Skip to the main content

#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

Internationaal

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Fortuna – Kwik

Daan Preuninger kampte met een blessure, waardoor hij niet kon spelen en Kaj Esser een plek in de basis kreeg. Het was diezelfde Esser die de score opende, door een strafworp te verzilveren. In het eerste kwart miste Fortuna nog de scherpte en werden veel opgelegde kansen niet verzilverd. Doordat de ploeg veel verdedigende rebounds pakte, kwam Kwik er eigenlijk niet aan te pas en was de spanning ver te zoeken.

In het tweede en derde kwart pakte Fortuna het scorend op en werd een groot gat geslagen. Ook Kwik kwam, met name in het derde kwart, vaker tot scoren. Nick Verwerft maakte nog een prachtige goal (19-7), maar de voorsprong van Fortuna was zo groot dat de derde titel nooit meer in de problemen kwam. Nik van der Steen werd topscorer met maar liefst negen doelpunten, Jonas Lemmens maakte er zes voor Kwik. Na de winst in 2004 en 2005, is ook in 2020 Fortuna winnaar van de Europa Cup. (Uitslag: 34-18)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier
Evenementen Internationaal
European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft donderdag geloot voor de finaleronde van de European Korfball Tour, die van 11 tot en met 13 februari 2021 wordt gespeeld in Nederland.

Lees meer
U21 op overtuigende wijze Europees kampioen
Internationaal U21, U19, U17
U21 op overtuigende wijze Europees kampioen

Talent TeamNL Korfbal is zaterdag op overtuigende wijze Europees kampioen geworden door België U21 met 21-12 te verslaan. De finale van het IKF U21 European Korfball Championship in Tsjechië kende een gelijkopgaande start, waarna Talent TeamNL Korfbal al snel de wedstrijd naar zich toe trok.

Lees meer
IKF stelt U19 WKC jaar uit
Internationaal U21, U19, U17
IKF stelt U19 WKC jaar uit

Het IKF U19 World Korfball Championship is uitgesteld naar april 2022. Dat maakte de IKF (Internationale Korfbal Federatie) maandag bekend.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel