Skip to the main content

‘Eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden’

Topkorfbal

‘Ja, we gaan korfballen in de zaal’, zo luidt de titel boven een artikel op KNKV.nl. Op dit platform voor verenigingsbestuurders gaan Kees Rodenburg (directeur) en Gert-Jan Kraaijeveld (manager Korfbalparticipatie) namens het KNKV in op de veld- en zaalcompetitie en de huidige maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. ‘Ons eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden en wie weet wat er daarna weer mogelijk wordt.’

Rodenburg en Kraaijeveld verzoeken de verenigingen met klem om de maatregelen goed op te volgen en met elkaar de creativiteit te blijven houden om binding met elkaar te blijven hebben. ‘Het live streamen van wedstrijden, binnen de korfbalsport al een gemeengoed, kan hierin een mooie uitkomst zijn. Dit alles vraagt om samen verenigen, want samen houden we het coronavirus onder controle.’

Het volledige verhaal lees je hier.

‘Compliment aan de verenigingen’
Eerder deze week legde Henry van Meerten (directeur) op ALLsportsradio uit hoe het KNKV als sportbond omgaat met de nieuwe coronamaatregelen. Tijdens dit interview maakte hij de verenigingen een compliment over de wijze waarop ze met de steeds wisselende omstandigheden omgaan. ‘Het is enorm lastig voor verenigingen om zo snel te schakelen, alles te regelen en te handhaven. Ik vind het erg knap hoe we er als sport toch in slagen om alles goed georganiseerd te krijgen.’

Het interview met Van Meerten beluister je hier.

Veel gestelde vragen en antwoorden
Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden opnieuw geactualiseerd. Deze FAQ-lijst vind je hier.

Programma, uitslagen en standen
Dit weekend spelen – in navolging van TOP/LITTA en PKC/Vertom – de Ereklasse-ploegen hun vijfde en voorlopig laatste veldduel, waarna de zaalcompetitie wacht. Voor de overige topklassen gaat de eerste helft van het veldseizoen nog wat langer door. Het programma, de uitslagen en standen van alle klassen vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal League Recap #1
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League Recap #1

Onder toeziend oog van NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen openden Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep vrijdagavond in Delft het nieuwe Cashback World Korfbal Leagueseizoen. Zaterdagavond was het woord aan de overige acht ploegen. KZ/Thermo4U en TOP/SolarCompleet maakten er een zeer spannend duel van dat uiteindelijk onbeslist bleef.

Lees meer
Claire van Oosten (Fortuna): 'Dit is het verstandigste besluit'
Ereklasse Korfbal League Topkorfbal
Claire van Oosten (Fortuna): 'Dit is het verstandigste besluit'

Opeens was daar het bericht: Claire van Oosten stopt met korfballen. Van Oosten, die van jongs af aan bij Fortuna/Delta Logistiek speelde, zet per direct een punt achter haar korfbalcarrière.

Lees meer
TOP flikt het; derde landstitel op rij dankzij excellerende Split
Korfbal League Topkorfbal
TOP flikt het; derde landstitel op rij dankzij excellerende Split

Onder het toeziend oog van zo’n 11.000 toeschouwers heeft TOP/SolarCompleet haar ongeslagen status in de Ziggo Dome behouden. Ook Fortuna/Delta Logistiek wist TOP niet te stoppen, de ploeg van Jan Niebeek won met 20-24 waardoor de Sassemers voor de derde keer op rij de landstitel winnen, een unieke prestatie in de Korfbal League geschiedenis.

Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
'Eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden'
Ereklasse Topkorfbal
Brouwer (TOP): 'Ik zoek juist graag contact met publiek'