam Ahoy op 15 april. Alleen de nummers één en twee van beide Hoofdklassepoules zijn geplaatst voor de play-offs, die vorige week van start gingen.

De nummer één van de AHKA: DVO/Transus A1, verloor in eigen huis het eerste duel van de nummer twee uit de AHKB: Fortuna/Delta Logistiek A1. De Delftenaren kwamen met een sterk tactisch plan en wonnen met 11-16. Nu kan Fortuna A1 het in eigen huis afmaken en een ticket voor Ahoy veilig stellen.

De nummer één van de AHKB, PKC/Vertom A1, verloor ook. In Papendrecht was KZ/Thermo4U A1, dat tweede eindigde in de AHKA, met 22-24 te sterk. Het was een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef, met twee ploegen die weinig voor elkaar onder deden. Lukt het KZ A1 om in Koog aan de Zaan een ticket voor Ahoy te bemachtigen?

De finale komt steeds dichterbij. Ben jij erbij in Ahoy? Kijk hier voor meer info en tickets.

Programma Kenonz Korfbal League play-offs #1
Zaterdag 1 april
19.30 uur PKC/Vertom – LDODK/Rinsma Modeplein
20.00 uur Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Transus

Programma A-jeugd Hoofdklasse play-offs #2
Zaterdag 1 april
13.00 uur KZ/Thermo4U A1 – PKC/Vertom A1
15.00 uur Fortuna/Delta Logistiek A1 – DVO/Transus A1

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

In gesprek met topcoaches: KNKV komt met podcastserie ‘Time-out’
Podcast Topkorfbal
In gesprek met topcoaches: KNKV komt met podcastserie ‘Time-out’
Het KNKV brengt een nieuwe podcast uit: Time-out. In deze podcast spreken we met topkorfbalcoaches búiten de wedstrijden. Hoe zijn ze gekomen op de plek waar ze nu zijn? Wat is hun visie op korfbal? Welke uitdagingen hebben zij gehad in hun carrière en wie vinden zij nou een goede coach? Leer van de beste […]
Lees meer
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 2
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 2
Nederland U17 werd zondag in Eindhoven wereldkampioen, na een 26-15 overwinning op titelverdediger Chinese Taipei. Voor bondscoach Barry Schep de ultieme afsluiter van zijn carrière als bondscoach, en revanche na de verloren finale van 2023. Nederland U17 – Chinese Taipei (finale) Een ramvolle sporthal de Vijfkamp was het decor van de finale van het WK […]
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal