Skip to the main content

Eén tegen één: Raquel Chapper

Internationaal Podcast

Ze speelde bij KVS/Maritiem en HKV Achilles en maakte in 2019 een reis, die haar leven veranderde. In de podcast ‘Eén tegen één’ vertelt Raquel Chapper het bijzondere verhaal over de zoektocht naar de roots van haar vader Julio. Een verhaal dat in Uruguay de nationale televisie en in Nederland de bladen haalde.

Tijdens de militaire dictatuur in Uruguay (1973-1985) werd haar vader gevangen genomen, omdat hij zich actief verzette tegen het regime. Na zeven jaar van opsluiting en marteling werd hij vrijgelaten, waarna hij met behulp van Amnesty International naar Nederland vluchtte. Hij bouwde hier een nieuw bestaan op, ontmoette Annet met wie hij twee kinderen kreeg en ging zelfs korfballen, bij Achilles.

Los Cuervos
Raquel Chapper (29) was negen toen haar vader op 55-jarige leeftijd plots overleed. In 2019 maakte ze een reis naar Uruguay, die een bijzondere wending nam. Ze ontmoette de oud-celgenoten van haar vader en sprak met haar held: ex-president Pepe Mujica (foto), over wie een Netflix-serie is gemaakt. Ook richtte ze er een korfbalclub op: Los Cuervos (De Kraaien, naar de bijnaam die haar vader in de gevangenis had gekregen).

“Het lijkt bijna alsof ik in een film zit”, zo vertelt Chapper in de podcast ‘Eén tegen één’ aan presentator Sjoerd Keizer. In het dagelijks leven is het ex-bestuurslid van Achilles verantwoordelijk voor de communicatie van Sportinnovator, dat momenteel onderzoek doet naar de heropening van de sport.

De aflevering met Chapper luister je hier of hieronder.

Playlist
Aan de Korfbal.nl Playlist voegt Chapper toe: ‘Caminando por la vida’ van Melendi.

De overige nummers in onderstaande playlist werden eerder gekozen door Sanne Pasma, Gertjan Meerkerk en Marco Zegwaard.

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk