Skip to the main content

Duitsland tegenstander TeamNL Korfbal in halve finale

Internationaal TeamNL Korfbal

De poulefase van The World Games zit erop. Ook het derde groepsduel van TeamNL Korfbal, tegen Tsjechië, werd gewonnen en daarmee eindigt Nederland zoals verwacht als eerste in poule A. In de halve finale is Duitsland, dat tweede werd in poule B achter België, de tegenstander.

Na de 0-1 van Dominika Drabkova nam TeamNL Korfbal, met Alwin Out voor het eerst in de basis, het initiatief over. Vooral Harjan Visscher was hot, hij had voor rust al acht doelpunten achter zijn naam staan. De Tsjechen konden niet op tegen de verdedigende druk van TeamNL Korfbal en hadden daardoor weinig tijd om een succesvolle aanval op te zetten. Bij rust was het verschil dan ook al groot, 23-8.

In het derde en vierde kwart was er dan ook volop ruimte voor wissels aan de kant van TeamNL Korfbal. Aanvallend kwam Tsjechië niet onder de druk van Nederland uit en aanvallend kon Oranje de teugels iets laten vieren maar de goals bleven gewoon vallen. Het resulteerde in een ruime overwinning in deze laatste poulewedstrijd (37-11). De wedstrijd terugkijken kan hier.

Zo gaat TeamNL Korfbal als poulewinnaar door naar de halve finale. In het eerste duel op zaterdagochtend, 11.30 lokale tijd (18.30 uur Nederlandse tijd) komt de ploeg van bondscoach Jan Niebeek de nummer twee uit poule B, Duitsland, tegen. Ook dit duel is te volgen via een livestream. België, dat eerste werd in poule B speelt om 13.15 uur lokale tijd (20.15 uur bij ons) tegen Chinees Taipei dat achter Nederland als tweede eindigde in poule A.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal