Skip to the main content

‘Eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden’

Topkorfbal

‘Ja, we gaan korfballen in de zaal’, zo luidt de titel boven een artikel op KNKV.nl. Op dit platform voor verenigingsbestuurders gaan Kees Rodenburg (directeur) en Gert-Jan Kraaijeveld (manager Korfbalparticipatie) namens het KNKV in op de veld- en zaalcompetitie en de huidige maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. ‘Ons eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden en wie weet wat er daarna weer mogelijk wordt.’

Rodenburg en Kraaijeveld verzoeken de verenigingen met klem om de maatregelen goed op te volgen en met elkaar de creativiteit te blijven houden om binding met elkaar te blijven hebben. ‘Het live streamen van wedstrijden, binnen de korfbalsport al een gemeengoed, kan hierin een mooie uitkomst zijn. Dit alles vraagt om samen verenigen, want samen houden we het coronavirus onder controle.’

Het volledige verhaal lees je hier.

‘Compliment aan de verenigingen’
Eerder deze week legde Henry van Meerten (directeur) op ALLsportsradio uit hoe het KNKV als sportbond omgaat met de nieuwe coronamaatregelen. Tijdens dit interview maakte hij de verenigingen een compliment over de wijze waarop ze met de steeds wisselende omstandigheden omgaan. ‘Het is enorm lastig voor verenigingen om zo snel te schakelen, alles te regelen en te handhaven. Ik vind het erg knap hoe we er als sport toch in slagen om alles goed georganiseerd te krijgen.’

Het interview met Van Meerten beluister je hier.

Veel gestelde vragen en antwoorden
Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden opnieuw geactualiseerd. Deze FAQ-lijst vind je hier.

Programma, uitslagen en standen
Dit weekend spelen – in navolging van TOP/LITTA en PKC/Vertom – de Ereklasse-ploegen hun vijfde en voorlopig laatste veldduel, waarna de zaalcompetitie wacht. Voor de overige topklassen gaat de eerste helft van het veldseizoen nog wat langer door. Het programma, de uitslagen en standen van alle klassen vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal (League) in de media
Topkorfbal
Korfbal (League) in de media

Hoewel er op dit moment geen competitie gespeeld wordt, is er in de landelijke pers aandacht voor het korfbal. We hebben de verschenen artikelen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Junioren Hoofdklasse #1: DOS'46 A1 begint sterk, ook ruime overwinning voor Fortuna A1
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse #1: DOS'46 A1 begint sterk, ook ruime overwinning voor Fortuna A1

Hoewel er na één speelronde in de A-junioren Hoofdklassen nog nauwelijks iets zinnigs te zeggen is over de onderlinge verhoudingen, sprongen twee uitslagen in het oog.

Lees meer
Hoofdklasse A, #1: Dalto haalt uit, Mid-Fryslân geeft punten weg
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse A, #1: Dalto haalt uit, Mid-Fryslân geeft punten weg

Na maandenlang wachten mochten de Hoofdklasseploegen weer beginnen aan de competitie. Dalto had een gedroomde start, maar dat gold niet voor alle ploegen.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6