Skip to the main content

Duitsland tegenstander TeamNL Korfbal in halve finale

Internationaal TeamNL Korfbal

De poulefase van The World Games zit erop. Ook het derde groepsduel van TeamNL Korfbal, tegen Tsjechië, werd gewonnen en daarmee eindigt Nederland zoals verwacht als eerste in poule A. In de halve finale is Duitsland, dat tweede werd in poule B achter België, de tegenstander.

Na de 0-1 van Dominika Drabkova nam TeamNL Korfbal, met Alwin Out voor het eerst in de basis, het initiatief over. Vooral Harjan Visscher was hot, hij had voor rust al acht doelpunten achter zijn naam staan. De Tsjechen konden niet op tegen de verdedigende druk van TeamNL Korfbal en hadden daardoor weinig tijd om een succesvolle aanval op te zetten. Bij rust was het verschil dan ook al groot, 23-8.

In het derde en vierde kwart was er dan ook volop ruimte voor wissels aan de kant van TeamNL Korfbal. Aanvallend kwam Tsjechië niet onder de druk van Nederland uit en aanvallend kon Oranje de teugels iets laten vieren maar de goals bleven gewoon vallen. Het resulteerde in een ruime overwinning in deze laatste poulewedstrijd (37-11). De wedstrijd terugkijken kan hier.

Zo gaat TeamNL Korfbal als poulewinnaar door naar de halve finale. In het eerste duel op zaterdagochtend, 11.30 lokale tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) komt de ploeg van bondscoach Jan Niebeek de nummer twee uit poule B, Duitsland, tegen. Ook dit duel is te volgen via een livestream. België, dat eerste werd in poule B speelt om 13.15 uur lokale tijd (20.15 uur bij ons) tegen Chinees Taipei dat achter Nederland als tweede eindigde in poule A.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League