Skip to the main content

Duitsland tegenstander TeamNL Korfbal in halve finale

Internationaal TeamNL Korfbal

De poulefase van The World Games zit erop. Ook het derde groepsduel van TeamNL Korfbal, tegen Tsjechië, werd gewonnen en daarmee eindigt Nederland zoals verwacht als eerste in poule A. In de halve finale is Duitsland, dat tweede werd in poule B achter België, de tegenstander.

Na de 0-1 van Dominika Drabkova nam TeamNL Korfbal, met Alwin Out voor het eerst in de basis, het initiatief over. Vooral Harjan Visscher was hot, hij had voor rust al acht doelpunten achter zijn naam staan. De Tsjechen konden niet op tegen de verdedigende druk van TeamNL Korfbal en hadden daardoor weinig tijd om een succesvolle aanval op te zetten. Bij rust was het verschil dan ook al groot, 23-8.

In het derde en vierde kwart was er dan ook volop ruimte voor wissels aan de kant van TeamNL Korfbal. Aanvallend kwam Tsjechië niet onder de druk van Nederland uit en aanvallend kon Oranje de teugels iets laten vieren maar de goals bleven gewoon vallen. Het resulteerde in een ruime overwinning in deze laatste poulewedstrijd (37-11). De wedstrijd terugkijken kan hier.

Zo gaat TeamNL Korfbal als poulewinnaar door naar de halve finale. In het eerste duel op zaterdagochtend, 11.30 lokale tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) komt de ploeg van bondscoach Jan Niebeek de nummer twee uit poule B, Duitsland, tegen. Ook dit duel is te volgen via een livestream. België, dat eerste werd in poule B speelt om 13.15 uur lokale tijd (20.15 uur bij ons) tegen Chinees Taipei dat achter Nederland als tweede eindigde in poule A.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk