Skip to the main content

Eén tegen één: Raquel Chapper

Internationaal Podcast

Ze speelde bij KVS/Maritiem en HKV Achilles en maakte in 2019 een reis, die haar leven veranderde. In de podcast ‘Eén tegen één’ vertelt Raquel Chapper het bijzondere verhaal over de zoektocht naar de roots van haar vader Julio. Een verhaal dat in Uruguay de nationale televisie en in Nederland de bladen haalde.

Tijdens de militaire dictatuur in Uruguay (1973-1985) werd haar vader gevangen genomen, omdat hij zich actief verzette tegen het regime. Na zeven jaar van opsluiting en marteling werd hij vrijgelaten, waarna hij met behulp van Amnesty International naar Nederland vluchtte. Hij bouwde hier een nieuw bestaan op, ontmoette Annet met wie hij twee kinderen kreeg en ging zelfs korfballen, bij Achilles.

Los Cuervos
Raquel Chapper (29) was negen toen haar vader op 55-jarige leeftijd plots overleed. In 2019 maakte ze een reis naar Uruguay, die een bijzondere wending nam. Ze ontmoette de oud-celgenoten van haar vader en sprak met haar held: ex-president Pepe Mujica (foto), over wie een Netflix-serie is gemaakt. Ook richtte ze er een korfbalclub op: Los Cuervos (De Kraaien, naar de bijnaam die haar vader in de gevangenis had gekregen).

“Het lijkt bijna alsof ik in een film zit”, zo vertelt Chapper in de podcast ‘Eén tegen één’ aan presentator Sjoerd Keizer. In het dagelijks leven is het ex-bestuurslid van Achilles verantwoordelijk voor de communicatie van Sportinnovator, dat momenteel onderzoek doet naar de heropening van de sport.

De aflevering met Chapper luister je hier of hieronder.

Playlist
Aan de Korfbal.nl Playlist voegt Chapper toe: ‘Caminando por la vida’ van Melendi.

De overige nummers in onderstaande playlist werden eerder gekozen door Sanne Pasma, Gertjan Meerkerk en Marco Zegwaard.

Gerelateerde artikelen

Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure
Internationaal TeamNL Korfbal
Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure

Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out moeten het EK (25-30 oktober) aan zich voorbij laten gaan. Zij zijn geblesseerd en niet op tijd fit om in België in actie te komen.

Lees meer
Nieuw: podcastserie Eén tegen één
Internationaal Korfbal League Topkorfbal
Nieuw: podcastserie Eén tegen één

Korfbal.nl komt deze zomer met ‘Eén tegen één’, een reeks podcasts waarin (top-)korfballers vertellen over hun leven binnen en buiten de lijnen. Wat drijft ze en hoe zitten ze in elkaar?

Lees meer
TeamNL Korfbal verslaat België in eerste interland sinds WK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal verslaat België in eerste interland sinds WK-finale

In Antwerpen heeft TeamNL Korfbal de eerste interland sinds lange tijd winnend afgesloten. Het duel tegen België, in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond, eindigde in 15-24 voor de ploeg van debuterend bondscoach Jan Niebeek.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen
Internationaal Korfbal League Podcast
Eén tegen één: Gerald van Dijk